Samsung en SAP slaan handen ineen voor het leveren van innovatieve zakelijke oplossingen voor mobiele apparaten en wearables

De integratie van Samsungs mobiele innovaties met het SAP Mobile Platform biedt nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars en bedrijven uit diverse sectoren

SEOEL, KOREA, en BERLIJN, DUITSLAND – 11 november 2014 – Samsung Electronics en SAP SE (NYSE: SAP) maakten vandaag hun basisplannen bekend om mobiele oplossingen voor diverse sectoren te gaan ontwikkelen. Verwacht wordt dat dit, als de plannen eenmaal zijn gerealiseerd, zal resulteren in een zakelijk mobiel ecosysteem dat is gebaseerd op de mobiele apparaten van Samsung. Bij het ontwerp van dit nieuwe ecosysteem wordt voortgebouwd op de populariteit en de omvang van de innovatieve mobiele producten van Samsung en het SAP Mobile Platform. De samenwerking tussen de twee bedrijven biedt ontwikkelaars nieuwe mogelijkheden om oplossingen te bouwen die optimaal gebruik maken van het volledige aanbod van Samsung en SAP voor mobiele apparaten en wearables en de gezamenlijke cloud-oplossingen die zijn gebaseerd op de SAP HANA® Cloud Platform mobile services. Bovendien spelen de plannen in op de behoefte van de detailhandel aan on-the-go betalingen en innovatieve winkelervaringen voor zowel consumenten als retailers. Samsung en SAP maakten deze samenwerking bekend tijdens de SAP TechEd && d-code, die van 11-13 in Berlijn is gehouden.


“Als marktleider in smartphones en -oplossingen weten we hoe we een brug kunnen slaan tussen de verwachtingen van de consument ten aanzien van een mobiele topervaring en het gebruik van deze producten in het bedrijfsleven,” aldus Seokpil Kim, hoofd van het Global B2B Center bij Samsung Electronics. “Wij streven ernaar een open en uitgebreid mobiliteits-bedrijfsecosysteem te bouwen en de allerbeste bedrijfsoplossingen te leveren, waarin de kracht van de innovaties van Samsung op mobiel gebied en het SAP Mobile Platform worden gecombineerd.”


Samsung en SAP-team willen het gebruik van mobiele apparatuur in het bedrijfsleven eenvoudiger en veiliger maken


Doel van de nieuwe plannen is om Samsungs grote productrange van apparaten, wearables en mobiele oplossingen voor het bedrijfsleven uit te breiden met de voordelen die SAP Mobile Platform biedt en de integratie met SAP's ecosysteem veiliger en eenvoudiger te maken. Streven is dat de combinatie van de twee bedrijven bedrijfsapplicaties op een veilige en intuïtieve manier beschikbaar kan maken voor het personeel, en bedrijven een kortere doorlooptijd, snellere toegang tot inkomstenstromen en een verbeterde real-time beslissingsondersteuning voor leidinggevenden en het personeel zal bieden. De partijen willen mobiele applicaties en gebruikerservaringen realiseren waarin de mogelijkheden van de mobiele apparaten van Samsung optimaal worden benut, en daarmee personeel dat mobiele apparaten van Samsung gebruikt een voorsprong t.o.v. de concurrentie geven. Deze aanpak zal web- en mobile developers met behulp van Samsung en SAP moeten helpen te innoveren en de grote System Integrators ecosystemen van beide bedrijven er voor zullen zorgen dat verticale oplossingen die gericht zijn op de behoeften binnen de markt en de ongekende mogelijkheden van IoT (Internet of Things) sneller ontwikkeld kunnen worden.


“Onze klanten bevinden zich steeds minder vaak achter hun bureau en hebben voor hun dagelijks werk een compleet nieuwe manier van interactie met bedrijfsapplicaties nodig,” aldus Steve Lucas, president van SAP’s Platform Solutions Group. “Applicaties die passen bij de huidige trends moeten daarop naadloos aansluiten en optimaal gebruikmaken van mobiele apparaten, wearables, Internet of Things en andere alternatieve vormen van mobile computing. Door onze samenwerking met Samsung kunnen we werken aan onze plannen om onze klanten een topervaring met mobiele apparatuur binnen het bedrijf te bieden.”


Mobiele bedrijfsoplossingen voor diverse bedrijfstakken


Samsung en SAP willen zich in eerste instantie richten op basisscenario's in verticale markten waar de verschuiving naar mobiele apparatuur gekoppeld aan opkomende IoT-gebruikersscenario's op de werkplek de beste mogelijkheden tot samenwerking biedt, waarbij sprake is van een toegevoegde waarde voor de klant. Met deze nieuwe plannen willen de partijen diverse nieuwe functies van bestaande SAP-applicaties en platforms beschikbaar maken door deze te koppelen met innovatieve mobiele producten van Samsung.


Retail


 • Er worden nieuwe oplossingen ontwikkeld voor innovatieve winkelervaringen, door retailmedewerkers direct toegang te geven tot gegevens over de voorraad en de beschikbaarheid van het product, die aangepast zijn aan Samsungs productrange van verbonden apparaten zoals mobiele apparaten, wearables en large format displays.
 • Tot de plannen behoort ook de mogelijkheid verkoopmedewerkers toegang te geven tot de klantgegevens en gebruik te maken van de SAP Precision Marketing-oplossing, wat één-op-één marketing met hun klanten mogelijk maakt terwijl ze op het verkooppunt zelf bezig zijn met informatieverstrekking en beïnvloeding van de klant. Het is ook het plan om andere belangrijke verkooptaken op de werkvloer beschikbaar te maken op mobiele apparaten en wearables van Samsung, zoals toegang tot de klantgegevens, opzoeken van productinformatie en de invoer van betalingen via een mobiel apparaat.

Olie en gas


 • De SAP Work Manager en SAP Field Service apps voor mobiele apparaten zijn beschikbaar op de ruggedized Samsung GALAXY Tab Active, waardoor zij optimaal geschikt zijn voor veldwerk.
 • De twee bedrijven zijn ook van plan de integratie tussen de SAP software en de wearables van Samsung uit te breiden tot een handsfree gebruikerservaring, waardoor veldwerkers in zware industrieën sneller en veiliger informatie kunnen ontvangen en op urgente zaken kunnen reageren met een minimale onderbreking van hun werk.

Finance


 • SAP en Samsung hebben het plan om samen veilige en gebruiksvriendelijke mobile banking oplossingen te gaan ontwikkelen voor klanten van banken en verzekeringsmaatschappijen.
 • De twee bedrijven willen met innovatieve mobiele oplossingen, printers en large format displays samen ook innovatieve oplossingen gaan ontwikkelen voor het leveren van slimme bankdiensten, waardoor de ervaring van de bezoeker van de bank wordt verbeterd.

Gezondheidszorg


 • Samsung en SAP streven ernaar de kracht van de analytics van het SAP HANA Cloud Platform in Samsungs mobiele apparaten toe te passen met op de klant afgestemde applicaties voor de gezondheidszorg.
 • De bedrijven zijn ook van plan samen te werken om persoonlijk gezondheidsbeheer te verbeteren met oplossingen die ontwikkeld worden om veiligere verbindingen te bieden met informatie over de persoonlijke gezondheid die in de cloud is opgeslagen en persoonlijke managementserviceopties.
 • Samsung en SAP zijn ook van plan een pilotproject te starten dat gericht is op het beheer van chronische ziekten op basis van het SAP HANA Cloud Platform

Andere belangrijke onderdelen van de plannen zijn:


 • Ontwikkelaars de mogelijkheid bieden de SAP Fiori® gebruikerservaring en de SAP Field Service voor Samsung’s portfolie van apparaten te optimaliseren voor een topgebruikerservaring door gebruik te maken van de unieke functies van de mobiele apparaten van Samsung, zoals de S Pen, Multi Window, S Voice en Air Gesture
 • Ontwikkeling van schaalbare CRM-, human capital management- (HCM) en ERP-oplossingen op het SAP HANA Cloud Platform, waarvan verwacht wordt dat deze praktische informatie zal verschaffen op Samsungs mobiele apparaten en wearables
 • Samenwerking op het gebied van nieuwe bedrijfsapplicaties en -oplossingen door de vorming van een gepland Joint Innovation Center

Over Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co., Ltd. is wereldmarktleider in technologie en creëert nieuwe mogelijkheden voor mensen waar ook ter wereld. Door voortdurende innovatie en research veranderen we de wereld van tv's, smartphones, tablets, pc's, camera's, huishoudelijke apparatuur, printers, LTE-systemen, medische apparatuur, halfgeleiders en LED-oplossingen. We geven werk aan 286 000 mensen in 80 landen en hebben een jaaromzet van 216,7 miljard US$. Ga voor meer informatie naar de website www.samsung.com.


Over SAP

Als marktleider op het gebied van bedrijfsapplicatiesoftware helpt SAP (NYSE: SAP) bedrijven van groot tot klein in alle bedrijfstakken beter te draaien. Van back-office tot directiekamer, van magazijn tot winkelpui, van desktopcomputer tot mobiel apparaat – SAP stelt mensen en organisaties in staat effectiever met elkaar samen te werken en bedrijfsinformatie doelmatiger te gebruiken en daarmee de concurrentie voor te blijven. SAP-applicaties en diensten stellen meer dan 263 000 klanten in staat winstgevend te opereren, zich continu aan te passen en duurzaam te groeien. Ga voor meer informatie naar de website www.sap.com.

Voor meer informatie kunt u een bezoek brengen aan het SAP News Center. Volg SAP op Twitter: @sapnews.


Elke bewering in dit document die geen historisch feit betreft, is een op de toekomst gerichte bewering zoals vastgelegd in de 'U.S. Private Securities Litigation Reform Act' van 1995. Woorden als “anticiperen”, “geloven”, “schatten”, “verwachten”, “voorspellen”,” “bedoelen”, “kunnen”, “plannen”, “beramen”, ”ontwerpen“, “zou kunnen” en “zullen” en vergelijkbare uitdrukkingen die in relatie tot SAP zijn gebruikt, zijn bedoeld in het kader van een op de toekomst gerichte bewering. SAP is niet verplicht om een op de toekomst gerichte bewering in het openbaar te updaten of te herzien. Alle op de toekomst gerichte beweringen zijn onderhevig aan verschillende risico's en onzekerheden die ertoe kunnen leiden dat van de verwachtingen wordt afgeweken. Factoren die de toekomstige financiële resultaten van SAP kunnen beïnvloeden worden meer volledig behandeld in SAP's dossier bij de U.S. Securities and Exchange Commission ("SEC"), inclusief SAP's meest recente jaarverslag op formulier 20-F dat is gedeponeerd bij de SEC. Lezers worden gewaarschuwd niet te veel te vertrouwen op deze op de toekomst gerichte beweringen, die alleen voor dit moment spreken.

© 2014 SAP SE. Alle rechten voorbehouden.
SAP en andere SAP-producten en diensten die hier worden genoemd en de betreffende logo's zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van SAP SE in Duitsland en andere landen. Zie http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx#trademark voor aanvullende informatie en mededelingen over handelsmerken.

Opmerking voor de redactie:
Op de website www.sap.com/photos kunt u broadcast-standard stock footage en persfoto's digitaal bekijken en downloaden. Op dit platform vindt u materiaal in hoge resolutie voor uw mediakanalen. Op www.sap-tv.com kunt u video's over diverse onderwerpen bekijken. Vanaf deze website kunt u video's in uw eigen internetpagina's opnemen, video's via e-mail delen en u abonneren op de RSS feeds van SAP TV.

Klanten die meer willen weten over de SAP-producten kunnen contact opnemen met:
Wereldwijde klantenservice: +49 180 534-34-24
Alleen VS: 1 (800) 872-1SAP (1-800-872-1727)

Voor meer informatie (alleen pers):
SAP contactpersoon, telefoonnr., e-mailadres, tijdzone
SAP News Center perskamer; press@sap.com