Het Samsung concept


Huidige situatie:
Momenteel wordt al het IT-materiaal geleased of afgeschreven op gemiddeld 4 jaar. Dit geldt zowel voor de PC als voor de monitor. Deze worden meestal ook in bundel aangekocht, vaak onder druk van de PC-bouwers. Zij moedigen dit aan door voor deals ‘gratis’ monitoren aan te bieden.


Hoe kosten besparen?
In realiteit gaat een monitor veel langer mee dan een PC. De economische en technologische levensduur van een computermonitor is dus langer dan die van een PC. Een PC is na 3 tot 4 jaar namelijk toe aan vervanging; niet zozeer door mechanisch defect maar wel zo goed als zeker omdat de software achterhaald is, de processorcapaciteit niet langer voldoet en het beschikbare geheugen niet langer volstaat.

Samsung monitors Voor de monitor is dat zeker nog niet het geval. Zo bedraagt de uitval van 19” Samsungschermen na 5 jaar ongeveer een op drie wanneer hij tussen de 12 en 24 uur per dag gebruikt wordt, wat wijst op zéér intensief gebruik. Dit betekent dat 66% van de monitoren na 5 jaar nog steeds perfect werkt. En indien het gebruik terug valt op minder dan 11 uur per dag, dan werkt meer dan 4 op 5 na 5 jaar nog perfect.

Op basis van deze vaststelling kunnen we er dus van uitgaan dat Samsung computermonitoren makkelijk 5 tot 8 jaar mee gaan, terwijl dat voor de PC maar 3 tot 4 jaar is. I.p.v. een afschrijflast van 25% per jaar bij een gebundelde aankaap en afschrijving, kan deze in het geval van een afzonderlijke afschrijving voor een monitor dalen tot amper 15% per jaar over een periode van 6 jaar.


Bijkomende voordelen
De markt van de computermonitoren groeit momenteel nog steeds. Maar waar het segment van de 17” en 19” beeldschermen vorig jaar nog 50% van de markt betekende, zien we een duidelijke trend naar grotere monitoren.

We zien bovendien een grote toename in het aantal multiwindow-applicaties en de klassieke 17” of 19” monitor is voor deze applicaties niet bevorderlijk voor het gebruiksgemak. Voor een kleine meerkost kan je namelijk al een 22” beeldscherm aanschaffen dat ontwikkeld werd om de werking met Multiwindow-applicaties te bevorderen. Voor een kleine meerkost kan je al een 22” aanschaffen die gericht is op de werking met multiwindow applicaties. Samsung Electronics stelt ook vast dat 22” en stilaan ook 24” uitvoeringen steeds vaker worden aangekocht. Dit wordt ook gestaafd door het feit dat 65% van de verkochte Samsungschermen in België inmiddels groter is dan 20”.

Samsung monitors Daarnaast biedt Samsung Electronics tevens schermen aan die verstelbaar zijn in de hoogte voor een geringe extra investering. Telefoonboeken onder monitoren om tot een juiste kijkhoogte te komen, zijn niet meteen een goed signaal naar de werknemers. Vermijd dus duur ziekteverzuim als gevolg van nek- of rugklachten met een hoogteverstelbaar scherm.

Daarnaast stellen we een grote toename vast van het aantal notebooks in Belgische bedrijven. Samsung Electronics Belgium is sinds november 2008 trouwens ook actief in deze markt.

En je kan je medewerkers bezwaarlijk een hele dag laten werken op het kleine schermpje van je notebook. Steeds vaker wordt een notebook dan ook gecombineerd met een externe monitor. Ook omdat dit het werken met multiwindow applicaties sterk vereenvoudigt.


Het Samsung B2B monitorgamma
Samsung Electronics profileert zich al sinds het begin van het nieuwe decenium als de innovator in de LCD-technologie. Zo waren en zijn ze de voortrekker in de verhoging van de contrastratio’s wat de beeldkwaliteit sterk verhoogt. Zo speelde Samsung ook een grote rol bij de evolutie op de responstijden en de ergonomie.
Momenteel is de ecologische footprint een zeer belangrijk gegeven. Samsung anticipeerde hier reeds op door hard te werken aan de productsamenstelling, het productieproces, de logistiek en vooral het energieverbruik in werking en in standby. Dit resulteerde al in een Ecogreen award van Greenpeace.
Samsung monitors Ook op het vlak van design is Samsung een voortrekker en daarom heeft Samsung het McKinley monitorgamma gelanceerd. Dit kenmerkt zich door zijn sober maar stijlvol design en continuïteit doorheen het hele gamma. Het focust ook op het aanbieden van een breed gamma beeldschermen dat heel specifiek inspeelt op verschillende functionaliteiten. Het is beschikbaar met VGA, DVI en zelfs HDMI-connectiviteit, met USB-hubs. Er zijn klassieke 4:3 uitvoering maar ook 16:10 breedbeeldschermen; in hoogteversctelbare uitvoeringen,… Kortom met dit gamma kan aan al uw wensen worden voldaan met eenzelfde look and feel voor elke toepassing.

Bovendien lanceert Samsung Electronics in het 2e kwartaal een speciaal concept monitoren om te gebruiken in combinatie met een notePC.

Productoverzicht
Samsung
footer