Direct naar content

Direct naar toegankelijkheid Hulp

Ecologische oplossingen

Ecologische oplossingen

Het Samsung Green Management Programme is een "groene" benadering met certificaten
volgens ISO 9001, OHSAS 18001 en ISO 14001.

Met onze levenscyclusanalyse en ecologische ontwerpmethoden besteden we aandacht aan de volledige cyclus, van grondstof tot afvalverwerking.

We hebben een programma ontwikkeld waarmee we onze klanten permanent ondersteunen in hun strijd tegen klimaatveranderingen. Meer nog, we zijn marktleider als het erom gaat nieuwe milieuvriendelijke functies en productieprocessen te introduceren. Van energie-efficiënt ontwerp tot gebruikersvriendelijke apparaten en recyclagetechnieken: we nemen in elke stap van het traject onze verantwoordelijkheid op.

We hebben Levenscyclusanalyse (LCA) voor het eerst in 1999 geïntroduceerd in het ontwerpproces voor onze laserprinters. Met LCA kunnen we de milieu-impact van onze producten in elke fase van de productie analyseren: van ontwikkeling, gebruik en transport tot verwijdering en recyclage. Onze Levenscyclusanalyse geeft onze klanten de zekerheid dat we een ecologisch verantwoord traject voor onze printers hebben ontwikkeld, van de allereerste fase in het ontwerpproces tot en met de uiteindelijke afvalverwerking.

Eigenschappen en voordelen

NO-NOIS™-technologie

We richten ons in de eerste plaats altijd op de gemoedsrust van onze klanten als we producten ontwikkelen. Onze NO-NOIS™-technologie garandeert dat de geluidsproductie op de werkplek tot een minimum beperkt blijft.

Betrouwbare en efficiënte producten

We streven ernaar alle mogelijke vormen van energieverspilling in onze producten te vermijden en de milieubelasting te beperken. Al direct vanaf het begin van onze productplanning zorgen we voor naleving van groene normen, zoals Energy Star (Verenigde Staten) en Energy Mark (China en Korea).
Onze printers beperken bijgevolg het papierafval en gebruiken minder toner. Ze bieden een betrouwbaar hardwareplatform voor een langere levenscyclus en lagere IT-kapitaalkosten. Met de e-stand-bystand die Samsung in 2006 heeft geïntroduceerd, wordt het energieverbruik beperkt tot minder dan 8 Wh voor kleurenlaserprinters en 3 Wh voor zwart-witlaserprinters.

Behoud van natuurlijke bronnen

Compacte en lichtgewichtproducten hebben minder grondstoffen nodig, zowel tijdens productie als bij de recycling. Een hoge energie-efficiëntie is een ander aspect dat in het ontwerp is geïntegreerd, evenals betrouwbaarheidsstandaarden die de levensduur van het product verlengen en de integratiekosten voor IT-systemen verlagen.

Lager vermogen voor stand-by van systeem

Hier bij Samsung hebben we innovatieve technologie ontworpen om het energieverbruik in de stand-bystand te verlagen. Samsung SMPS maakt gebruik van een invoervermogen van minder dan 1 W, terwijl andere printers 3 tot 10 W verbruiken. Dat betekent dat u voordeel doet door energie te besparen.

Verwijdering van achtergrondkleur

De Samsung-functie Colour Background Removal beperkt het tonerverbruik door ongewenste achtergrondkleuren uit een document te verwijderen. Wanneer het oorspronkelijke document een gekleurde achtergrond bevat, wordt deze achtergrond gedetecteerd en verwijderd voordat het document wordt afgedrukt. Met deze functie kunt u de instellingen aanpassen om de gewenste resultaten te behalen. U kunt nettere kopies maken en tezelfdertijd tijd en toner besparen.

Zeer efficiënte scanner

We hebben een LED-scannermodule ontwikkeld met een opwarmtijd van minder dan 1 seconde en een grotere resolutie dan de bestaande apparaten met CCFL of Xe-lampen. Bovendien is het systeem kwikvrij. We kunnen onze eigen lampen gemakkelijk vervangen door de nieuwe LED-module, omdat het systeem zodanig ontworpen was dat de lichtbron eenvoudig kan worden vervangen wanneer er nieuwe technologie beschikbaar komt.

AnyWeb Print-software

Met het programma AnyWeb Print van Samsung kunt u gemakkelijk webinhoud van gelijk welk type bijsnijden en afdrukken. U kunt de geselecteerde informatie bovendien eerst bewerken en/of opslaan. Met Samsung AnyWeb Print kunt u zorgen dat u alleen de gewenste webinhoud afdrukt, zodat u toner en papier bespaart.

2012 BLI BUYERS LAB

Met Easy-Eco Driver kunt u uw document goed bekijken voordat u het afdrukt. Pas de kleurenkwaliteit en andere instellingen aan aan uw vereisten en budget, en verwijder onnodige tekst, afbeeldingen en andere elementen. Beperk onnodige afdrukken en druk zuiniger en efficiënter af.