Direct naar content
Content

De punten verbonden: Samsungs nieuwe Simband, SAMI en Silicon Valley

 

DELEN

google plus linkedin pinterest

Kies uw SNS voor de scraping van deze pagina.

Venster sluiten
De punten verbonden: Samsungs nieuwe Simband, SAMI en Silicon Valley
Er wordt nog steeds nagepraat over het event vorige week in het SFJAZZ Center in San Francisco - en we hebben het niet over jazz. Samsung lanceerde het Samsung Digital Health Initiative, een ambitieus initiatief voor persoonlijke gezondheid en wellness. Het event omvatte twee belangrijke demonstraties: Simband en SAMI. Eerst een paar hoogtepunten:
SIMBAND
Simband

• Open hardware-referentieontwerp voor wearable technologie.

• Kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het bijhouden van hartslag, ademfrequentie en bloeddruk.

• In staat om 's werelds geavanceerdste sensortechnologieën te integreren.

• De ontwikkeling van Simband verloopt modulair, waardoor ruimte is voor vernieuwingen op gebieden als batterijduur, vormfactor en niet-invasieve sensortechnologie.

• Derden kunnen eigen geavanceerde sensors, algoritmes en andere technologieën realiseren en toevoegen om producten te ontwikkelen.

• Simband wordt niet als product op de markt gebracht
SIMBAND3
 SAMI (Samsung Architecture for Multimodal Interactions)

• SAMI wordt een cloudgebaseerd open softwareplatform.

• Kan worden gebruikt om gegevens uit allerlei bronnen te verzamelen, samen te voegen en het resultaat zo weer te geven dat de consument een beter inzicht krijgt in wat er in het eigen lichaam gebeurt.

• Zorgt ervoor dat apparaten en sensors veilig gegevens kunnen opslaan in de cloud, onafhankelijk van indeling of herkomst.

• Dankzij SAMI zal meer informatie beschikbaar komen, worden informatiesilo's opengebroken en krijgen applicaties en diensten toegang tot grote hoeveelheden gegevens, wat tot betere inzichten zal leiden.

• In de benadering van Samsung zal SAMI zorgen dat gegevens onder de controle blijven van degene die ze genereert, en niet van derden, zodat persoonlijke gezondheidsgegevens beter kunnen worden beschermd.

Het zal duidelijk zijn dat het initiatief gebaseerd is op open hardware- en software-platforms voor een snellere ontwikkeling van geavanceerde sensors, algoritmes en methodes voor het verzamelen en analyseren van gegevens. De combinatie van op basis van Simband ontworpen sensortechnologieën en algoritmes en op SAMI gebaseerde software geeft het lichaam zelf een 'stem', wat zal leiden tot een dieper inzicht in de individuele gezondheid en wellness. Verder kan de ontwikkeling van nieuwe sensortechnologieën en -software leiden tot geheel nieuwe, onvermoede inzichten in gezondheid en wellness.
Silicon Valley

Ook interessant is dat Samsung dit event organiseerde in het SFJAZZ Center, een van de meest trendy locaties in San Francisco. Het is geen toeval dat Samsung voor SFJAZZ Center heeft gekozen, want de onderneming is bepaald geen onbekende in de Bay Area en Silicon Valley. Samsung is al tientallen jaren aanwezig in de Valley, en als je R&D-centers meetelt zelfs al bijna 30 jaar. Zoals eerder gemeld tijdens het Samsung West Forum op CES 2014 vertonen de portfolio en aanwezigheid van Samsung in Silicon Valley een voortdurende groei.

De demonstraties werden gegeven door Samsungs SSIC-team (Samsung Strategy and Innovation Center). Het team is gevestigd aan de Sand Hill Road, een toegangsweg aan de rand van Silicon Valley, Californië. Het team meldt dat Simband en SAMI samenwerkingsprojecten zijn, inclusief een partnerschap met de University of California, San Francisco (UCSF). Mede op basis van recente overeenkomsten gaan de twee partners kijken naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van persoonlijke gezondheid en wellness, met als doel ondernemers te helpen bij het sneller op de markt brengen van innovatieve producten. Meer dan voldoende reden om grensverleggende technologieën te verwachten van Samsungs Digital Health Initiative en Sand Hill Road met zijn groeiende reputatie als geboorteplaats van 's werelds meest levensveranderende technologieën.

Ter ondersteuning van het Digital Health Initiative kondigde Samsung verder de Samsung Digital Health Challenge aan, een fonds van 50 miljoen dollar dat gaat investeren in innovatieve startups en technologieën op het gebied van connected health. Het fonds heeft ten doel het stimuleren van nieuwe, creatieve benaderingswijzen op het gebied van digital health en Samsungs open platforms. Meer informatie over de Samsung Digital Health Challenge vindt u op http://www.samsung.com/ssic.
*Alle functionaliteiten, mogelijkheden, specificaties en andere productinformatie in dit document, zoals, maar niet beperkt tot, voordelen, ontwerp, prijzen, componenten, prestaties, beschikbaarheid en capaciteiten van het product kunnen zonder nadere kennisgeving of verplichtingen worden gewijzigd.

aanverwante inzichten

Nieuws
Samsung Electronics lanceert Printing App Center 2.0
Samsung Electronics lanceert Printing App Center 2.0
Demo
Samsung Knox: HTTP Proxy over VPN
Samsung Knox: HTTP Proxy over VPN
Casestudy
Digitalisering brochures en multimedia content: Samsung en Showpad voor Scansource
Digitalisering brochures en multimedia content: Samsung en Showpad voor Scansource
Demo
Hardware Root of Trust
Hardware Root of Trust