Direct naar content

Direct naar toegankelijkheid Hulp

Waarom Samsung?

We zetten ons in om onze zakelijke klanten volledig tevreden te stellen.
Onze bewezen en bekroonde producten kunnen met vooraanstaande bedrijfssystemen worden gecombineerd en bieden zo eenvoudige antwoorden op de ingewikkelde problemen van onze klanten.

Waarom Samsung-services kiezen?

Het servicegamma van Samsung weerspiegelt een vlot antwoord op aanvragen voor ondersteuning op maat, die afwijken van de norm.

We verlenen al onze klanten een snelle en flexibele aanpassingsservice.

Voor veel van onze concurrenten is een proactieve een aandachtige klantenservice geen prioriteit wanneer de afdrukinfrastructuur ondermaats presteert. Bij Samsung staat dit centraal in onze denkwijze. We staan volledig achter de essentiƫle behoefte om uw vereisten te begrijpen om u de best mogelijke oplossing te kunnen aanbieden, nog voor de implementatiefase. Hoe meer zorg en planning wordt besteed aan de aanpassing van een oplossing die volledig aan uw behoeften voldoet, hoe meer u eruit zult halen wanneer de oplossing eenmaal in gebruik is genomen.

Met onze uiterst goed gefinancierde R&D-afdeling en ons interne productieteam stellen we onze klanten een snelle en flexibele aanpassingsservice ter beschikking. Dat betekent dat we ons concentreren op de manier waarop we de voordelen optimaliseren die u uit uw investering in Samsung-printers haalt. We zorgen voor software- en firmwareaanpassingen of hardwarewijzigingen volgens uw specifieke noden. Het resultaat is de vlotst mogelijke overgang van uw bestaande infrastructuur naar onze Samsung-apparaten en een maximale werking en productiviteit vanaf de allereerste dag.

Eenmaal uw Samsung-afdrukinfrastructuur in gebruik is genomen, wilt u natuurlijk zeker weten dat we ervoor zullen zorgen dat alles vlot blijft verlopen. We verlenen een standaardservice voor alle onze zakelijke klanten die alles omhelst van ondersteuning door het callcenter tot supportupgrades op meerdere niveaus. Met hotlines voor zakelijke klanten in 43 landen overal ter wereld en onze service ter plaatse op de volgende werkdag kunt u erop vertrouwen dat we al uw servicebehoeften kunnen inwilligen.

In het geval dat een probleem niet door een van onze callcentra kan worden opgelost, of door ons eigen servicenetwerk, stellen we onze eigen superieure, interne oplossingsservice ter beschikking.

We hebben veel klanten met zeer gespecialiseerde behoeften. In dergelijke gevallen stellen we een aangepaste reactieservice op die uniek is voor hen. Dat kan afspraken bevatten zoals garantie op de onderdelen alleen, een verlenging van de serviceperiode of wijzigingen aan servicetypes, bijv. ondersteuning ter plaatse in plaats van het afhalen van het apparaat. Wat uw vereisten ook zijn, we weten zeker dat onze uitgebreide en flexibele service beschikbaar is om u de ondersteuning te geven die u nodig hebt.