/

7TE500BW SSD
840 EVO 500GB

MZ-7TE500

7TE500BW SSD 840 EVO 500GB Samsung SSD 840 EVO

Verantwoord recycleren van batterijen

 • De Europese Richtlijn inzake batterijen en accu's wil de gevolgen van batterijen voor het milieu zoveel mogelijk beperken en het terugwinnen van de materialen die ze bevatten stimuleren. In het Verenigd Koninkrijk zijn in 2009 regelgevingen ingevoerd voor het recycleren van batterijen en accu's (oplaadbare batterijen). Deze Waste Batteries Regulations willen het inzamelen en recycleren van afgedankte draagbare batterijen in het Verenigd Koninkrijk verhogen van 3% in 2007 naar 25% in 2012 en ten minste 45% in 2016.

 • Het batterijsymbool op een product of op de verpakking geeft aan dat het product niet weggegooid mag worden bij het huishoudelijke afval. De consument is verantwoordelijk voor het inleveren van afgedankte batterijen bij een daarvoor bestemd inzamelpunt, zodat ze gerecycleerd kunnen worden. Het gescheiden inzamelen en recycleren van batterijen draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en garandeert dat ze gerecycleerd worden op een manier die geen gevolgen heeft voor de gezondheid van de mens en het milieu. Een uitgebreide lijst van batterijrecyclagecentra vindt u op: www.recycle-more.co.uk

 • Alle Samsung-producten waarvoor de Richtlijn inzake batterijen geldt, voldoen aan de Britse vereisten voor batterijen en accu's. Overeenkomstig de nationale wetgeving neemt SAMSUNG Electronics (UK) Ltd deel aan een goedgekeurd conformiteitsprogramma voor batterijfabrikanten. In het kader van dit programma worden batterijen namens Samsung verzameld, verwerkt en verwijderd.

7TE500BW SSD
840 EVO 500GB

In één oogopslag

 • Snelle performance voor dagelijks gebruik
 • Super eenvoudige data migratie dankzij speciale software
 • Bewezen betrouwbaarheid en kwaliteit

Het is tijd voor uw PC om zich te ontwikkelen

Het is tijd voor uw pc om zich te ontwikkelen
Kies voor een SSD: De slimme keuze voor gebruikers die de prestaties en betrouwbaarheid van hun PC's willen vergroten. SSD's maken gebruik van semiconductorgeheugen zoals NAND-flash in tegenstelling tot HDD's, die bestaan uit een schijf en fysiek bewegende onderdelen. SSD’s presteren hierdoor beter met grotere lees- en schrijfsnelheden en een lager energieverbruik terwijl ze tegelijkertijd nauwelijks geluid produceren.

Ervaar splinternieuwe, krachtigere prestaties

Ervaar splinternieuwe, krachtigere prestaties
840 EVO is significant sneller dan een standaard HDD, en biedt snellere sequentiële en random lees- en schrijftijden voor elke taak. Samsung’s nieuwe 3-bits MLC NAND-flashgeheugen slaat gegevens efficiënter op, waardoor de snelheid en betrouwbaarheid worden vergroot. Of het nu een zware taak als videobewerking betreft of een eenvoudige taak als een virusscan, 840 EVO voert elke taak probleemloos en snel uit. Multitasking is een eenvoudige taak voor deze SSD, die verschillende taken bijna drie keer sneller dan een HDD tegelijkertijd kan uitvoeren. Dankzij Samsung’s innovatieve TurboWrite-technologie biedt de 840 EVO tevens een veel grotere sequentiële schrijfsnelheid. De random leessnelheid van het station voor lichte werkbelastingen (QD1) is 10 000 Input / Output-bewerkingen per seconde (IOPS), de grootste snelheid in de industrie. Als u de systeemniveauprestaties wilt verbeteren, schakelt u de RAPID-cachefunctie in op de Samsung Magician-software om gebruik te maken van de vrije DRAM van de pc als cache. Door efficiënter te werken met de krachtige Samsung SSD 840 EVO zal uw dagelijkse computergebruik veranderen. Nu zal uw computer op u wachten, niet andersom.

Ongeëvenaarde betrouwbaarheid voor onafgebroken grote prestaties

Ongeëvenaarde betrouwbaarheid voor onafgebroken grote prestaties
Maak uw pc krachtiger met 840 EVO zodat uw pc bijna elke dagelijkse situatie aan kan. Schokken, trillingen, hoge temperaturen - Uw PC is er klaar voor! Met zijn robuuste kracht biedt de 840 EVO een ongelooflijk lange levensverwachting en een zeer geringe uitval. Bovendien biedt Samsung een driejarige garantie. De betrouwbaarheid van 840 EVO heeft niet alleen betrekking op het fysieke apparaat. 840 EVO is uitgerust met Advanced Signal Processing en corrigeert automatisch fouten, zodat u zich minder zorgen zult maken over de stabiliteit van uw gegevens. Daarnaast kunt u met Self-Monitoring Analysis & Reporting Technology (SMART) van Samsung de gezondheidsstatus van uw SSD controleren. SMART waarschuwt u in geval van onvoorziene fouten voordat deze optreden, zodat u voorbereid bent. Bovendien bewaakt Samsung’s Dynamic Thermal Guard Algorithm in de firmware van 840 EVO de temperatuur van de SSD, om te voorkomen dat de SSD oververhit raakt. Wanneer de SSD wordt blootgesteld aan heet weer of extreme temperaturen bestuurt het algoritme de voedingseenheid van de SSD om de SSD koel te houden. Tot slot wordt uw pc met 840 EVO lichter en energiezuiniger, wat inhoudt dat u de pc vaker en langer mee kan nemen.

Eenvoudige een gemakkelijke tools voor een upgrade

Eenvoudige een gemakkelijke tools voor een upgrade
Met 840 EVO wordt upgraden eenvoudig en snel. Met een SATA-to-USB 3.0-connector die wordt meegeleverd in het laptop-upgradepakket, kunt u bij een gegevensomvang van 100 GB al uw gegevens in slechts 24 minuten migreren van uw HDD naar 840 EVO - dat is slechts een derde van de tijd die benodigd is voor een SATA-to-USB 2.0-connector die wordt geleverd in sommige eerdere modellen.. Met de One-stop Install Navigator-software, is uw SSD-installatie in een oogwenk uitgevoerd. De Auto Install-handleiding in de toolkit leidt u probleemloos door de installatieprocedure. De Samsung Data Migration-software helpt u door het migratieproces via een duidelijke drie-stappenprocedure, waarbij gebruikersopties worden aangeboden zodat u uw gegevens op de meest optimale manier kunt migreren. Bovendien kunt u eenvoudig uw nieuwe SSD bewaken, beheren en onderhouden, dankzij de Samsung Magician-software die ook wordt aangeboden in de One-stop Install Navigator-toolkit. Samsung Magician biedt tools voor het maximaliseren van de prestaties, inclusief benchmarking, geavanceerde OS-optimalisatie, statuscontrole voor schijfgezondheid en over-provisioning-instellingen. 840 EVO maakt van uw upgrade een eenvoudige taak, en door de fantastische prestaties van uw pc zult u tevreden zijn dat u de upgrade hebt uitgevoerd.

Geïntegreerde oplossing waarbij onderdelen van topkwaliteit worden gecombineerd

Geïntegreerde oplossing waarbij onderdelen van topkwaliteit worden gecombineerd
Net zoals verrukkelijke gerechten zijn gemaakt met de beste ingrediënten, combineert Samsung de beste onderdelen om SSD's van superieure kwaliteit te maken. Samsung maakt gebruik van NAND-flashgeheugenchips van de beste kwaliteit die afkomstig zijn van de eigen SSD fabricagelijnen. Alleen de chips van de beste kwaliteit, met de beste prestaties en met het grootste potentieel voor een lange levensduur worden geselecteerd voor SSD's, de meest veeleisende van de geheugenapplicaties. Aangezien alle onderdelen, inclusief controllers en DRAM zijn geproduceerd door Samsung is de kwaliteit van uw SSD verzekerd. Dankzij geavanceerde nieuwe firmware waarmee wordt geoptimaliseerd hoe de verschillende onderdelen samenwerken is Samsung in staat de juiste combinatie te bieden voor de beste prestaties en de grootste betrouwbaarheid van uw pc.

Altijd in de hoogste versnelling

Altijd in de hoogste versnelling
Als u een snelheidsadept bent zult u zeker genieten van het nieuwe snelheids niveau dat 840 EVO u biedt. Dankzij Samsung’s TurboWrite-technologie, kan 840 EVO veel snellere sequentiële schrijfsnelheden bieden dat het vorige 840-model, waarbij de snelheid wordt verdriedubbeld van 130 naar 410 MB/s in 120 GB stations, en verdubbeld van 250 naar 520 MB/s in 250 GB stations. Door het gebruik van een innovatief schrijfversnellingsalgoritme en een krachtige schrijfbuffer kunt u hogere snelheden van uw pc verwachten en een grotere tevredenheid van uzelf.

Geniet van grote prestaties door naar een hogere snelheid te schakelen

Geniet van grote prestaties door naar een hogere snelheid te schakelen
Net als bij het van versnelling veranderen in een auto, hebt u bij Magician-software de keuze van een RAPID-stand, waarbij de prestaties worden verbeterd dankzij het verwerken van gegevens op een systeemniveau via het gebruik van vrij pc-geheugen (DRAM) as cache. Afhankelijk van uw pc-geheugen kunt u betere prestaties en een efficiëntere opdrachtverwerking verwachten, die verbetert bij het herhaaldelijk uitvoeren van taken. Schakel in een hogere versnelling en verbeter in hoge mate de QD1 random schrijfprestaties tot bijna hetzelfde niveau als QD32.

Betrouwbare encryptie voor het beveiligen van uw gegevens

Betrouwbare encryptie voor het beveiligen van uw gegevens
Wanneer u uw laptop onderweg meeneemt, stelt u uw persoonlijke informatie bloot aan nieuwe bedreigingen. Maar maakt u zich geen zorgen, met de Self-Encrypting Drive (SED) van 840 EVO houdt u uw gegevens te allen tijde veilig. De drive omvat een AES 256-bits hardwaregebaseerde encryptie-engine die ervoor zorgt dat uw persoonlijke bestanden veilig blijven, zelfs wanneer u uw laptop kwijtraakt. Doordat de encryptie-engine hardwaregebaseerd is, worden uw gegevens beveiligd zonder het prestatieverlies dat u kunt ervaren met een softwaregebaseerde encryptie.

Bescherm uw PC-prestaties tegen oververhitting

Bescherm uw pc-prestaties tegen oververhitting
Wanneer u verdiept bent in uw werk merkt u mogelijk niet dat uw pc heet wordt en moeite heeft om zijn werk te blijven doen. Met 840 EVO blijft uw pc koel, zelfs wanneer u de pc soms te intensief gebruikt. 840 EVO omvat Dynamic Thermal Guard-bescherming, waarmee een optimale temperatuur voor de drive wordt bewaakt en onderhouden. Via de temperatuurregelfunctie kan de temperatuur van de SSD indien nodig worden verlaagd om uw gegevens te beschermen en u te verzekeren van de reactiesnelheid die u verwacht.

Efficiënter energieverbruik om te zorgen dat u kunt blijven doen wat u het liefst doet

Efficiënter energieverbruik om te zorgen dat u kunt blijven doen wat u het liefst doet
Doe meer van wat u graag op uw computer doet, en voor een langere tijd. 840 EVO biedt een lager energieverbruik wanneer de pc niet wordt gebruikt in vergelijking met HDD's. Dit is van belang omdat pc's 80 tot 90 procent van de tijd niet worden gebruikt. Het station biedt een grotere energiebesparing en een langere levensduur van de batterij, wat u meer tijd en flexibiliteit oplevert wanneer u onderweg bent.

Voeg stijl toe aan uw PC

Voeg stijl toe aan uw pc
De Samsung 840 EVO biedt u niet alleen optimale prestaties, maar een eersteklas ontwerp dat luxe en verfijning benadrukt. In tegenstelling tot andere SSD's waarvan het oppervlak wordt gegoten via conventionele CNC-millingtechniek, wordt voor de 840 EVO gebruik gemaakt van zowel een nieuwe 'structural engineering'-techniek als van 'C-cutting'-techniek om met de diamandsnijmethode het titaanoppervlak een slank en stijlvol uiterlijk te geven.

Kies de capaciteit die geschikt is voor u

Kies de capaciteit die geschikt is voor u
Dankzij een breed scala van capaciteiten variërend van de instapcapaciteit van 120 GB en een zeldzame capaciteit van 750 GB tot de royale capaciteit van 1 TB, helpt de 840 EVO u bij het kiezen van de perfecte SSD voor uw pc-upgrade. Als u voorheen aarzelde om te upgraden naar een SSD omdat de capaciteiten te laag waren, is het nu tijd om uw SSD-opties opnieuw te overwegen. Omdat 840 EVO verkrijgbaar is in dezelfde capaciteiten als conventionele HDD's, is het niet noodzamelijk de capaciteit van uw drive omhoog of omlaag te schalen. 840 EVO is verkrijgbaar in handige capaciteiten van 750 GB en 1 TB om te voldoen aan uw uitgebreide opslagbehoeften. Daarnaast biedt 840 EVO u een echt 1 TB station in uw computer, in plaats van de 960 GB SSD's die voorheen werden aangeprezen als "1 TB stations." Kies de SSD met de juiste capaciteit voor uw pc, en met de superieure kwaliteit die een door Samsung gemaakte SSD kan bieden.

TECHNISCHE SPECIFICATIES

Afmeting van MZ-7TE500BW

Vormgeving

 • Capaciteit

  500 GB (1 GB = 1 miljard bytes)

 • Vorm factor

  2,5 inch

 • Interface

  SATA 6 Gb/s (Compatibel met SATA 3 Gb/s & SATA 1,5 Gb/s)

 • Input & Output (achterkant)

  100 x 69,85 x 6,8 (mm)

 • Gewicht

  Max. 53 g

 • Opslag Geheugen

  Samsung 1x nm Toggle DDR 2.0 NAND Flash-geheugen

 • Controller

  Samsung 3-core MEX-controller

 • Cache Memory

  Samsung 512 MB DDR2 SDRAM met laag energieverbruik

 • Toepassing

  Desktop-pc en laptop

Speciale kenmerken

 • TRIM Support

  Ja

 • S.M.A.R.T Support

  Ja

 • GC (Garbage Collection)

  Automatisch

 • Encryption Support

  Ja (AES 256-bit encryptie)

 • WWN Support

  Ja

 • Device Sleep Mode Support

  Nee

MEER SPECS TONENUitvouwen

Technische gegevens

 • Sequential Read

  Tot 540 MB/s

 • Sequential Write

  Tot 520 MB/s

 • Random Read (4KB, QD32)

  Tot 98 000 IOPS

 • Random Write (4KB, QD32)

  Tot 90 000 IOPS

 • Random Read (4KB, QD1)

  Tot 10 000 IOPS

 • Random Write (4KB, QD1)

  Tot 33 000 IOPS

Omgeving

 • Average Power Consumption (system level)

  0,1 W (Normaal)

 • Power consumption (Idle)

  0,045 W (Normaal, DIPM aan)

 • Toegestane Voltage

  5 V ± 5%

 • Betrouwbaarheid (MTBF)

  1,5 miljoen uur

 • Gebruikstemperatuur

  0 - 70 °C

 • Schok

  1 500 G & 0,5 ms (Halve sinus)

Software

 • Management SW

  Magician-software

Garantie

 • Garantie

  3 jaar beperkte garantie (pc)

 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING