NX1

De Samsung EX1 zal zeker doen opkijken met de ultra wide 24 mm
F1.8 Schneider Kreuznach lens met 3x zoom. Je zal ook zeker onder
de indruk zijn bij de foto’s die je neemt, gegarandeerd haal je het beste uit elk moment. Met de EX1 hoge kwaliteit 1 / 1,7” CCD sensor, neem je de beste foto’s in zelfs de donkerste omstandigheden.

Het menselijk oog als bron van inspiratie

Bij het ontwikkelen van de EX1 hebben de ingenieurs van Samsung zich laten inspireren door het menselijk oog. En voor zover het camera’s betreft, heeft men dit anatomische wonder nog nooit zo dicht benaderd. Met de indrukwekkende F1.8-lens - één van helderste die er te krijgen zijn - beschikt de EX1 over een grotere reeks van diafragmastanden en wordt een uiterst kleine scherptediepte mogelijk, waardoor u de achtergrond van uw opnames onscherp kunt houden terwijl uw onderwerp juist scherp is. De high-end Schneider KREUZNACH-lens heeft een 24 mm ultragrote brandpuntsafstand en 3x optische zoom; u legt dus zoveel mogelijk landschap en zoveel mogelijk vrienden vast.

Hoge gevoeligheid. Weinig beeldruis.
Schitterende foto’s.

Wilt u graag opnames maken van hoge kwaliteit, met weinig beeldruis, veel pixels en een uitstekende belichting? Daar is de EX1 speciaal voor ontwikkeld. Met grotere sensoren dan normaal in compacte digitale camera’s, biedt de 1 / 1,7” CCD van de EX1 een ongekende lichtgevoeligheid (max. ISO 3200 bij volledige resolutie), waardoor het mogelijk wordt ultralevendige, natuurlijke, professionele foto's te maken, ongeacht de lichtomstandigheden.

Word vanuit elke hoek creatief
met de draaibare AMOLED.

Met het draaibare AMOLED-display van de EX1 wordt het samenstellen en bekijken van opnames gemakkelijker - en leuker - dan ooit tevoren. Het display kan worden gedraaid en u kunt uw opnames dus exact maken zoals u wilt en vanuit zowat elke hoek in beeld brengen, zelfs van bovenaf of vanaf de grond; u hebt alle vrijheid om artistiekere en expressievere foto’s te maken. En in vergelijking met de gebruikelijke TFT-LCD’s die men normaal op digitale camera’s aantreft, krijgt u met de AMOLED van de EX1 een hogere contrastverhouding, diepere zwarttinten en meer levendige kleuren, zelfs van opzij of in de volle zon. U krijgt uw uiteindelijke opname dus helemaal te zien.

Licht en donker in dezelfde opname

Laat het donker of het licht uw foto’s niet domineren. De Smart Range-functie (High Dynamic Range) van de EX1 laat zowel donkere als de lichte gedeelten van uw onderwerp toe in dezelfde opname. Heldere gedeelten zijn dus niet oververzadigd en donkere gedeelten zijn niet te donker. Met Samsung’s supersnelle DRIMeIII-beeldprocessor helpt de EX1 u hoge kwaliteitsopnames te maken in vele situaties en bij extreme lichtomstandigheden.

Bewerk RAW-bestanden en word creatief.

De EX1 is ontworpen om u te helpen uw creativiteit te gebruiken. Met het conversieprogramma van Samsung kunt u RAW-bestanden (bestanden met ongecomprimeerde originele gegevens, die nog niet zijn verwerkt) naar eigen keuze bewerken. Normaal gesproken, worden de beelden verwerkt en gecomprimeerd tot JPEG-bestanden op basis van de instellingen van de camera. Maar met de ondersteuning van RAW-bestanden hebt u de touwtjes in handen. Kleuren, belichtingsniveau of resolutie, u kunt uw afbeeldingen naar hartenlust aanpassen.

Wijzig uw instellingen zonder ook maar iets te missen.

Voor fantastische foto’s hebt u maar een fractie van een seconde de tijd. Daarom is de EX1 voorzien van een wielknop aan de voorkant en dubbele draaiknoppen. Zo kunt u uw instellingen in een oogwenk bedienen, zodat u geen moment hoeft te missen. U hoeft alleen maar aan de knop te draaien om het diafragma en de sluitersnelheid of de witbalans en kleurtemperatuur in te stellen. En het is juist deze makkelijke handmatige bediening die zorgt voor uw meest professioneel ogende opnames.

Bepaal het zelf. En mis geen moment.

Als het om het vastleggen van de mooiste momenten in uw leven gaat, dan mag u niets missen. Daarom koos Samsung voor de volledig handmatige bedieningsoptie, zodat u ook die momenten kunt vastleggen die u bij automatische bediening misschien zou missen. De instelling Diafragmaprioriteit zorgt ervoor dat uw hoofdonderwerp afsteekt tegen de omgeving, Sluiterprioriteit kan snelle bewegingen aan en bij Handmatig hebt u de belichting volledig in eigen hand.

 

Smart Filter

Het Smart Filter-lenseffect van Samsung geeft uw opnames en video’s een artistiek tintje. Het Miniatuurfilter geeft uw onderwerp in miniatuur weer, het Vignetfilter zorgt voor een opmerkelijk sterk compositie-effect en het Fish-eye filter geeft aan uw video een leuk vervormd beeld. Met Samsung wordt u creatief.

 

Smart Auto 2.0 (stilstaand beeld en video)

Maak van elk moment een perfecte herinnering. En een professioneel uitziende foto. Of het nu van een paar vrienden op dat feestje van gisteravond is of van de maan die weerspiegelt in een meer, Smart Auto 2.0 (stilstaand beeld en video) analyseert meteen de hoofdelementen van uw compositie en stelt vervolgens automatisch in om de perfecte opname te maken met behulp van tal van foto- en filmmodi. Het leven is nu eenmaal geen stilleven en daarom pakt de zoekfunctie van de cameralens die onderwerpen die - of u het nu wilt of niet - blijven bewegen.

 

Bekijk een video over dit product

Klik op de titel om de video te bekijken. Bekijk hier ook een van de vele andere video’s van Samsung Imaging!

 

EISA Award: Beste Camera

De Samsung EX1 heeft de prestigieuze EISA award gewonnen voor de beste 'Advanced compact camera'. In het rapport wordt de camera geroemd vanwege de solide bouw en hoge kwaliteit. De camera is hiernaast volgens de jury een aanrader voor de veeleisende hobby fotograaf.

 

e-brochure 2010-2011

Klik op de titel om de e-brochure te bekijken met de gehele nieuwe line up aan camera's en camcorders!