/

NX20
20,3 Megapixels

NX20

De Samsung NX20 is de perfecte combinatie van resolutie, functionaliteit en design en maakt van ieder van ons een professionele fotograaf. De gevoelige 20,3 megapixel APS-C CMOS-sensor en de sluitertijd van 1/8 000 helpen u in een oogwenk opnames vol nuances en details te maken. Dankzij het heldere, kantelbare AMOLED-display kunt u vanuit elke hoek op comfortabele wijze foto's maken. En dankzij de Wi-Fi-connectiviteit bent u ook van het gedoe met kabels en snoeren af.

Verantwoord recycleren van batterijen

 • De Europese Richtlijn inzake batterijen en accu's wil de gevolgen van batterijen voor het milieu zoveel mogelijk beperken en het terugwinnen van de materialen die ze bevatten stimuleren. In het Verenigd Koninkrijk zijn in 2009 regelgevingen ingevoerd voor het recycleren van batterijen en accu's (oplaadbare batterijen). Deze Waste Batteries Regulations willen het inzamelen en recycleren van afgedankte draagbare batterijen in het Verenigd Koninkrijk verhogen van 3% in 2007 naar 25% in 2012 en ten minste 45% in 2016.

 • Het batterijsymbool op een product of op de verpakking geeft aan dat het product niet weggegooid mag worden bij het huishoudelijke afval. De consument is verantwoordelijk voor het inleveren van afgedankte batterijen bij een daarvoor bestemd inzamelpunt, zodat ze gerecycleerd kunnen worden. Het gescheiden inzamelen en recycleren van batterijen draagt bij aan het behoud van natuurlijke hulpbronnen en garandeert dat ze gerecycleerd worden op een manier die geen gevolgen heeft voor de gezondheid van de mens en het milieu. Een uitgebreide lijst van batterijrecyclagecentra vindt u op: www.recyclemore.co.uk

 • Alle Samsung-producten waarvoor de Richtlijn inzake batterijen geldt, voldoen aan de Britse vereisten voor batterijen en accu's. Overeenkomstig de nationale wetgeving neemt SAMSUNG Electronics (UK) Ltd deel aan een goedgekeurd conformiteitsprogramma voor batterijfabrikanten. In het kader van dit programma worden batterijen namens Samsung verzameld, verwerkt en verwijderd.

NX20 20,3 Megapixels

Features

 • Goede fotografie kent geen snelheidslimiet

Levensechte foto's

Levensechte foto's
20,3 megapixel APS-C-sensor De spiksplinternieuwe, professionele 20,3 megapixel APS-C CMOS-sensor is specifiek afgestemd op het NX-systeem en garandeert opnames die zich kunnen meten met die van hoogwaardige spiegelreflexcamera's. Elke individuele pixel heeft een ruim sensorgebied en vangt meer licht, waardoor weinig ruis, een groot dynamisch bereik en een nauwkeurige kleurnuancering gegarandeerd zijn. De hogere gevoeligheid maakt het mogelijk om bij weinig licht opnames te maken zonder korreligheid of andere ruis. De nieuwe sensor zorgt ook voor Full HD-video-output-functionaliteit.

De pracht van HD-video

De pracht van HD-video
1080p Full HD-stereovideo-opnames De NX20 is voorzien van 1080 30p Full HD-video-opnamefunctionaliteit, waardoor het maken van video's met een fotocamera een ware kunstvorm wordt. Het ruime bereik van de beeldhoek en de zoom geven u tal van mogelijkheden. De spiegelloze CMOS-beeldsensor zorgt voor een precieze autofocus zelfs tijdens het fotograferen. En voor een echt filmeffect is het NX-systeem uitgerust met een 18-200mm-lens enkel en alleen voor Full HD-video.

Direct delen en veilig bewaren

Direct delen en veilig bewaren
Wi-Fi-connectiviteit Dankzij de Wi-Fi-connectiviteit van de NX20 kan uw digitale camera verbinding maken met een draadloos netwerk. U kunt tijdens het fotograferen uw foto's en video's direct opslaan op een computer of in de cloud, u kunt ze e-mailen of draadloos printen of u kunt ze meteen uploaden naar Facebook™ of YouTube. U hoeft zich nooit meer zorgen te maken dat u een schitterende foto kwijtraakt, dat het geheugen vol is of dat u de juiste kabel niet bij u heeft.

Meer zien. Meer fotograferen.

Meer zien. Meer fotograferen.
Helder kantelbaar AMOLED-display Met behulp van het heldere kantelbare AMOLED-display krijgt u alles nauwkeurig in beeld en kunt u vanuit zowat elke hoek opnames maken. Vergeleken met een TFT-lcd-display zoals bij de meest digitale camera's, geeft het AMOLED-display van de NX20 diepere zwarttinten en realistischere levendige kleuren weer, zelfs in de volle zon. U ziet meteen of uw opname naar wens is. Het display optimaliseert ook de levensduur van de batterij zodat u langer door kunt gaan.
De juiste snelheid

De juiste snelheid

Snelle sluitertijd van 1/8 000 De sluitertijd kan het verschil maken tussen een schitterende opname en een gemiste kans die nooit meer terugkomt. De sluitertijd van 1/8 000 van de NX20 geeft u de flexibiliteit om professionele opnames te maken met verschillende snelheden en belichtingen. De sluiter van de NX20 stelt zichzelf zelfs in bij het waarnemen van omgevingsfactoren zoals temperatuur en camerarichting. En de elektronisch aangestuurde spleetsluiter zorgt voor minder belichtingsfouten.

Een beter zicht op de wereld

Een beter zicht op de wereld
SVGA-elektronische zoeker Een van de hoofdkenmerken van de NX20 is de ingebouwde elektronische zoeker (EVF). In tegenstelling tot veel soortgelijke camera's, biedt de NX20 fotografen een realistisch zicht zowel van dichtbij als van veraf. U kunt elke opname dus perfect in beeld brengen zonder dat u hoeft te gissen.
Supersnel opnames maken

Supersnel opnames maken

Hogesnelheidsopnamefunctie The NX20’s High Speed Capture capabilities let you catch fleeting moments and fast-moving objects without requiring a separate sensor module. The NX System features an ultra-high-speed Auto Focus that can rival that of almost any system camera. Its all-new, advanced algorithm delivers faster and more accurate auto focus. The NX20 can shoot at 8 frames per second for better continuous shooting, and shutter lag has been reduced to just 40ms.
Groot ISO-bereik (12 800, 7 stappen)

Groot ISO-bereik (12 800, 7 stappen)

Met het grote ISO-bereik levert geen enkele lichtsituatie nog problemen op. De mogelijkheid om opnames te maken met het hoge ISO 12 800 met normale instellingen zorgt zelfs bij weinig licht voor precieze tintgradaties en levensechte kleuren. Ook de opnames van snelbewegende onderwerpen zullen haarscherp zijn.
i-Function 2.0

i-Function 2.0

Met het i-Function 2.0-systeem bedient u met één enkele knop en de instelring op de lens moeiteloos de belangrijkste instellingen van de camera in plaats van met de knoppen op de body. Zowel beginnende als ervaren fotografen kunnen met i-Function 2.0 snel de beste instellingen kiezen, die bij de situatie en hun ervaring passen.
HDMI

HDMI

Alles wat u nodig heeft om uw camera / camcorder rechtstreeks op uw tv, computer of dvd-speler aan te sluiten, is één HDMI-kabel. Met Camera / Camcorder is het al even gemakkelijk om video's van professionele kwaliteit te maken, als om ze te delen.

Support

User Manual

9.09 MB, pdf, GERMAN

2013.01.28

Overige handleidingen (3)

Software (2)

 • Samsung RAW Converter(-)

  Mac OS 10.3 ~ 10.7, 67.27 MB, dmg, KOREAN, ENGLISH, CHINESE, CHINESE, FRENCH, GERMAN, RUSSIAN, SPANISH

  2012.07.30 tooltipbox

  Pop-upvenster met knopinfo afsluiten
  Samsung RAW Converter 4.0.4.0 (English / Mac)

  [Samsung RAW Converter 4.0.4.0] Software Download Guide (English)

  Samsung RAW Converter 4.0.4.0 is the program to develop Samsung RAW file.

  You can transform RAW file image into JPEG or TIFF file.

  This software is the exclusive use of DNG and SRW file, it only works on Mac OS.

  This program is compatible on Mac OS 10.3 10.7.

  [Supported Products]

  SAMSUNG NX20, NX210, NX1000, NX200, NX100, NX11, NX10, NX5, WB2000, WB5500/HZ50W, WB5000/HZ25W, GX20, GX10, EX1

  But, this program does not support RAW file shoot by other brands products. (Only supports .DNG/.SRW shoot by Samsungs products.)
 • Samsung RAW Converter(-)

  Win 2000/XP/Vista/Win7, 61.36 MB, exe, KOREAN, ENGLISH, CHINESE, CHINESE, FRENCH, GERMAN, RUSSIAN, SPANISH

  2012.07.30 tooltipbox

  Pop-upvenster met knopinfo afsluiten
  Samsung RAW Converter 4.0.4.0 (English / Windows)

  [Samsung RAW Converter 4.0.4.0] Software Download Guide (English)

  Samsung RAW Converter 4.0.4.0 is the program to develop Samsung RAW file.

  You can transform RAW file image into JPEG or TIFF file.

  This software is the exclusive use of DNG and SRW, it only works on Windows OS.

  This program is compatible on Window 7(32bit OS), but Window 7(64bit OS) does not support this program. [Supported Products] SAMSUNG NX20, NX210, NX1000, NX200, NX100, NX11, NX10, NX5, WB2000, WB5500/HZ50W, WB5000/HZ25W, GX20, GX10, EX1

  But, this program does not support RAW file shoot by other brands products. (Only supports .DNG/.SRW shoot by Samsungs products.)

Firmware (3)

 • Upgrade File

  All OS, 39.01 MB, zip, MULTI LANGUAGE

  2014.05.16 tooltipbox

  Pop-upvenster met knopinfo afsluiten
  1. Title - NX20 firmware v1.16
  2. Carrier or Corporate Customer - open market
  3. Description

  [v1.16]
  1. Improved EVF brightness control

  [v1.15]
  1. Support compatibility of new lens(16-50mm-S, 16-50mm-Power Zoom)
  2. Other bugs are fixed

  [v1.14]
  1. Improved lens interface of new lens(10mm)

  [v1.13]
  1. Improve AF fail error with 18-200mm Lens
  2. Improve displayed program AE on EXIF error when shooting bulb mode

  [v1.12]
  1. Improve that exposure does not work after shooting in bulb mode 30sec
  2. Other bugs are fixed

  [v1.11]
  1. Improve image Compatibility with Galaxy Camera
  2. Improve Wifi Compatibility
  3. Other bugs are fixed

  [v1.10]
  1. Improve Wifi connective stability
  2. Reduce time until first shot after power on.
  3. Improve punt error in small aperture(F5.6 or higher) condition with 85mm Lens
  (It need to upgrade 1.10 Firmware 85mm Lens)
  4. Improve Shutter lag on MF ASSIST with With 60mm Macro Lens
  5. Compatibility for new lens (12-24mm)
  6. Add traditional Chinese character in WiFi mode (Hong Kong only)
  7. Other bugs are fixed

  [v1.01]
  1. Support External Mic
  2. Horizonal Calibration menu is added
  (MENU-Settings2-Display adjust-Horizontal Calibration)
  3. WiFi Compatibility and other bugs are fixed
  4. Grid Line Menu Name was changed
  5. Support Russian SNS and keypad, Taiwanese keypad(Only for Russia and Taiwan)
  6. Support Turkish, Hebrew, Arabic and Persian
 • Lens Upgrade File

  All OS, 0.37 MB, zip, MULTI LANGUAGE

  2014.04.02 tooltipbox

  Pop-upvenster met knopinfo afsluiten
  This is the latest LENS firmware package.
  To maximize improved firmware performance, body firmware should be the latest version.

  1. 18-55mm-III (v1.11)
  - Improved OIS performance
  - Improved the DMF sense of rotation for MF ring
  - Add new function for NX30 - Enable 3 steps control of DMF sensitivity

  2. 18-55mm-I (v1.20), 18-55mm-II_iFn (v1.10),
  20-50mm-I (v1.10), 20-50mm-II (v1.00), 20mm (v1.10),
  50-200mm-I (v1.20), 50-200mm-II_iFn (v1.10)
  - Change the sense of rotation for MF Ring. (Opposite position)
  - Reduce the Current consumption when lens operated.
  - Improved infinity AF(Auto Focus) accuracy at fireworks mode.

  3. 18-200mm (v1.10)
  - Improved NX200 movie mode aperture noise
  - Improved OIS current and noise

  4. 30mm (v1.22)
  - Intermittent failure of DMF that occurs when user press half shutter is fixed.
  - Accuracy of auto focus has been improved.

  5. 85mm (v1.10)
  - Back focusing problem of small aperture is fixed.

  [How to check the Lens firmware version]
  Please select the menu in the following order.
  Menu -> Setup -> Device information

  [How to update the Lens firmware]
  1) Download the lens firmware file into the root directory of the SD memory card.
  - When you upgrade the lens firmware, the lens which you upgrade must be attached on the camera.
  - If you can not attach the lens to the camera, you can not not upgrade it.
  - The file name of lens firmware is ''lens.bin''
  - If there is a difference between attached lens and lens firmware file, you can find the ''File Error'' message.
  2) Insert the SD card on which the lens firmware file is to be saved and then turn on the camera.
  3) Please select the menu in the following order.
  Menu -> Setup -> Device Information -> Firmware Update -> Lens Firmware -> ''Yes''
 • Upgrade guide

  All OS, 0.27 MB, pdf, MULTI LANGUAGE

  2012.09.18 tooltipbox

  Pop-upvenster met knopinfo afsluiten
  Firmware upgrade guide for NX20
  Please refer to the guide.

Sommige bestanden zijn mogelijkerwijs niet beschikbaar vanaf telefoons en tablets. Ga naar deze pagina vanaf uw desktopcomputer om alle bestanden te kunnen downloaden.Om pdf-bestanden te kunnen lezen, moet Adobe Acrobat Reader op uw computer geïnstalleerd zijn. U kunt het downloaden via de Adobe-website.Adobe Acrobat Reader downloadenstartenOm DjVu-bestanden te kunnen lezen, moet DjVu Viewer op uw computer geïnstalleerd zijn. Klik op deze banner om de viewer te installeren. Djvu Viewer downloadenDjvu Viewer downloadenstarten

Heeft u een vraag of heeft u productondersteuning nodig? Ga naar ons supportgedeeltestarten

Vergelijkbare Modellen
 • NEWEST
 • MOST HELPFUL
 • HIGHEST RATING
 • LOWEST RATING