De laatste jaren heeft de tablet een stormachtige ontwikkeling meegemaakt. Maar wat is een tablet eigenlijk en bovendien wat kunt u er allemaal mee? Een tablet kunt u misschien wel het beste vergelijken met een laptop én een GSM, maar biedt het beste van beide: het is licht en compact in combinatie met een groter scherm. Door het formaat en het gewicht kunt u het ook makkelijk meenemen. Met een tablet kunt u bijvoorbeeld op het internet surfen, foto’s bekijken, video’s afspelen, video bellen, kranten lezen, e-mails schrijven, spelletjes spelen en veel meer!

Touchscreen

Een tablet heeft geen toetsenbord, maar u bedient met uw vinger alles dat op het scherm verschijnt. Door het touchscreen is een tablet is zeer eenvoudig in gebruik. Veel mensen vinden een touchscreen erg prettig, omdat het heel natuurlijk en laagdrempelig aanvoelt. Met één tik op een pictogram opent u een programma en kunt u door pagina’s bladeren door enkel over het scherm te vegen.

Gebruiksvriendelijk

In tegenstelling tot een laptop heeft een tablet geringe opstarttijd en de batterij gaat langer mee. Een tablet heeft een aantal gebruiksvriendelijke kenmerken. Als u bijvoorbeeld de tablet draait kantelt het scherm mee en door de bediening kunt u bijvoorbeeld foto’s met uw vingers heel gemakkelijk vergroten of verkleinen. Bepaalde tablets zijn met een bewegingssensor uitgerust waardoor u een game kan spelen door de tablet enkel te bewegen.

Applicaties

Dankzij vele applicaties creëert u een extra en persoonlijke dimensie aan uw tablet. Applicaties bieden u namelijk allerlei extra functies in tal van categorieën zoals entertainment, koken, verkeer, nieuws en nog veel meer. Er zijn duizenden applicaties verkrijgbaar zowel gratis als tegen betaling. Doordat een applicatie zich focust op één bepaald thema en een beperkte inhoud heeft zijn applicaties eenvoudig te bedienen en hebben een gebruiksvriendelijke navigatie. In tegenstelling tot browsen op het internet past een applicatie zich automatisch aan aan het schermformaat van uw tablet.

Accessoires

Om alles uit uw tablet te halen zijn er verschillende handige accessoires verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld denken aan een toetsenbord om snel e-mails te schrijven, een stylus pen voor het spelen van spelletjes, een book cover als standaard of een lederen pouch tegen krassen en vallen. Het is zo gek niet te bedenken of er zijn nuttige accessoires beschikbaar om het maximale uit uw tablet te halen.

Voor de hele familie

Tablets zijn ook heel leuk en vooral erg leerzaam voor de allerkleinsten. Doordat de navigatie eenvoudig is en applicaties makkelijk te bedienen zijn hebben kinderen het gebruik van tablets snel door. Ze zijn hierdoor zeer geschikt als eerste kennismaking met de computer. Tablets worden vooral gebruikt voor het spelen van educatieve spelletjes of geheugenspelletjes. De tablet komt bijvoorbeeld ook erg van pas tijdens een autorit naar uw vakantiebestemming.

Tablet – ja of nee?

Dat is eigenlijk dé vraag die veel mensen zichzelf stellen. Want met een GSM en een laptop kunt u toch eigenlijk precies hetzelfde en deze apparaten kunt u ook meenemen? De tablet heeft echter de voordelen van beide apparaten gecombineerd: licht, plat en compact gecombineerd met een groter scherm. Sommige tablets wegen minder dan 500 gram. Zo kunt u het overal gemakkelijk mee naar toe nemen. Een ideaal apparaat dus voor mensen die veel onderweg zijn of als u lekker wilt ontspannen op de bank. Eenmaal besloten om een tablet aan te schaffen, is de volgende vraag die u uzelf moet stellen waarvoor u een tablet wilt gebruiken. Afhankelijk van uw wensen en behoeften kunt u dan de juiste keuze gaan maken en bepalen welke tablet het beste bij u past.