Ontdek wat een monitor met led-backlight voor u kan betekenen. Wij vertellen u wat nieuw is, wat beter is en waarom het van belang is. De nieuwe generatie monitoren, waarbij gelet is op een betere prestatiekracht, een ongekende beeldkwaliteit, een ultradunne vormgeving en minder energieverbruik verandert voorgoed de manier waarop we onze computer gebruiken.

Publicatiedatum: 16 september 2010

CCFL versus led

Niet alle licht ontstaat op dezelfde manier. Neem bijvoorbeeld de lichtbronnen voor uw monitor. De traditionele lichtbrontechnologie, CCFL (Cold Cathode Fluorescent Lamp), werkt prima, maar kan ook nadelen hebben. Het neemt veel plaats in omdat er ruimte moet zijn voor zowel de lampen als een reflector. De levensduur is beperkt en doordat de CCFL-lampen over de hele breedte van het scherm zitten, is de contrastverhouding moeilijk te regelen en krijgt u niet het optimale beeld.

Led-backlight is een nieuwere technologie die veel voordelen biedt en energie en ruimte spaart. De hoogwaardige monitoren met led-backlight van Samsung zijn schitterende voorbeelden van de vele voordelen van deze geavanceerde technologie.

Waarom led-monitoren een slimme keus zijn

Led-monitoren garanderen een beeldkwaliteit die nagenoeg perfect is voor het bekijken van films in Full HD, het spelen van de populairste games en het werken aan presentaties. Aangezien led-lampen lokaal worden gedimd, kunt u bepaalde gedeelten van het scherm dimmen terwijl andere verlicht blijven. Het resultaat is een hogere contrastverhouding, wat een beter beeld geeft, en energiebesparing.

De Samsung led-backlight-monitor EX2220X bijvoorbeeld, heeft een megadynamische contrastverhouding van 5.000.000:1 voor een scherp en helder beeld. Deze serie beschikt over een opmerkelijke responstijd (slechts 2 milliseconden) en kan dus de snelbewegende graphics en video-elementen van de nieuwste games bijhouden. Dit alles bij elkaar zorgt voor een monitor met schitterende beelden, die perfect zijn voor het bekijken van de allernieuwste films met uw gezin of het voltooien van een presentatie.

Led-monitoren zijn milieuvriendelijker

Led-monitoren zoals de EX2220X laten uitstekend zien hoe u energie kunt besparen en bij kunt dragen aan het milieu. Ze zijn uiterst energie-efficiënt en gebruiken 30 tot 50 procent minder energie dan normale monitoren. En in tegenstelling tot CCFL-monitoren, bevatten monitoren met led-verlichting geen kwik, halogeen of lood. Ze zijn dus veiliger voor het milieu als ze later gerecycled worden.

Het doordachte ontwerp is dunner en lichter dan bij standaardmonitoren, waardoor bespaard wordt op materialen en waardoor ze makkelijker te demonteren zijn. Verder voldoet de EX2220X ook nog eens aan de ENERGY STAR-eisen en de EPEAT "Gold"-criteria en heeft hij het TCO 5.0-certificaat verkregen.

Led-monitoren zoals de Samsung EX2220X staan garant voor een uitmuntende prestatiekracht, absolute betrouwbaarheid en een verantwoorde omgang met het milieu.