Bent u meestal onderweg, maar zoekt u een makkelijke manier om thuis of op kantoor extra prestatiekracht toe te voegen aan uw laptop? De Central Station van Samsung is heel eenvoudig aan te sluiten op uw notebook voor meer digitale mogelijkheden om te werken én te ontspannen. Met de Central Station creëert u een volwaardige geautomatiseerde werkplek met monitor, netwerk, beeld en geluid evenals al uw randapparatuur, zoals uw mobiele telefoon, MP3-speler, camera, tablet en extern opslagstation.

Publicatiedatum: 5 januari 2011

Wat is de Central Station en hoe werkt het?

De Central Station is een IT-hub beschikbaar in een bedrade en een draadloze uitvoering. Wanneer u uw notebook op uw bureau plaatst, maakt deze automatisch verbinding met uw USB-randapparatuur, externe monitor en Ethernet. Bij de draadloze uitvoering hoeft u hier helemaal niets voor te doen. U laat gewoon de Central Station USB-dongle in uw notebook zitten en u plaatst uw notebook op maximaal één meter van de Central Station af. Bij de bedrade uitvoering hoeft u alleen maar één USB-kabel aan te sluiten en alles wordt opnieuw verbonden.

Met de Central Station hoeft u dus niet iedere keer uw mobiele telefoon, MP3-speler, tablet of extern opslagstation, en niet te vergeten uw muis en toetsenbord aan te sluiten en los te koppelen. Alles blijft verbonden met de Central Station en kan meteen worden gebruikt zodra u uw laptop op uw bureau plaatst. Daarnaast zorgt de Central Station er ook nog eens voor dat uw mobiele apparaten worden opgeladen, zelfs als u uw laptop meeneemt.

Maximale productiviteit op een eenvoudige manier

Het mooie aan de Central Station is dat u het ene moment kunt multitasken op de bank (tv kijken en uw mail checken tegelijk) en het volgende moment weer achter uw bureau zit en meteen uw losse muis, toetsenbord, MP3-speler en externe drive kunt gebruiken. Met als extra voordeel dat u beschikt over een groot tweede scherm. De Central Station is een krachtige IT-hub waarmee u keer op keer moeiteloos verbinding maakt zonder allerlei instellingen en gedoe met kabels.

Ook op kantoor is het erg handig als u uw laptop kunt meenemen naar een vergadering en vervolgens weer meteen verbonden bent als u aan uw bureau gaat zitten. U kunt ook nog eens dezelfde Central Station blijven gebruiken bij elk van uw laptops. U hoeft dus niet iedere keer een nieuwe dockingstation te kopen bij iedere nieuwe laptop.

Speciaal ontwikkeld voor veeleisende pc-gebruikers

Het grote 23 inch- of 27 inch-scherm van de Central Station is een volwaardige aanvulling op of uitbreiding van uw werkplek (door het tweede scherm te gebruiken in de stand 'Dupliceren' of 'Uitbreiden'). De Central Station is ook voorzien van twee USB 3.0-poorten voor een supersnelle communicatie met uw randapparatuur. En u kunt videobeelden met een Full HD 1080p-resolutie weergeven als u een settop-box, blu-rayspeler of gameconsole aansluit op de Central Station via HDMI. Met de Central Station wordt de audio van uw computer automatisch naar uw desktopluidsprekersysteem gestuurd voor een hoogwaardige geluidsweergave.

Ongekende beeldkwaliteit en ergonomische vormgeving

De Central Station beschikt net als alle Samsung led-schermen over een ongekende beeldkwaliteit. En met de in hoogte verstelbare voet met dubbele scharnieren van de consumentenmodellen kunt u de monitor ergonomisch verantwoord opstellen. U kunt het scherm dus op ooghoogte of op dezelfde hoogte als uw laptopscherm instellen. De professionele modellen kunnen standaard volledig in hoogte worden ingesteld.

De Central Station is verkrijgbaar als 23 inch- en 27 inch-model, bedraad of draadloos. Voor de consumentenmodellen moet u de volgende modelnummers hebben: (bedraad) C23A550U, C27A550U, (draadloos) C23A750U, C27A750U. Voor de zakelijke modellen moet u de volgende modelnummers hebben: (draadloos) C23A650U, C27A650U.