Wilt u een herinnering die meer indruk maakt dan losse foto's? Door uw foto's in een fotoverhaal te verzamelen vertellen ze veel meer. Wij vertellen u hoe u een mooi fotoverhaal maakt en hoe een veelzijdige camera als de Samsung Smart Camera WB800F u hierbij kan helpen.

Een mooi fotoverhaal kan een blijvende herinnering zijn aan tal van onderwerpen, zoals uw nichtjes eerste verjaardag, een dagje aan zee of herfsttaferelen bij u in de omgeving. Of u nu een bijzondere gebeurtenis wilt vastleggen of een artistiek kunstwerk wilt maken, met een fotoverhaal worden de beelden veel sprekender. De juiste tips en apparatuur kunnen hierbij helpen.

Kies een goed onderwerp

Neem de tijd om een onderwerp te kiezen waarover u een fotoverhaal wilt maken. Als u zelf niet enthousiast bent over het onderwerp of als het niet eens uw gevoelens voor uw familie en vrienden aanwakkert, dan zal het verhaal waarschijnlijk niet bijzonder worden. Houd alle mogelijkheden open door een camera te kiezen die veelzijdig genoeg is voor allerlei soorten opnames − binnen en buiten, van dichtbij en veraf, spontaan of geënsceneerd − zoals de Smart Camera WB800F.

Bereid goed voor, maar overdrijf niet

Het is handig om enig idee te hebben van de grote lijnen van uw fotoverhaal of van de facetten van een gebeurtenis die u wilt uitlichten, maar uw plan mag onverwachte wendingen niet in de weg staan. Als u te veel vasthoudt aan een van tevoren opgesteld scenario, dan kan uw fotoverhaal meer gaan lijken op bewijsmateriaal voor een rechtszaak dan op een meeslepend kunstwerk. Laat de beelden daarom bepalen hoe uw verhaal verloopt.

Ga bedachtzaam om met tekst

Tekst kan een aanvulling zijn op uw beelden, maar is niet geschikt om emotie toe te voegen aan uw verhaal, behalve als u uw beelden alleen als illustratie wilt gebruiken. Te veel woorden creëren een afstand tussen de toeschouwer en de beelden door een bepaalde interpretatie te geven in plaats van uit te nodigen om zelf te kijken. Zeker als u geen vlotte schrijver bent, moet u de bijschriften tot een minimum beperken. Uw beelden moeten de hoofdrolspelers zijn.

Het draait (bijna) allemaal om de details

Een van de voordelen van een fotoverhaal ten opzichte van een video is dat het momentopnames weergeeft waar uw familie en vrienden − en iedereen op internet − van kunnen genieten. Hoe meer uw foto's het waard zijn om bekeken te worden, hoe enthousiaster uw publiek zal zijn. De 16 megapixel BSI CMOS-sensor van de Smart Camera WB800F helpt u de allerkleinste details vast te leggen, zelfs bij maanlicht. En met de 21x-zoom kunt u ook alle emoties, zoals de lach van uw zoon, probleemloos vastleggen.

Zorg voor samenhang

De grootste uitdaging bij een fotoverhaal is ervoor te zorgen dat het verband tussen de beelden duidelijk is. De sleutel voor samenhang is het uitkiezen van de juiste beelden. Voor een fotoverhaal van een bepaald evenement bijvoorbeeld, kunt u beginnen met een panoramaopname van de hele locatie − de 23 mm-groothoeklens van de Smart Camera WB800 is ideaal voor zulke opnames − om vervolgens verder te gaan met meer intieme momenten.

Wees snel

Het effect van uw fotoverhaal hangt af van uw vermogen om mooie momenten meteen vast te leggen. Dit zal niet lukken als u staat te klungelen met uw camera om alle instellingen goed te krijgen. Kies een camera als de Smart Camera WB800F waar u geen tijd mee verliest. Met de hybride touch-gebruikersinterface en het 3 inch hVGA-display heeft u onmiddellijk toegang tot al uw instellingen.

Deel uw werk

Uw fotoverhaal heeft weinig zin als niemand het ziet of als het gepresenteerd wordt op een manier die geen recht doet aan alle werk dat u erin gestopt heeft. Met de Smart Camera WB800F kunt u uw foto's heel eenvoudig overzetten en delen met de ingebouwde Wi-Fi en DirectLink. En u hoeft zich nooit zorgen te maken dat die ene perfecte opname kwijtraakt dankzij de AutoShare-functie, die uw opnames meteen doorstuurt naar uw smartphone.

Zelfs de grootste kunstenaars hebben tijd nodig om nieuwe technieken onder de knie te krijgen. Als u uw fotoverhaal gedeeld heeft, vraag dan één of twee vrienden om opbouwende kritiek te geven. Uw eerste poging zal misschien nog geen meesterwerk zijn, maar met de juiste camera, een doordachte aanpak en wat doorzettingsvermogen zult u binnen de kortste keren schitterende fotoverhalen maken.