Bilzen Mysteries, een betoverende tijdreis

Door Samsung België 09.11.2016

Culture Kunst Technologie & innovatie

Bilzen Mysteries

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit voor de herfstvakantie? Overweeg dan zeker een bezoekje aan Bilzen Mysteries, een nachtelijk belevingsparcours in de sprookjesachtige Landcommanderij Alden Biesen.

Multimediaal avontuur

Het toeristische aanbod van Limburg is een innovatief belevingsconcept rijker: op een multimediale manier wordt getracht om het rijke verleden van Landcommanderij Alden Biesen als het ware weer tot leven te brengen. Dansende nymfen, elfen en ridders maar ook allerlei licht-, klank- en beeldeffecten… er werd geen moeite bespaard om de bezoekers te trakteren op een boeiende totaalbeleving, geschikt voor jong en oud.

Interactieve beleving

Alden Biesen

Met een tablet in de hand en een koptelefoon op je oren word je meegenomen op een bijzondere tocht door het nachtelijke decor van het kasteel van Alden Biesen. Om een uiterst interactieve (maar ook unieke) beleving te verzekeren, communiceert de tablet met de belichting en het audio commentaar en effecten. In tien hoofdstukken word je door de geschiedenis van het domein geloodst. Met de Galaxy Tab Active tablets van Samsung, en hun bijgeleverde cover, moet je je geen zorgen maken over stof of regen. De tablet is namelijk stof- en regenbestendig, handig voor een openluchtattractie die in alle weersomstandigheden moet kunnen doorgaan!

Het verleden tot leven brengen

Historische sites als Alden Biesen bulken van verhalen. Heer van Biesen, die wordt vertolkt door niemand minder dan acteur Jan Decleir, is de laatste eigenaar van het domein en kent de site als zijn broekzak. Een uitgelezen gids voor een ontdekkingstocht van de eeuwenoude geheimen die op het domein schuilen. Je ontmoet hem op 8 maart 1971, de dag dat het noodlot in Alden Biesen onverbiddelijk toesloeg. Een uur lang zal je gids, via de tablet, je één voor één alle geheimen van de Landcommanderij onthullen. Je word als het ware in het verleden van het gigantische domein ondergedompeld en zo beleef je het alsof je er zelf bij was.