Serif TV: Maak op Brussels Design September kennis met dit designpareltje

Door Samsung België 07.09.2016

Culture Festival Design Technologie & innovatie

serif tv brussels design market

Voor het elfde jaar op rij zal Design September innovatie en creatie in de schijnwerpers zetten. Van 8 tot 30 september wordt Brussel “the place to be” voor designliefhebbers. En met de Serif TV heeft Samsung ook een bijzonder plaatsje tijdens het event.

Multidisciplinaire geest

Tentoonstellingen, conferenties, Art & Craft-parcours, Commerce Design Brussels, Brussels Design Market … ook dit jaar blijft Design September trouw aan de multidisciplinaire geest van het event. De elfde editie wordt weer een heus stadsparcours waarop je allerhande winkels, pop-up stores, galerieën en culturele ruimtes kan ontdekken.

Design in constante evolutie

Al zijn we er ons niet helemaal van bewust, worden alle elementen van ons dagelijks leven beïnvloed door design. En ook hier spelen nieuwe technologieën een interessante rol met fascinerende nieuwe productietechnieken.

Serif TV: Bijzondere designinnovatie

Samsung maakt eveneens deel uit van het design event. Onlangs lanceerde het merk de Serif TV die ontwikkeld werd door de befaamde broers Bouroullec. De TV is vernoemd naar serif, een lettertype met een subtiele decoratieve lijn. Het is een televisie die zich op natuurlijke wijze aan elke omgeving aanpast. Dit designpareltje sluit aan bij de filosofie van Samsung: een product ontwikkelen dat alle verwachtingen overstijgt dankzij kwalitatief design en innovatie.

serif tv bouroullec

Erwan Bouroullec beschouwt het aanpassingsvermogen om samen te smelten met andere meubels in huis als één van de grootste deugden van de Serif TV. Erwan Bouroullec: "We moeten zelf beslissen om 'technologie' te zien als 'monument' of als een 'partner'. Ik zou persoonlijk voor het laatste kiezen. Ik vind het mooi om in een beeld te zien dat een object versmelt met de omgeving in plaats van een object wat alle aandacht opeist."

De Serif TV is op de Design Market te bewonderen. Naast deze mooie plek om dit stukje design te aanschouwen selecteerde Discover nog vijf fijne andere events voor designliefhebbers met een hart voor design:

1. Serif TV @ Brussels Design September

De Serif TV wil je na het lezen van dit artikel natuurlijk in levende lijve zien. Kom dan naar Design September toe, want je kunt de TV op twee verschillende plekken aantreffen. Op 10 en 11 september Brussels Design Market en de hele maand september bij Vitrapoint Brussel. Het adres hiervan is Louisalaan 154, 1050 Brussel.

2. Moderne juwelen

Bij ICKX Contemporary Jewelry kan je terecht voor een rigoureuze selectie moderne juwelen. Alle stukken worden uitgekozen voor hun uniek, strak en soms minimalistisch design of voor hun onverwacht materiaal. Maar ook de innoverende technieken die worden gebruikt voor hun creatie – zoals ontwerpen op basis van nieuwe technologieën – zijn een belangrijk criterium. Benieuwd? Je kan in de shop terecht vanaf 8 september.

3. Digital illusion

Bij [ Senne ] draait alles rond innovatie. Onder de naam « Digital Illusion » loopt een expositie waarin designers en artiesten hun zicht geven op de steeds dunnere lijn tussen digitale en werkelijke wereld in product design. Zin om zelf een kijkje te nemen? Het kan van 09 tot 24 september.

4. Digital art lab

De ploeg van Lasercut Lab gaf vorm aan het nieuwe atelier « Inkut Lab » dat in 2016 zijn deuren opende in Vorst. Ter gelegenheid van de opening richtten twee Brusselse artiesten, Parole et Eyes-B, een expositie op rond de innovatieve tools die in het atelier worden gebruikt, zoals laser cut en "fine art"-print. Van 8 tot 30 september kan je deze bijzondere technieken ontdekken.

5. Digital cutting

De Arts & Craft Tour brengt je onder andere bij Atelier cnc . Van 9 tot 24 september kan je in de 400m2 van het atelier terecht om alles te ontdekken over de "digital cutting" en gravure techniek die er gebruikt wordt bij de conceptie van onder andere op maat gemaakt meubilair, decoratie, sculpturen of keukens.

6. Designer of the year

Catalaanse designer Eugeni Quitllet , die tot « Designer of the Year 2016 » werd uitgeroepen tijdens Maison&Objet, omschrijft zichzelf als een 'Disoñador'. Dit is een samensmelting van de Spaanse woorden designer en dromer. Quitllet's zicht op de toekomst omvat een bijzondere esthetiek die kan samengevat worden in een combinatie van digitale precisie en ronde vormen. De Catalaanse designer is een pionier en zal zijn visie delen tijdens een conferentie die op 21 september plaatsvindt in Flagey.

Ontmoetingsplatform

Met meer dan 100 culturele en commerciële evenementen wordt onze hoofdstad een maand lang een bijzonder ontmoetingsplatform voor tal van Belgische en internationale designers, architecten en designamateurs. Ga jij ook een kijkje nemen?