Google arts & culture: virtueel bezoekje aan verschillende natuurhistorische musea

Door Samsung België 22.09.2016

Culture Kunst App

Google arts & culture: virtueel bezoekje aan verschillende natuurhistorische musea

De vlindercollectie in het natuurhistorisch museum in Londen, de biodiversiteitsmuur in dat van Berlijn, het oceaanleven in het museum van New York en de Iguanodon expositie van het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen op dezelfde dag bezoeken? Het kan! Dankzij Google Arts & Culture kan je vanaf nu gewoon vanuit je luie zetel een beetje cultuur opsnuiven.

Nieuwe museumervaring

Streetview-technologie

Met behulp van zijn Streetview-technologie digitaliseerde Google als het ware verschillende grote natuurhistorische musea wereldwijd. De opnames werden gebundeld op een online platform, g.co/ naturalhistory , dat midden september werd gelanceerd. Het is even wennen maar eens je de juiste techniek onder de knie hebt, kan je nu dus virtueel ronddwalen door de vaste zalen van grote natuurhistorische musea overal ter wereld, verschillende tentoonstellingen ontdekken en een blik achter de schermen van de musea werpen. 's Werelds mooiste natuurhistorische schatten uit 50 musea en 16 landen zijn ook te ontdekken via de Google Arts & Culture-app , en de 360 ° -video's kan je ook bekijken op YouTube .

Belgische trots

Museum Google

Het is een mooie eer om te behoren tot de grote musea die werden opgenomen in het project. Het Brusselse museum geeft een Belgische toets aan het platform met zo'n 200 specimens en archiefdocumenten, maar ook 4 thematische expo's die speciaal werden ontwikkeld voor dit project: ' Verleden, heden en toekomst: de wonderen van de evolutie ', ' De Iguanodons van Bernissart' , ' Van Sahelanthropus tot Homo sapiens: hoe zagen onze voorouders eruit? ' en ' Onze 250 Jaar Natuurwetenschappen'.

Tekst, hogeresolutiefoto's en video's in het Nederlands, Frans, Duits en Engels brengen de verschillende verhalen tot leven.

2.0 schooluitstap

Het museum opent ook zijn virtuele deuren voor scholen via Google Expeditions . Duizenden 360-graden-panorama's en 3D-beelden, achtergrondinformatie en vragen maken het makkelijk om deze uitstappen te integreren in het schoolcurriculum. Het museum in levende lijve bezoeken blijft uiteraard de meest bijzondere ervaring, maar er gaat wel een heel nieuwe wereld open voor musea. De leerlingen zullen zeker en vast te vinden zijn voor deze nieuwe virtuele (museum)ervaring.