Netflix tips: 7 muziekdocumentaires die je gezien moet hebben

Door Samsung België 14.06.2016

Culture Film Muziek

netflix tips muziekdocumentaires

Begrijp ons niet verkeerd: we love Netflix. Maar wie kent niet de dagelijkse struggle die het kiezen van een programma oplevert. Want met het overweldigende aanbod van duizenden films en series, weten wij soms ook niet meer waar we moeten beginnen. Om het allemaal wat makkelijker te maken, hebben we een lijst gemaakt met de mooiste muziekdocu’s op de streamingsdienst.

Netflix tip 1: 'Under the Influence'

keith richards under the influence

Als er één rockstar is die terecht een levende legende genoemd wordt, dan is het Keith Richards van The Rolling Stones. In de documentaire 'Under the Influence' geeft Morgan Neville (bekend van '20 Feet From Stardom' en Samsung's docu 'A Fighting Chance') een kijkje achter de mythe. In 81 minuten hoor je de meest absurde anekdotes, maar krijg je ook te zien wie er schuil gaat achter dat masker van oude rocker.

Bekijk op Netflix

Netflix tip 2: 'Montage of Heck'

kurt cobain montage of heck

Nirvana is een band die altijd relevant blijft, ook al is frontman Kurt Cobain al ruim twintig jaar overleden. De film 'Montage of Heck' laat zijn leven zien zoals nooit te voren. Door het gebruik van Cobain's zelf opgenomen thuisvideo's, zijn tekeningen, dagboeken en talloze oude concertopnames en interviews, schetst de docu een intiem beeld van de zanger.

Bekijk op Netflix

Netflix tip 3: 'This Is It'

michael jackson this is it

Michael Jackson overleed in 2009, net toen hij zich klaar maakte voor misschien wel zijn grootste tour ooit: This Is It. De gelijknamige documentaire showt hoe Jackson zich voorbereidde: het dansen, het zingen, het team wat zich bezig hield met deze immense productie. Het laat een indrukwekkend beeld zien van wat er datzelfde jaar op de planken had kunnen staan.

Bekijk op Netflix

Netflix tip 4: 'What Happened, Miss Simone?'

what happened nina simone

Nina Simone is één van de bekendste jazz zangeressen die de wereld ooit gekend heeft. 'What Happened, Miss Simone?' is een biografische documentaire die, naast al haar successen ook de rauwe werkelijkheid van Nina en haar innerlijke demonen laat zien.

Bekijk op Netflix

Netflix tip 5: 'All or Nothing at All'

frank sinatra all or nothing at all

Frank Sinatra is misschien wel één van de grootste sterren van de vorige eeuw. Hij verkocht miljoenen platen en in elke muziekwinkel hangen nog steeds vele cd's en lp's van hem. In 'All or Nothing at All' krijg je een zicht in Sinatra's leven aan de hand van de songkeuze bij zijn legendarische afscheidsconcert in 1971.

Bekijk op Netflix

Netflix tip 6: 'Muscle Shoals'

Muscle Shoals

'Big Star: Nothing Can Hurt Me' gaat over de band Big Star. Ondanks de naam en lovende recensies, werd deze band nooit groot. Pas jaren nadat ze gestopt waren,kwam het succes doordat muzikanten zoals R.E.M. en The Posies hun nalatenschap voortzetten.

Bekijk op Netflix