Bij imitatietoner kunnen op de afdrukken strepen, vlekken en afwijkende kleuren voorkomen. En wat nog erger is, is dat de levensduur van uw printer kan worden verkort door lekken of door beschadiging van interne onderdelen omdat de cartridge niet goed past. Met originele Samsung-toner zal uw Samsung-printer jarenlang hoogwaardig blijven afdrukken. Wij vertellen u hoe u imitatie herkent.

Publicatiedatum: 10 februari 2011

Hoe herkent u imitaties?

Tonercartridges die worden verkocht door tweedehandswebsites of niet-geautoriseerde winkeliers kunnen geherfabriceerd, hervuld of nagemaakt zijn. Ze zien er op het eerste gezicht hetzelfde uit, maar als u goed kijkt dan kunt u zien dat het imitatie is.

  • • Controleer of zowel op de cartridge als op de verpakking het Samsung-logo staat.

  • • Controleer of op de verpakking geen label zit met "geherfabriceerd" of "hervuld". Het is niet gegarandeerd dat de geherfabriceerde of hervulde toner werkt bij uw Samsung-printer. Zelfs als dit niet duidelijk wordt aangegeven door een label, is een geherfabriceerde of hervulde cartridge normaal gesproken herkenbaar aan beschadigingen aan het plastic omhulsel. U ziet bijvoorbeeld versleten of beschadigde schroeven, lijmresten, krassen op het oppervlak enzovoort.

  • • Controleer of de cartridge een CRUM-chip (Customer Replaceable Unit Monitor) heeft. Zo niet, dan is het een startercartridge of een imitatie.

  • • Controleer of op de cartridge een label met het Samsung-model- en serienummer zit.

  • • Als u een Samsung-netwerkprinter gebruikt, typ dan het IP-adres van de printer in in uw webbrowser. Hierdoor wordt de Samsung SyncThru-internetservice opgestart, die aangeeft of uw cartridge origineel is of niet. U kunt ook software downloaden voor SyncThru via de Samsung-website.


Gebruik originele tonercartridges

Samsung zorgt ervoor dat originele tonercartridges makkelijk te herkennen zijn. Zoek het beveiligingslabel dat op alle Samsung-verbruiksartikelen zit en volg de volgende drie stappen:

1. Houd het label schuin. De kleur hoort blauw te worden.
2. De reliëfletters op het label horen vanuit verschillende kijkhoeken te veranderen in rood, goud en blauw.
3. Wrijf over de reliëfletters. U moet ze duidelijk kunnen voelen.

Om helemaal zeker te zijn, kunt u uw toner het beste kopen bij een geautoriseerde winkelier, bijvoorbeeld waar u ook uw Samsung-printer heeft gekocht. Of u kunt online een winkel zoeken op de Samsung-website. Selecteer bij 'Accessoires en toebehoren' uw type printer en het modelnummer. Kies het gewenste artikel en zoek naar 'Waar te koop'.

Door originele Samsung-toner te gebruiken, gaat uw printer langer mee en blijven uw documenten er altijd even goed uitzien.