Samsung en Bobbejaanland zetten virtuele achtbaan neer

Door Samsung België 22.06.2016

dscVR Virtual Reality Technologie & innovatie

Image Bobbejaanland Mount Mara

Avontuurliefhebbers met een hart voor technologie kunnen nu een heel bijzondere ervaring rijker worden: een virtuele achtbaan die je dankzij een virtual reality-bril kan beleven. Benieuwd hoe dit werkt?

Virtuele ervaring, levensecht plezier

De ontwikkelingen op het gebied van Virtual Reality gaan razendsnel, en deze futuristische technologie is nu dankzij (betaalbare) VR-brillen, zoals de nieuwe Gear VR van Samsung, voor iedereen bereikbaar. De meest bekende toepassing voor VR is wellicht gamen maar er is ondertussen veel meer mogelijk. Zo sloegen Bobbejaanland en Samsung de handen in elkaar om aan "Mount Mara" te werken, een virtuele achtbaan … voor levensecht plezier.

Mount Mara, een apart universum

De langste indoor VR-achtbaan neemt je mee op een verre en exotische reis naar Adventure Valley, op een vulkanisch eiland in het zuidoosten van Azië. De inzittenden van de attractie beginnen hun rit op de bodem van een vulkaan die op het punt staat van uitbarsten. De geïmproviseerde speleologen worden naar de top van de krater gebracht waar ze de dreigende lava op een (veilige) hoogte kunnen bewonderen. Om aan de vurige dreiging te ontsnappen, baant de rollercoaster zich een weg door de jungle, alvorens de inzittenden op een indrukwekkende vulkaanuitbarsting te trakteren.

Achtbaan van een nieuwe soort

Van rotsachtig décor tot junglelandschappen, dankzij de VR-bril zit je altijd op de eerste rij wat je ervaring zo veel sneller, rijker en groter maakt. Ook beangstigende loopings hoeven niet meer om met een bijzonder rijke ervaring naar huis te gaan, wat de attractie aantrekkelijk maakt voor een zeer breed (familiaal) publiek. De technologie is zeker een flinke investering, maar je verandert wel veel gemakkelijker de verhaallijn achter een VR-attractie dan dat je een nieuwe attractie bouwt. Er gaat ongetwijfeld een heel nieuwe (virtuele) wereld open voor achtbanen.