10x de beste food channels op YouTube

Door Samsung België 11.12.2015

Food Magnetron Koelkast Koken

10x de beste food channels op YouTube, food, tab s2, samsung, discover, samsung discover

Van culinaire chefs tot inspirerende vloggers: het internet barst van de videorecepten en food inspiratie. Een internationale trend ingezet door bekende TV koks als Jamie Oliver. Discover maakte een handig lijstje van de 10 meest inspirerende food channels en hun best bekeken video.

1. Kyraskitchen : stylish design

De stijlvolle filmpjes van voedingsdeskundige en yoga docente Kyra de Vreeze zijn een lust voor het oog. Minstens even smaakvol als de recepten die ze maakt. Voeding kan werken als een medicijn voor je lichaam, met dat uitgangspunt kiest Kyra haar gezonde recepten.

2. Bart's Fish Tales : vanuit Amsterdam de wereld over

Bart inspireert met zijn verhalen over duurzame vis. Hij reist de wereld over en kookt op de meest indrukwekkende plekken. Bart laat zien dat het bereiden van vis, schaal- en schelpdieren helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

3. Jules Cooking : Franse klassiekers

De jonge chef Jules Wiringa heeft stage gelopen bij diverse sterrenrestaurants als Ron Blaauw en La Rive. Met Jules kook je voornamelijk de Franse klassiekers!

4. De Groene Meisjes : kleurrijk groen

De kleurrijke groene meisjes laten zien hoe je op een leuke en hippe manier je leven een beetje groener maakt. Bijvoorbeeld met smakelijke vegan recepten.

5. Culy: je dagelijkse portie culi inspiratie

Op het food channel van Culy vind je dagelijkse culinaire inspiratie. Denk aan de ultieme avocado checktip of hoe bak je nou het beste ei? Van favoriete kooktips, recepten tot interviews met foodies.

6. ChefSteps : spontane wetenschap

Een bruisend team van chefs, filmmakers, designers en wetenschappers maken creatieve en spontane filmpjes. Je bekijkt een combinatie van recepten, food science, technieken en heel veel tips.

7. Jamie Oliver's Food Tube : behind the scenes en nieuw talent

Natuurlijk mag Jamie niet ontbreken. Veel behind the scenes , stukjes uit zijn programma's die niet zijn uitgezonden, tutorials en recepten. Tevens is het een platform voor nieuw kooktalent gespot door Jamie himself .

8. Deliciously Ella : gezond en hip

De filmpjes van Ella hebben een stijlvolle en moderne vibe. Haar motto: gezond eten gaat heel goed samen met 'fun'. De recepten zijn vrij van suiker en gluten, en absoluut inspirerend.

9. Akis Kitchen : Griekse creaties

Het nieuwe kanaal van de stoere Akis laat je watertanden van smakelijke Griekse recepten. Met heel veel enthousiasme en ook zeker wat humor gebracht.

10. Felicitas Pizarro : puur met humor

De Argentijnse Felicitas kan niet alleen waanzinnig koken, als sommelier weet ze ook wat je erbij drinkt. Haar enthousiasme en 'echtheid' zijn hartverwarmend: want als het even misgaat, laat ze dat gewoon in het filmpje zien.