Chefkok Ron Blaauw deelt zijn tips waarmee jij de sterren van de hemel kookt

Door Samsung België 01.05.2015

Food Magnetron Koken Koelkast

Food, Samsung, Discover, Ron Blaauw, Koken

Bij Samsung vinden we dat iedereen moet kunnen genieten van de professionele keuken. Niet alleen in een duur restaurant, maar gewoon bij je thuis, in je eigen keuken. Chefkok Ron Blaauw is dat helemaal met ons eens. Daarom brengen we in dit artikel een paar protips waarmee ook jij de sterren van de hemel kookt!

Kooktip 1: rooster je groenten

Roosteren is het nieuwe bakken! Tomaten, paprika's, aubergines en courgettes lenen zich hier uitstekend voor. Even besprenkelen met wat olijfolie en de grillstand op je combimagnetron aanzetten. Je proeft meteen de rijke smaak. Paprika's en tomaten kun je gerust in het geheel grillen. Aubergines en courgettes snij je het beste eerst in plakken.

Kooktip 2: smaakvolle krieltjes

Waarom zou je krieltjes nog in de pan bakken als je ze veel lekkerder in je combimagnetron kunt bereiden? Was de krieltjes even, doe ze in een ovenschaal en giet er een beetje olijfolie overheen. Een snufje peper en zout, wat takjes rozemarijn en leg er nog een bol knoflook bij. Die poft zo in z'n schil en wordt heerlijk zacht! Jij en de rest van je gezin zullen ervan smullen.

Grillen is een super bereidingswijze waarbij je weinig vet nodig hebt en het product helemaal tot z'n recht komt.

Kooktip 3: de juiste apparatuur

De nieuwe serie professionele combimagnetrons – de 8000-serie - van Samsung brengt de professionele keuken bij je thuis. Met de gepatenteerde HotBlast-technologie wordt kip heerlijk gelijkmatig gaar. Krokant van buiten en sappig van binnen, precies zoals het hoort! En ook nog eens bijna twee keer zo snel als in een heteluchtoven.


PowerGrill Duo staat garant voor een consistente warmteverdeling door de brede grillverwarming tot 2300 Watt. Daarnaast zijn de nieuwe combimagnetrons ook nog eens veel ruimer aan de binnenkant. Je ziet het er aan de buitenkant niet vanaf (daar hebben ze standaardmaten), maar aan de binnenkant passen er met gemak flinke ovenschalen in. De draaifunctie van het plateau kun je trouwens uitzetten. Zo kun je nog eens wat klaarmaken voor jou en je gasten!


O ja, ook fijn om te weten: door de keramische binnenwanden van de nieuwe combimagnetrons is schoonmaken zonder krassen veel makkelijker en het gebruik van je magnetron hygiënischer. Hou je dus vooral niet in tijdens het koken!


Wat zijn jouw kooktips?

En jij? Heb jij zelf ook goede tips om met mede-kookliefhebbers te delen? Hou ze niet voor jezelf maar laat jouw persoonlijke protip achter in een reactie.