Dieet app Lose it: afvallen met fotograferen

Door Samsung België 23.11.2016

Food Koken Smartphone App

dieet app lose it afvalcoach

De dieet app Lose It helpt je met gezond eten en afvallen. Miljoenen gebruikers zijn al enthousiast over het feit dat ze met deze tool kunnen bijhouden wat ze dagelijks eten en drinken. Zo behouden ze het overzicht en worden ze bijgestuurd als ze de balans verliezen. Nu heeft deze digitale applicatie zichzelf overtroffen met Snap It, een bijzondere nieuwe functie…

Dat de dieet app Lose It! succesvol is moge duidelijk zijn. De balans bewaken wat betreft gezonde voeding en voldoende bewegen is niet voor iedereen zo gemakkelijk. Het is dan fijn om een stok achter de deur te hebben, een soort digitale coach die je bijstuurt als nodig en je direct gezondere alternatieven en suggesties geeft. De dieet app geeft advies hoe het eventueel beter kan, maar geeft ook complimenten en motiverende berichten als het goed gaat. Met deze app voor de smartphone kun je bijhouden hoeveel je dagelijks eet, drinkt en beweegt. De dieet app heeft nu een hele innovatieve functie die het allemaal nog gemakkelijker maakt.

Eindelijk je eten schaamteloos op de foto

cake

De foto ’ s van borden eten op Facebook en Instagram zijn niet meer zo interessant, maar via deze app kun je gerust schaamteloos je eten fotograferen. Sterker nog, de dieet app houdt dan automatisch bij wat je eet (dus wat er op de foto staat) en geeft daarbij meteen een schatting van het aantal calorieën. Zo wordt het bijhouden van jouw voeding en ingenomen calorieën wel heel erg gemakkelijk. Het hoofdkantoor van Lose It in Boston heeft eind september 2016 de bètaversie uitgebracht van Snap It, een functie binnen de app Lose It. Op dit moment werkt het als volgt: je kiest het soort maaltijd (ontbijt, lunch, diner of tussendoortje), maakt een foto van het eten, klikt op ‘ verzenden ’ en na korte tijd komt Snap It met een analyse. Als Snap It inderdaad de juiste voedingsmiddelen heeft genoemd kun je bevestigen en eventueel meer details toevoegen. Je stuurt bijvoorbeeld een foto van je sushi en Snap It herkent een ‘ sushi roll ’ , maar weet niet of daar zalm, tonijn of alleen komkommer in zat. Dat kun je dan handmatig nog toevoegen. Nadat de voedingsmiddelen zijn herkend, vul je de hoeveelheid in waarna de maaltijd in het dagboekje staat met het aantal calorieën erbij.  

De dieet app als handig hulpmiddel

Lose It maakte de  bèta versie van Snap It met behulp van de Food 101 dataset . Met 101 verschillende categorieën op het gebied van voeding en 101,000 beelden in die categorieën. Hierdoor is de dieet app al aardig accuraat met bepalen welke voedingsmiddelen er op de foto staan, maar hoe meer foto ’ s en beschrijvingen de gebruikers toevoegen, hoe beter Snap It zal worden. In het online magazine Techcrunch.com zegt CEO Charles Teague dat, nu er alleen nog een bèta versie is, deze functie vooral gezien moet worden als een handig hulpmiddel, in plaats van een functie die nu al helemaal automatisch werkt en alles van je over neemt.   

Lose it: de ideale dieet app

s7

Het doel van Lose It! is om gebruikers op een gezonde manier te helpen met afvallen of het behouden van een gezond gewicht. Als het bijhouden van je voedingspatroon zo gemakkelijk wordt als het maken van een foto, dan is het voor iedereen wel te doen om een beter overzicht te behouden wat betreft voeding en beweging. En dat het dan nu nog een hulpmiddel betreft, en nog niet alles van ons overneemt, daar kunnen wij wel mee leven…