Ginventory app: beheers de kunst van mixology

Door Samsung België 19.08.2016

Food Koken App

Ginventory app: beheers de kunst van mixology

Sinds enkele jaren is er een ware hype rond gin. Maar welke tonic past nu het best bij welke gin? En welke garnituur moet je toevoegen om de smaak te accentueren? De Belgsiche app Ginventory geeft het antwoord.

Perfect Serve

Foto 1

De app , die sinds kort in het Nederlands beschikbaar is, bevat de 'Perfect Serve' van meer dan 2.000 gins. Om deze heuse mobiele gin-encyclopedie samen te stellen werden de aanbevelingen van de distilleerderijen zelf verzamelt. De app brengt bovendien meer dan enkel combinaties en recepten voor gin-tonics. Smaakprofiel, distilleerderij, foto's … Ginliefhebbers kunnen er terecht voor vele weetjes over hun lievelingsdrank.

Belgische gin hype

Sinds de gin zijn comeback maakte, zijn heel wat nieuwe (Belgische) gins en tonics op de markt gekomen. Zo bracht rock'n'roll chef Sergio Herman zijn eigen tonic op de markt. Die verwerkt hij uiteraard in de gin-tonics die geserveerd worden in The Jane in Antwerpen. Er komt bovendien wel bijna elke week een nieuwe Belgische gin uit. Ons land is dan ook "de" plaats waar heel wat grote namen uit de ginwereld gedistilleerd worden. Al deze mooie gins vind je terug in de app, en niet enkel de grote namen. Ook de gins uit de grote supermarktketens kan je in de app vinden. Voor nog meer gebruiksvriendelijkheid kan je dankzij partners als gintonicshop.be, ginsonline.be en ginandwhiskyshop.be bovendien heel eenvoudig de fles van je keuze bemachtigen.

Zin om van de knowhow van een barman te genieten? Op volgende adresjes krijg je heerlijke gin-tonics geserveerd:

Jones & Co – Antwerpen

Deze gezellige bar, die begon als een pop-up, is ondertussen een gevestigde waarde in het historisch centrum van Antwerpen. Jones & Co is bovendien bij menig cocktailliefhebber bekend voor zijn heerlijk gin tonics.

Green Lab – Brussel

Met maar liefst 386 soorten gin – het grootste aanbod van België – mag Green Lab zonder enig twijfel als ware gintempel bestempeld worden. Voor een vakkundig bereide gin tonic en waardevolle tips ben je hier zeker op het juiste adres.

L'atelier du Gin – Luik

In het hartje van het historisch centrum van de "Cité Ardente" kan je terecht bij L'atelier du gin. In deze winkel / gin bar ben je in de handen van kenners. Alle cocktails worden bovendien voor uw ogen bij u aan tafel gemaakt.

Histoire d'O – Oostende

Met heerlijke tapas, dagverse garnaalkroketten en keuze uit meer dan 50 soorten gin is Histoire d'O een topadresje om in de zomer te vertoeven. Het prachtig zicht op zee krijg je er gewoon bij.