Hoe geef je een kerst diner dat ook voor jezelf leuk is?

Door Samsung België 11.12.2015

Food Magnetron Koelkast Koken

Hoe geef je een kerst diner dat ook voor jezelf leuk is, samsung, smart home, home, food, smart space koelkast

Het geven van een kerst diner voor vrienden of familie is een hoop gedoe. Met de juiste planning, voorbereidingen en een slim menu wordt de druk minder en voorkom je stress. Door van tevoren goed na te denken over de grote avond zorg je ervoor dat je jouw etentje met gemak én plezier doorstaat.

Algemeen: Maak het jezelf niet te lastig

Bekende recepten zorgen voor betrouwbare resultaten. We begrijpen heel goed dat experimenteren met nieuwe ingrediënten en innovatieve recepten het koken leuk en plezierig houdt. Maar bewaar die recepten voor een andere keer wanneer je niet voor een grote groep gasten hoeft te koken! Stress is ok, maar als je voor een groep kookt hoef je die niet zelf te organiseren …


Vanaf een week van tevoren: De voorbereidingen
Etentje1

Je kunt nog niet beginnen met de boodschappen doen als je niet precies weet hoeveel gasten er komen. Zorg ervoor dat je ruim van te voren weet hoeveel gasten je gaat ontvangen, zo voorkom je gehaast shoppen en de kans dat je de helft van de boodschappen vergeet. Gebruik recepten op jouw tablet of smartphone app om een boodschappen lijstje samen te stellen. Bekijk alvast welke ingrediënten je al in huis hebt zodat je geen overbodige inkopen doet. Doe de boodschappen en voorbereidingen ver van tevoren. Start met de producten die de meeste voorbereiding nodig hebben en doe de voorbereidingen van producten die snel bederven pas op het laatste moment.


Een paar dagen van tevoren: wassen en koelen

In een koelkast met veel ruimte en lades kun je gemakkelijk al jouw bereide gerechten en overige ingrediënten bewaren op de juiste temperatuur. Een paar dagen van te voren kun je beginnen met het schoonmaken van het huis en kijk je alvast of je genoeg schoon servies, tafellakens en servetten hebt. Doe dit ruim van te voren zodat je je niet op het laatste moment nog bezig hoeft te houden met wassen en strijken. Bovendien: tijdens het wassen zijn er tal van andere zaken die je kunt doen.


De dag zelf: slim je keukenapparatuur gebruiken
Plate1

Dek de tafel alvast vroeg in de ochtend en start op tijd met de laatste voorbereidingen van jouw gerechten om onvoorspelbare gebeurtenissen vooruit te zijn. Maak tijdens het koken op een slimme manier gebruik van al jouw keukenapparatuur. Gebruik de microgolf om ingrediënten te smelten voor tijd- en ruimtebesparing. Wil je helemaal groots uitpakken dan kun je in jouw oven de borden voorverwarmen. Een geluidloze afwasmachine zorgt ervoor dat je niet gestoord wordt door veel geluid, zet hem wel op tijd aan zodat je genoeg schoon servies hebt om de tafel mee te dekken. Zet het vuile servies van de verschillende gangen direct in de afwasmachine, zo heb je later op de avond minder opruim werk én ben je geen ruimte in de keuken kwijt aan de vuile vaat.


Tijdens het diner: Entertainment

Neem de tijd om van te voren een muziek selectie te maken voor de hele avond. Denk bij het kiezen van de juiste muziek ook aan de muzieksmaak van jouw gasten. Houden zij niet van een bepaald genre, zorg dan voor andere nummers. Een draadloos audio dock of een connected home theater systeem kunnen nummers via verschillende apparaten afspelen zoals een computer, tablet of smartphone. Kies voor een lange afspeellijst en je hoeft de hele avond niet meer om te kijken naar de muziek.


Meer inspiratie

Met de juiste muziek en het juiste gezelschap kan jouw avond niet meer stuk. Houd bij jouw volgende etentje deze tips erbij en we weten zeker dat het een succesvolle avond wordt zonder stress en aangebrand vlees. Jouw gasten zullen jouw etentje niet snel meer vergeten.