Praktische tips voor een perfect ingeladen koelkast

Door Samsung België 31.08.2016

Food Koken Technologie & innovatie

koelkasten kopen Samsung

Je boodschappen in je koelkast inladen, kan soms op een echt spelletje Tetris lijken. Toch? Door niet alles zomaar in je frigo te stoppen, maak je meer ruimte in een overvolle koelkast. Maar wat zijn nu de algemene richtlijnen om jouw frigo optimaal in te delen? Discover vertelt je er alles over!

In or out?

Minder smaak, een andere (of uitgedroogde) textuur … soms doe je meer kwaad dan goed door een bepaald product in de koelkast te plaatsen. Zo leg je tomaten, pompoen, appelen en aardappelen best niet in je koelkast als je hun volle smaak en textuur wil behouden. Ook kruiden en smaakgevers als basilicum, look of uien bewaar je best op kamertemperatuur. Ze zullen niet alleen uitdrogen en smaak verliezen maar hun sterke geur kan ook op andere ingrediënten afgaan.

Op kamertemperatuur

Bananen en exotische vruchten zoals kiwi's, granaatappels of ananas leg je best niet in de frigo. Bananen zullen bijvoorbeeld veel sneller zwart worden. De razend populaire avocado's bewaar je ook beter op kamertemperatuur. Een andere groente die je best niet in de koelkast bewaart – en dit zal waarschijnlijk als een verassing komen, want bijna iedereen doet het – zijn komkommers. Door de kou zal je ze veel minder lang kunnen bewaren en zal hun smaak sterk verminderen. Kan jij wel eens genieten van een pikant sausje? Plaats ze dan zeker niet in de koelkast, of ze zullen net hun "spicyness" verliezen. Open potjes en flesjes kan je gemakkelijk tot 36 maanden op kamertemperatuur bewaren.

SpaceMax Technology

Nog altijd niet genoeg plaats? De ingenieurs van Samsung hebben een nieuwe technologie ontwikkeld waardoor je je bestaande frigo gemakkelijk kan vervangen door een nieuwe koelkast. Maar wel eentje met meer plaats. Hoe kan dit precies? Dankzij de SpaceMax technologie. Door slim om te gaan met isolatie zetten de ingenieurs een baanbrekend concept neer. Dankzij een dunnere maar zeer efficiënte isolatie krijgt de koelkast zo'n 100 liter extra capaciteit.

Verschillende temperaturen

Niet iedereen is zich er van bewust, maar een koelkast is niet enkel onderverdeeld in verschillende compartimenten maar ook in verschillende temperatuurzones. Als je voedingsmiddelen op de verkeerde plek in de koelkast bewaart, is je frigo dus helemaal niet zo nuttig meer. Voedsel dat wel tegen een temperatuurschommeling kan, zoals sauzen en drank, bewaar je best in de deuren. Ook boter of confituur kan je hier veilig bewaren. Melk plaats je best niet in de deuren, maar net zoals andere zuivelproducten, op het koudste (en dus veiligste) plaatsje van je frigo: de onderste planken. Om het verspreiden van bacteriën tegen te gaan, bewaar je hier best ook gevoelig voedsel als rauw vlees, zeevruchten of vis. In het middenvak kan je probleemloos restjes, beleg of voorbereide maaltijden bewaren. De bovenste plank van je koelkast is dan weer perfect voor kazen en vers fruit en groenten. Ook dips kan je hier zorgeloos bewaren.

Dankzij de Precise Chef Cooling en Chef Mode functie van de Samsung koelkasten kan je op eenvoudige en efficiënte wijze de schommelingen in de temperatuur tegengaan. Zo blijven jouw ingrediënten altijd vers en smaakvol.