Hoe vrouwen met #mofember ook aan movember bij kunnen dragen

Door Samsung België 04.11.2015

Good Technologie & innovatie

Hoe vrouwen met #mofember ook aan movember bij kunnen dragen

Sinds enkele jaren zet de actie Movember, de maand november in het teken van de strijd tegen ‘mannenziekten’ als prostaat- of teelbalkanker. Mannen kunnen hun betrokkenheid tonen door hun snor te laten groeien en geld in te zamelen. Vrouwen kunnen echter tot nog toe enkel een mannelijke deelnemer steunen. Dat is toch wel jammer, want de dames hebben er ook alle belang bij dat mannen lang gezond en fit blijven, toch?

#mofember

Om die reden presenteren Samsung en Leo Burnett: #mofember. Met deze actie krijgen de dames nu ook de kans om zich met een fikse knevel onder de neus in te zetten voor het goede zaakje van de man.


Grappig beeld

Het systeem is simpel: op de Facebook-pagina van Samsung worden een aantal foto's van (de onderkant van) besnorde mannengezichten aangeboden. Die kan je dan op je smartphone downloaden en vervolgens voor je eigen mond houden. Dat levert een grappig beeld op waar je dan op jouw beurt een foto van neemt, die je op je eigen sociale media zet met de hashtag #mofember.


Donatie aan Movember

Voor elke geposte foto doet Samsung een kleine schenking aan Movember. Een uitgelezen kans voor de dames om zich snorgewijs voluit voor de gezondheid van de man in te zetten, zelfs al was het maar uit eigenbelang.


Kijk hier voor de actievoorwaarden.

uitlegvisual