Kindveilige Smartphones?

Door Samsung Belgie 05.03.2014

Good Urban City Guide Smartphone

Kindveilige Smartphones?

Kinderspel met Samsung Kids Mode.

De tablet en smartphone hebben zich volledig in ons leven ingewerkt. We bellen ermee, sms'en, houden er onze agenda op bij, surfen ermee op internet en … houden er onze kinderen mee zoet. Klein probleempje: er gebeuren op dat internet ook wel zaken die niet zo geschikt zijn voor onze kleintjes. Daarom is er de Samsung Kids Mode. Met een simpele pincode sluit je in een oogwenk de 'gevaarlijke' deurtjes af én houd je het 'tabletgedrag' van zoon- of dochterlief onder controle.

Je maakt op je toestel een profiel voor het kind aan. Zo beslis je wat hij of zij kan en mag doen. Je kunt bepaalde applicaties ontoegankelijk maken en bepalen welke filmpjes, foto's en andere media ze wel of niet mogen zien en delen. En vind je dat hij of zij te lang met het toestel bezig is, dan stel je gewoon de daily playtime limit in, zodat de tablet of smartphone na een door jou bepaalde tijd vanzelf uitvalt. Alle activiteiten worden opgeslagen zodat je ook kunt monitoren wat je kind allemaal op het toestel uitspookt. Door simpelweg de pincode weer in te tikken, verlaat je de Samsung Kids Mode en heb je weer volledige controle over je toestel.

Deze handige applicatie zorgt er niet alleen voor dat je zoon, dochter, neef of nichtje veilig kunnen surfen en spelen, het beschermt ook je eigen data. Aangezien de kleintjes enkel in de afgeschermde omgeving kunnen spelen, is er geen kans dat ze 'per ongeluk' in jouw persoonlijke foto's, e-mails of andere bestanden gaan rommelen.

De Kids Mode vind je als app op je toestel met het logootje van de krokodil:

Kind 5


Wanneer je de app voor de eerste maal opent zal er gevraagd worden om een pincode te kiezen.
Deze pincode zal vanaf dan altijd nodig zijn om de Kids Mode te verlaten of naar het Parental Control Panel te gaan.

Zo ziet de Kids Mode eruit. Om naar het Parental Control Panel te gaan, toets je rechts onderaan de linkse rots met de twee mannetjes op aan:

Kind 7


Dan moet je de PIN-code die je koos ingeven:

Kind 9


Links bovenaan zie je de verschillende profielen van de kinderen.

Per profiel zie je:
- Welke apps het meest gebruikt worden
- Hoe lang hij of zij in de Kids Mode actief was

Kind 11


Je kunt ook een timer instellen die de speeltijd per dag limiteert

Kind 13


Hier kun je de apps toevoegen die het kind van jouw mag gebruiken:

Kind 15


Via media kun je zien welke filmpjes en foto's ze maakten en kun je ook media uit jouw gallery beschikbaar maken voor hen.

Kind 18


Op de Kids Store vind je tonnen andere spelletjes en apps voor de kleineren onder ons:

Kind 20


Om de Kids Mode te verlaten toets je in het thuis-scherm rechts onder op de rots met het deurtje:

Kind 22


En geef je de door jou gekozen PIN-code in:

Kind 24