Think Pink en Samsung samen sterk tegen borstkanker

Door Samsung België 30.09.2016

Good

Think Pink Galaxy S7  S7 edge

In ons land blijft borstkanker nog steeds de grootste doodsoorzaak bij vrouwen boven de vijfendertig, en onvoldoende bewegen is daar één van de belangrijkste risicofactoren bij. Afgelopen zondag lokte de Belgische editie van Race for The Cure, wereldwijd het grootste evenement in de strijd tegen borstkanker, maar liefst 6.073 deelnemers naar de Antwerpse dokken. Ook dit jaar kan organisator Think-Pink rekenen op de steun van Samsung.

Meer bewustwording

Informeren, sensibiliseren, wetenschappelijk onderzoek financieren en zorg- en nazorgprojecten ondersteunen, dat zijn de vier doelstellingen van Think-Pink , de nationale borstkankercampagne die zich dagelijks inzet voor patiënten en hun familie. Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen en hoe sneller de ziekte wordt opgespoord, hoe groter de kans op genezing. De vzw vraagt daarom meer aandacht voor de ziekte en wil via de verschillende evenementen die het organiseert de Belgische bevolking bewust maken van de gevaren en het belang van een vroegtijdige detectie.

Samen strijden

Heidi Vansevenant en Jurgen Vanpraet

Precies negen jaar geleden ging elektronicareus Samsung een samenwerking aan met Think-Pink. "Toen ik Heidi Vansevenant en Jurgen Vanpraet (Think-Pink, nvdr) ontmoette, kwamen ze met een voorstel om samen te werken rond een actie ten voordele van de bestrijding van kinderkanker", aldus Serge Vandriessche, Country Director Samsung Mobile. "Samen met Samsung wilden ze oude en gebruikte gsm's inzamelen en die recycleren. Het geld dat hier mee verdiend werd, zou dan naar een project gaan ten voordele van slachtoffertjes van kinderkanker. We hebben dit dan ook ondersteund. Tegelijkertijd heb ik hen gepolst of ze ons konden helpen om ook iets te doen voor de vele vrouwen die getroffen werden door borstkanker omdat dit een thema was waar we ons wilden achter scharen." Samen richtten ze een eigen fonds op om de strijd tegen borstkanker mee te ondersteunen: Think Pink. Een van de acties die Think Pink heeft ontwikkeld is "Geef Om Haar". Misschien zag je onlangs foto's van BV's met de hashtag #20cm op social media voorbijkomen? Die mysterieuze hashtag maakt deel uit van de "Geef om Haar"-campagne van dit jaar.

Sharing is caring

60% van de vrouwen die hun haar verliezen door de behandeling vindt dit het meest pijnlijke en ingrijpende aspect van hun ziekte. Maar wist je dat ongeveer 8% van de vrouwen met kanker zelfs overweegt om chemotherapie te weigeren, omdat ze hun haar niet willen verliezen? Bij deze actie kunnen mannen en vrouwen met gezond lang haar een paardenstaart van minimum 20 centimeter laten knippen en schenken om vrouwen met kanker te steunen. Dankzij de opbrengst van de actie en de steun van de elektronicareus hielp het fonds sinds zijn ontstaan in 2008 al meer dan 3.600 vrouwen financieel bij de aankoop van een pruik. "Naast commerciële objectieven, vinden we bij Samsung het ook heel belangrijk om onze sociale verantwoordelijkheid op te nemen. De bewustmaking en de preventie zijn van cruciaal belang in de strijd tegen borstkanker en op deze manier wou Samsung dus iets terug doen. Intussen zijn er heel wat bedrijven, multinationals en vrijwilligers die Think Pink steunen en daar zijn we best fier op", concludeert Serge Vandriessche.

Dit jaar steunt Samsung specifiek de "Geef om Haar"-actie. Tot en met eind december zal Samsung voor elke verkochte S7 of S7 edge, met de kleur Pink Gold, 10 euro schenken aan Think-Pink. Bij elke aankoop krijg je bovendien een Activity Tracker cadeau, de Samsung Charm. Een symbolische manier om bewustwording voor de ziekte aan te wakkeren.