De nieuwe generatie Home Entertainment Systemen zorgen ervoor dat het gewenste entertainment vanuit een alomvattend systeem van een professioneel geluid worden voorzien. Een ingebouwde Blu-ray speler kan alle ‘schijfjes’ afspelen en door de uitgebreide aansluitmogelijkheden kan alle input afkomstig van smartphones, tablets, televisies en laptops worden voorzien van een prachtige soundtrack.

Een Home Entertainment Systeem vormt tegenwoordig het muzikale hart van een huiskamer, die nu kan worden gevuld met een professioneel geluid. Vanuit één overkoepelend systeem wordt alles waar muziek in zit, ondersteund. Zonder een wirwar aan kabels, kastjes en verschillende apparaten die de huiskamer ontsieren. Met een Home Entertainment Systeem kan er eenvoudig een 3D Blu-ray disc, DVD, CD of radioprogramma afgespeeld worden. En de playlist op een smartphone, laptop of tablet wordt eenvoudig en draadloos via de speakers van het systeem afgespeeld. De nieuwe Home Entertainment Systemen zijn voorzien van een breed scala aan aansluitmogelijkheden – zowel draadloos als via HDMI-kabels - zodat andere toestellen zoals televisies, spelcomputers en videorecorders heel gemakkelijk erop aangesloten kunnen worden. Alle beelden worden nog intenser, want de speakers van bijvoorbeeld het Home Entertainment Systeem HT-E6750W van Samsung produceren een door vacuümbuizen versterkt geluid. Het zorgt voor een warm en rijk geluid.

Vacuüm Buizenversterker

Door alle technologische vooruitgang is audioapparatuur in staat om een strak geluid te produceren, maar het klinkt vaak nog een beetje mechanisch. Een vacuüm buizenversterker voegt wat meer warmte toe aan het geluid. Het verschil is vooral te horen bij de hoge frequenties die vloeiend en natuurlijk klinken in plaats van scherp en schril. Vacuümbuizen genieten om deze redenen dan ook de voorkeur van kritische muziekliefhebbers, technici en muzikanten. Met de nieuwe generatie Home Entertainment Systemen kan iedereen – muzikaal of niet - zich thuis volledig onderdompelen in een warm bad van geluid. Een actiefilm, kostuumdrama of een muziekcollectie wordt voortaan een nog intensere beleving. Het kwaliteitsverschil is overigens ook te zíen, want aan de voorzijde van de versterker zijn de zacht gloeiende buizen te bewonderen. Het is een eyecatcher, zeker als al het licht in de woonkamer wordt uitgeschakeld.

Digitale Versterker

In de nieuwe generatie Home Entertainment Systemen wordt de klassieke buizenversterker-technologie gecombineerd met een digitale versterker. Deze digitale inbreng zorgt ervoor dat alle gitaar-riffjes, hiphopbeats en akkoorden heel nauwkeurig ten gehore worden gebracht. Je krijgt eigenlijk het beste uit twee werelden; de eenvoud van een buizenversterker met de helderheid en het vermogen van moderne elektronica. De vernieuwende technologie zoals Crystal Amplifier Plus filtert bijvoorbeeld tweemaal het geluid, reduceert daardoor de geluidsvervorming en leidt ertoe dat het geproduceerde geluid heel dicht in de buurt komt van het oorspronkelijke geluid van een film, plaat of concert.

Luidsprekers uit glasvezel

Een belangrijk onderdeel van een home entertainment systeem zijn de luidsprekers. Glasvezel heeft inmiddels op dit gebied haar intrede gedaan. In de luidsprekers van bijvoorbeeld de HT-E6750W is hoogwaardige glasvezel verwerkt dat ervoor zorgt dat er minder trillingen vrijkomen. In veel normale luidsprekers zijn de kegels – het ‘rondje’ in het midden van een speaker – gemaakt van papier of polypropyleen, maar dat zorgt helaas bij een hoge geluidssterkte voor trillingen waardoor de sound onzuiver wordt. Glasvezel stelt je in staat om – als de buren op vakantie zijn - het volume vol omhoog te gooien. Het enige waar je je nog druk om hoeft te maken is voldoende muzikale input. De nieuwe generatie Home Entertainment Systemen zorgen er vervolgens voor dat al het gewenste entertainment van een professionele sound worden voorzien.