3 manieren waarop je leven door technologie (positief) gaat veranderen

Door Samsung België 17.12.2015

Home iot Trends Technologie & innovatie

3 manieren waarop je leven door technologie positief gaat veranderen, technologie, smart home, home, samsung, discover

Van je smartphone naar een smart home… Innovatie en technologie zorgen ervoor dat je leven in korte tijd een stuk gemakkelijker wordt. Je kunt efficiënter en effectiever werken, wonen, sporten en reizen. Wat brengt de toekomst en hoe kun jij nu al een connected wereld ervaren?

1. Wonen op maat
Visu1

Je wasmachine, geluidsinstallatie, je lichten en tv bedienen met je tablet of smartphone is niet iets voor de verre toekomst, het is dichterbij dan je denkt. Er zijn al talloze Connected Home oplossingen waarbij elektronica alles met elkaar verbindt. Je kunt je koffiezet apparaat op een bepaalde tijd instellen zodat je koffie klaar is als je 's morgens opstaat of je alarmsysteem op afstand bedienen. En dit zijn nog maar enkele voorbeelden.


2. Effectievere workouts
V2

Een smart shirt die je hartslag meet, een klein apparaat voor in je schoen om je stappen of afstanden te meten en natuurlijk de smartwatch. Met speciale apps zoals S Health heb jij je personal trainer altijd bij de hand. Je kunt doelen instellen op het gebied van bewegen of voeding en hebt talloze trainingsprogramma's die je kunt volgen. Of je nu wandelt, fietst, hardloopt of binnen of buiten sport: je kunt activiteiten meten en je vorderingen bijhouden. Deze app werkt overigens ook via je smartphone.

3. Slimme auto's
SAutos

Auto's die rijden zonder bestuurder, er wordt aan gewerkt! Google is bezig met het ontwikkelen van een zelfrijdende auto die slim genoeg is om files te ontwijken en waarbij bestuurdersfouten zijn uitgesloten. Nu al zijn er connected car voorzieningen waar we van kunnen genieten. Denk hierbij aan 'in car-informatie' met weginformatie direct bij de bestuurder in plaats van op een matrixbord langs de weg. Samsung werkt hiervoor samen met BMW. Zo krijgen bestuurders straks ook een melding op het dashboard als er iets in de auto niet in orde is en wordt er automatisch iemand gebeld om het te repareren. Verder kun je met de SmartThings app o.a. de sloten op je auto bedienen, ook als je niet in de buurt van de auto bent.