5 onverwachte plekken waar je met Quick Connect live voetbal kunt kijken

Door Samsung België 22.01.2016

Home Technologie & innovatie Sport Tablet iot

5 onverwachte plekken waar je met Quick Connect live voetbal kunt kijken, quick connect, voetbal, samsung, discover, suhd tv, sport, home

RSC Anderlecht – Standard. At long last. We hoeven de classico niet langer vanuit de woonkamer te volgen want intussen zijn er tal van andere manieren om de wedstrijd mee te pikken. O.a. met Quick Connect kun je elk TV-programma - en dus ook de integrale Belgische classico - op je smartphone of tablet ervaren. Je bent dus niet enkel aan de bank gebonden. En maar goed ook, want zeg nu eerlijk: je bent toch geen wisselspeler?

1. De classico in de badkamer

De Brussels-Luikse clash is al voelbaar in de kleedkamer. Ook jouw wedstrijd begint daar. Met je tablet kijk je naar wat de analisten tijdens de voorbeschouwing te vertellen hebben, terwijl de mannen van Hasi en Ferrera hun shirt aantrekken. Net zoals jij in jouw paars- of rood-witte outfit glijdt.


2. De classico in de tuin

Inmiddels vliegen beide teams over de groene mat van het Astridpark. Speciaal voor deze gelegenheid heb jij je tuin nog eens netjes aangeharkt. Want ook jij speelt de classico het liefst (af) op een mooie mat.


3. De classico in de keuken

We kennen het allemaal wel: een scoreloos verloop, behalve wanneer jij om bier moet. Door met Quick Connect de classico op je tablet te bekijken, mis je geen enkele seconde van de wedstrijd, ook niet als het jouw beurt is om naar de keuken te lopen.


4. De classico op de WC

De wedstrijd voor een bezoekje aan het toilet onderbreken, is nog zo'n lullig moment waarop er gescoord kan worden. Maar met de Quick Connect functie op je smartphone kun je zonder wat te missen even een plaspauze houden.


5. De classico op de bank

Dat rennen, in en om het huis kan best vermoeiend zijn. Je beseft je dan ook dat met Quick Connect live topvoetbal kijken eigenlijk ook gewoon topsport is. Gelukkig kunnen we de wedstrijd dan toch nog op de reservebank voortzetten. Gewoon voor TV. Met een biertje. Dat iemand anders gehaald heeft.


En er is meer

Er zijn nog meer verschillende manieren om Quick Connect te gebruiken. Zo kun je foto's, muziek en filmpjes heel gemakkelijk op je TV toveren. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een uitzending van de huiskamer naar de badkamer, keuken of zolder 'meenemen'. Gewoon op je smartphone of tablet. En diezelfde smartphone en de Tab S kun je via Quick Connect vervolgens ook weer als afstandsbediening voor de TV gebruiken.


Hoe werkt Quick Connect?

Quick Connect draait op diverse Samsung apparaten. Welke dit precies zijn, lees je hieronder. Voor dit artikel dook Discover met een Galaxy S5 wat dieper in de Quick Connect functie. Bevinden alle apparaten zich binnen het Wi-Fi Direct signaal van je Smart TV en doorloop je onderstaande stappen? Dan kun jij ook heel eenvoudig je favoriete mediabestanden met je vrienden delen.

1. Verbinding maken

Zorg ervoor dat het apparaat waar je je mediabestanden op wilt laten zien een Bluetooth of Wi-Fi verbinding heeft en dat de apparaten aan staan.

2. Open Quick Connect / 'Snel verbinden'

Schuif de notificatiebalk bovenaan je scherm naar beneden en klik op de 'Snel verbinden' button.

3. Verbind je smartphone met het gewenste apparaat

Je Galaxy S5 laat nu een lijst met apparaten zien waarmee je een verbinding kunt leggen. Kies het gewenste apparaat om je mediabestanden mee te delen.

4. Selecteer bestand

Je kunt nu het te delen bestand kiezen door eerst het soort bestand (foto's, muziek, film) te selecteren, om vervolgens het specifieke bestand aan te kunnen klikken.

5. Verzenden bestand

Het andere apparaat ontvangt het bestand, zodra deze het bestand heeft geaccepteerd.


Quick Connect is te gebruiken op de volgende toestellen:

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S5
Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6 edge
Samsung Galaxy S6 edge +
Samsung Note 3
Samsung Note 4
Samsung Tab S
Samsung Tab S2