Guest blog: Belgian girl geeks bezoeken het Samsung Smart Home in Mechelen

Door Samsung 22.04.2015

Home Interieur Technologie & innovatie Robotstofzuiger

Guest blog: Belgian girl geeks bezoeken het Samsung Smart Home in Mechelen

Josefien van de BGG deelt haar ervaringen over haar bezoek aan onze experience days

Tijdens de Samsung Experience Days toont Samsung de laatste nieuwe producten, waaronder de Samsung SUHD Curved TV en de Samsung Galaxy S6 edge, aan de pers en aan haar partners.

Ook de Belgian Girl Geeks waren van de partij. Wij laten Josefien van de Belgian Girl geeks graag aan het woord om haar ervaringen te delen:

Van 30 maart tot 2 april vonden de Samsung Experience Days plaats in Mechelen. De Belgian Girl Geeks hadden de eer en het genoegen om Samsung's Smart Home binnen te treden en er alle nieuwste technologieën uit te testen. Superslimme oplossingen die het leven van alledag gemakkelijker maken: daar draaide het allemaal om. Aangezien wij girl geeks dagelijks bezig zijn met 1001 dingen en houden van high-tech snufjes, namen we deze uitnodiging met veel plezier aan! Het was een unieke ervaring om te zien wat voor mogelijkheden het "Internet of Things" allemaal biedt. Gaan jullie even mee in het huis van de toekomst, designed by Samsung ?

Een Smart Home package van Samsung biedt je dezelfde geavanceerde functionaliteiten als een domoticasysteem, maar dan wel veel goedkoper. Je hebt al een basispakket vanaf 200 € . Hiermee kan je je koffiemachine al aan het werk zetten wanneer jij nog lekker in bed ligt te soezen, of je kan simpelweg de wasmachine aanzetten vanop het werk, zodat al het wasgoed proper is bij je thuiskomst. Wat een regelrechte luxe! En het is nog niet alles, want met je Samsung smartphone kan je ook de deur openen terwijl je naar je favoriete tv-programma kijkt (niet storen aub!) of zelfs het licht dimmen. Al deze oplossingen vergemakkelijken en veraangenamen je huiselijke leven vanaf eind 2015. Nog even geduld dus, maar begin alvast te dromen, net als ik.


Belgian Girl Geeks

Ik hou enorm van orde en netheid in huis, maar met een drukke job en een gezin is het niet altijd mogelijk om veel te poetsen. Daarom was ik erg onder de indruk van de Samsung VR9000 Powerbot, een krachtige robotstofzuiger die perfect schoonmaakt. We kregen een demonstratie, en hoewel ik normaal vrij sceptisch ben tegenover dergelijke "hulpmiddeltjes" (ik ben van het oeroude principe "wat ik zelf doe, doe ik nog altijd het allerbest") moet ik zeggen dat ik toch versteld stond van de kunstjes van dit stylish black proper-op-zijn-eigen huisdiertje. En slim dat dat beestje is, want het weet exact waar het moet kuisen door middel van infraroodstralen. Ik begin alvast te brainstormen voor een naam voor my future pet! Alle suggesties zijn meer dan welkom!


Ik stond versteld van de kunstjes van dit stylish black proper-op-zijn-eigen huisdiertje

Confession : de orde en netheid die ik nastreef in mijn huis, ontbreekt meestal faliekant in mijn koelkast. Ik ben zo iemand die steevast lang moet zoeken en grabbelen in de koelkast voor ze heeft gevonden wat ze zoekt. Regelrechte energieverspilling (letterlijk én figuurlijk), en dus wil ik daar maar al te graag komaf mee maken. Herkenbaar? Meet de fonkelnieuwe innovatieve Samsung Food Showcase koelkast. Deze heeft een dubbele deur – zoiets had ik echt nog nooit gezien – waardoor je er veel meer etenswaren kan in bewaren. Bij het openen van de eerste deur kom je in de zogenaamde Showcase, het gedeelte voor de veelgebruikte en kortst houdbare producten waar ze meteen voor het grijpen liggen. Er is ook een speciale Kids Zone onderaan de koelkast zodat je kroost niet altijd aan je been hoeft te komen hangen bij het eerste beste klein hongerke – ja hoor, Samsung heeft werkelijk aan alles gedacht! Als je de Innercase opent, kom je achterin de frigo terecht bij de grotere of minder vaak gebruikte producten. Dankzij slimme uitschuifbare en opklapbare plateaus liggen alle producten toch steeds binnen handbereik. Handig en praktisch!

BGG9

De Samsung Ultra HD Televisie zorgde ook voor een wow-effect bij yours truly . Gigantisch groot, prachtig gestileerd, met kleuren van de allerbeste kwaliteit. I want this in my living room was al wat ik kon denken … Bovendien kan je er ook een wireless 360 ° speaker bij aanschaffen, die zorgt voor loepzuiver geluid en een echt interieurobject is waar mijns inziens menig hipster wild van zou worden...


De geavanceerde televisies deden trouwens uitstekend dienst die avond, want onze Rode Duivels speelden tegen Israël en dat wilde een groot deel van de (mannelijke) aanwezigen écht niet missen. Voor sfeer en gezelligheid: een dikke tien op tien!

BGG11

Last but not least heb ik mijn hart verloren aan de allernieuwste Samsung Galaxy S6 modellen. Ik ben al lang een trouwe Samsungista – momenteel ben ik de happy owner van een S5 Mini and very proud of it . Met de nieuwste generatie S6 en S6 Edge kan je nog betere selfies maken (yay!), je contacten onderverdelen in groepen met elk een eigen kleur, en je kan de batterij ook supersnel (wireless) opladen. Voor iemand die écht niet zonder haar smartphone kan en al meermaals met de handen in het haar gezeten heeft omdat ik volledig onbereikbaar was na een platte batterij ( the horror! ), klinkt dat laatste alvast als muziek in de oren! Achter de nieuwe Galaxy S6 zit bovendien nog een leuke denkwijze, die lees je hier . Deze supermooie babies zijn nu verkrijgbaar.

Een hele dikke merci aan Samsung voor de voortreffelijke organisatie van dit event. Niet alleen kregen de girl geeks zéér deskundige uitleg, we konden ook genieten van lekker eten en drinken à volonté. Ik ging naar huis met mijn buikje rond, én met een superleuke goodie bag vol leuke spullen van de sponsors: Zespri kiwi's in een handig opbergdoosje, een Samsung notaboek (ideaal voor een blogster, je kan mijn belevenissen trouwens volgen op www.josieslittlethings.be ), een lookbook van de S6 modellen ( hello, sweet daydreams! ) en een superleuke Smartphoto muismat van de Belgian Girl Geeks, waardoor het werken nog aangenamer wordt. en niet te vergeten uiteraard een leuke Samsung-draagtas die ik gebruik om mijn proviand mee te nemen naar het werk!

BGG14

Tot ziens, Samsung, en hopelijk tot binnenkort in mijn hoogstpersoonlijk huis van de toekomst!