CES 2016: de 6 belangrijkste Samsung onthullingen

Door Samsung België 08.01.2016

Home Technologie & innovatie iot CES

CES 2016 de 6 belangrijkste Samsung onthullingen, CES2016, Samsung, Discover, technologie, innovatie, smart home, samsung lanceert, iot, galaxy tabpro S

Het credo ‘What happens in Vegas, stays in Vegas’ kennen we allemaal. Deze week willen we dit op Discover echter tijdelijk verbreken. We doken namelijk in het gedruis van de CES: het belangrijkste technologie- en gadgetevenement ter wereld. En de onthullingen die we daar voorgeschoteld kregen, maken we graag wereldkundig. Lees je mee?

Galaxy TabPro S: je laptop op tablet-formaat
tab pro visual

Met dit nieuwe device hebben we de meest gebruikte laptopmogelijkheden in een tablet weten te verwerken. 2-in-1 dus. En met Windows 10 onder de motorkap kun je nu heel eenvoudig op je tablet een Powerpoint presentatie in elkaar draaien. Maar ook je video's zien er schitterend uit met het Super AMOLED display. En de batterij? Daar hoef je je geen zorgen over te maken: binnen 2,5 uur laad je je tablet volledig op. En ohja, de Galaxy TabPro S is 6,3 millimeter dun en weegt slechts 693 gram. Dit maakt 'm de dunste en lichtste 2-in-1 tablet van dit moment.


S-UHD TV: buiten de geijkte kaders durven kijken
suhd visual

Onze nieuwe S-UHD TV's zullen de grenzen van het nieuwe TV kijken opnieuw gaan verleggen. Door het gebruik van Quantum Dot Display hebben de nieuwe TV's een nóg hoger contrast, dat in vrijwel iedere lichtsituatie een maximale beeldkwaliteit levert.


Vier jaar na 's werelds eerste Curved TV's introduceert Samsung de eerste randloze Curved TV ooit, de KS9500 S-UHD TV. Zonder omlijsting is de aandacht van de kijker gericht op wat zich op het scherm afspeelt. De nieuwe Smart TV's maken het met Tizen ook makkelijker om nieuwe content en diensten te ontdekken en gebruiken. Van TV-programma's tot series en games, alles is te vinden op één centrale plek.


Wil je op je TV kunnen zien wie er zojuist aan de deur belde? Of wil je via je TV de lichten in de keuken uit doen? Alle S-UHD TV's van 2016 hebben een IoT hun technologie aan boord die het mogelijk maakt om met je TV zo'n 200 smart objecten te bedienen.


Gear S2: nieuwe edities
Gear visual

Samsung onthulde op de CES ook twee nieuwe edities van de Gear S2 classic smartwatch. De Gear S2 is vanaf februari beschikbaar in 18K plated Roségoud en Platinum. Samsung werkt nauw samen met partners om meer gemak en mogelijkheden aan de Gear S2 toe te voegen. Naast populaire internationale apps als CNN, Bloomberg, en eBay zullen er dit jaar ook Belgische apps toegevoegd worden.


Family Hub-koelkast: slim food management
Fridge visual

Vergeet jij ook altijd wat je nog in je koelkast hebt staan? En koop je daardoor weleens iets teveel? Met onze nieuwe koelkast behoort dat tot de verleden tijd. Met drie ingebouwde camera's kan tijdens het winkelen op je smartphone snel bekijken wat er in je koelkast staat. Maar er is meer …


Coole video's op je koelkast


In de deur van de koelkast is een 21,5 inch scherm verwerkt. Hierop kun je niet alleen inspirerende recepten tonen, maar ook boodschappen voor andere familieleden achterlaten, elkaars agenda's bekijken en zelfs coole video's en muziek streamen.


Wasmachine met AddWash: vergeten kledingstukken tóch mee wassen
adwash visual

Eindelijk: je wasje draait. Maar eenmaal terug in de slaapkamer zie je onder het bed je favoriete spijkerbroek liggen. En die moet je vanavond aan! Voorheen waren de wasregels van elke wasmachine vrij streng: wanneer ie eenmaal aan staat, kun je vanwege het water dat er in zit, niet zomaar de deur openen. Maar bij onze nieuwe wasmachine met AddWash-technologie is dat probleem verholpen.


Soundbar: spectaculair geluid, niet langer toekomstmuziek
SB visual

Ooit weleens de klapperende cape van Batman van de ene hoek naar de andere hoek van de kamer horen vliegen? Met de nieuwe Soundbar van Samsung kun je geluid haast zien. En sluit je de Soundbar aan op je S-UHD TV, dan ontvouwt zich een audiovisueel schouwspel dat voor zowel je ogen als je oren een waar feest zal zijn.