EK voetbal en televisie, onafscheidelijk

Door Samsung België 09.06.2016

Home Smart TV Sport

EK voetbal belgische supporters

Grote sportevents, zoals het EK, hebben vaak een zeer sociaal aspect: de samenhorigheid maar ook de gezelligheid van het samen zijn horen er nu eenmaal bij. Uit onderzoek uitgevoerd door DVJ Insights in opdracht van Samsung blijkt dat de grote meerderheid van de Belgische voetballiefhebbers plant om samen met vrienden en familie van thuis uit, voor hun eigen televisie, te supporteren. Met een hapje en drankje, uiteraard.

Morgen is het zover en wordt de aftrap van het EK voetbal gegeven in gastland Frankrijk. Dat heel België in de stemming is, kan niemand ontkennen. Volgens het onderzoek van Samsung, geeft 4 op de 5 Belgen dan ook aan de wedstrijden van de Rode Duivels te zullen volgen. Kruip jij tijdens het EK ook het liefst gezellig voor je eigen TV met vrienden en familie? Dan ben je zeker niet alleen!

77% supportert liefst thuis

De grote meerderheid van de ondervraagden – zo'n 77% percent – gaf aan dat ze het liefst van thuis uit of bij vrienden supporteren. Slechts een kleine minderheid zal dus de gezellige drukte van cafés of grote events als Dance with the Devils opzoeken om de wedstrijden op groot scherm te bekijken. Leeftijd speelt hier wel zeker een rol: zo verkiest een grote meerderheid van de 35-plussers de huiselijke sfeer, en snuiven jongeren tot en met 34 jaar dan weer liever buitenshuis de feestelijke sfeer op.

Optimale sportbeleving in de juiste sfeer

Uit de studie blijkt dat Belgen enkele rituelen hebben om in de juiste sfeer te komen. Tot de belangrijkste drie behoren uiteraard eten en drank, en dan toch liefst bier en chips. Belgen hebben niet voor niets de reputatie Bourgondiërs te zijn! Ook een duivelse outfit scoort in de top drie. Verder speelt een optimale kijkervaring ook een grote rol. Een kwalitatieve televisie is dan ook onontbeerlijk.

EK voetbal succesformule voor televisiemarkt

Om een optimale kijkervaring te verzekeren, kiezen steeds meer Belgen voor grotere schermen met een betere kwaliteit. En zoals dat gewoonlijk gaat met grote sportevenementen, zal ook het EK 2016 er voor zorgen dat heel wat Belgische gezinnen – onder invloed van hun ferventste supporter, en dat zijn meestal mannen – zich een nieuwe televisie zullen aanschaffen. Zo'n 12% van de ondervraagden gaf aan van plan te zijn een nieuwe televisie aan te schaffen in de aanloop naar het EK. " Dankzij het EK voetbal verwachten we 15% meer televisies te verkopen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Bovendien is 60% van de kopers bereid om meer geld in het laatje te leggen omwille van het EK ", aldus Kris Hellebuyck, Product Manager TV bij Samsung België. Voor een optimale totaalervaring van het EK, rest er ons enkel nog te hopen dat de Duivels de wereld op een mooi staaltje voetbal zullen trakteren.