Geschiedenis Samsung TV: That’s a lot of firsts…

Door Samsung Belgie 23.03.2016

Home Smart TV

geschiedenis-samsung-tv

Samsung is al jaren wereldwijd marktleider op de televisiemarkt, maar wat houdt dat nou precies in? Kan niet iedereen zomaar deze term gebruiken? We zetten even alle hoogtepunten van de afgelopen twintig jaar voor je op een rij en dat is toch wel een erg indrukwekkend lijstje.

's Werelds eerste digitale TV

In 1998 begon Samsung de massaproductie van 's wereld eerste digitale TV. Opeens werd voor velen de beeldkwaliteit en de toegang tot het aantal zenders drastisch verbeterd en raakte analoge televisie langzaam in de vergetelheid.


's Werelds grootste LCD televisie

In 2004 werd de (op dat moment) grootste LCD televisie verkocht met een beeldscherm van 46 inch (zo'n 117 centimeter) voor een schamele prijs van dertien en een half duizend dollar. LCD houdt in dat er vloeibare kristallen door middel van elektrische schokjes de draairichting van het licht kunnen veranderen. Door deze techniek werd de beeldkwaliteit drastisch verbeterd.

Samsung TV 1
's Werelds dunste LED-televisie

Met de komst van de Touch of Color TV in 2008 veranderde, door middel van de dual-color bezel , de rand van het beeld zodra de hoek of lichtcondities anders waren. Zo had iedereen in een kamer hetzelfde kijkplezier. Een jaar later kwam de dunste LED-beeldbuis op de markt, deze was maar 29,9 millimeter dik. LED maakt gebruik van dezelfde techniek als LCD, maar ditmaal met LED lampjes in plaats van CCFL lampen. Hierdoor kan een televisie veel dunner gemaakt worden. Ook produceren ze minder warmte, gebruiken ze minder energie en is de beeldkwaliteit beter.


's Werelds eerste HD 3D TV

2010 was een druk jaar voor Samsung, allereerst kwam er voor het eerst een Smart Hub voor televisie waarin je meerdere aankopen kon doen zoals spelletjes, on-demand films, enzovoorts. Daarnaast kwam 's wereld eerste Full HD 3D TV die full high definition was en waarmee thuiskijken een hele nieuwe lading kreeg.

’s Werelds eerste HD 3D TV
's Werelds eerste … .

Houdt het dan ooit op? Gelukkig niet. Dit jaar komen we weer met een primeur. Wil jij als eerste weten met welke TV innovatie dit jaar gaan komen? Hou dan deze pagina in de gaten.


's Werelds eerste … .

Houdt het dan ooit op? Gelukkig niet. Vandaag lanceren we de eerste cadmium-vrije SUHD (zijn er superlatieven genoeg?) televisie met Quantum dot display. Dit zorgt voor de beste beeldkwaliteit, helderheid, contract en levensechte kleuren. Bij deze techniek wordt er alleen licht gebruikt waar nodig, wat ook nog eens zorgt voor minder energieverbruik. Door het weglaten van het zware metaal cadmium, worden ook gezondheidsrisico's in de ban gedaan.