4 IFA 2016 onthullingen die je niet wilt missen

Door Samsung België 02.09.2016

Home Wasmachine Smart TV Koelkast Technologie & innovatie

ifa 2016 samsung galaxy

Het jaarlijks terugkerende IFA te Berlijn barst vandaag weer los. Ook Samsung is hierbij prominent aanwezig en we brengen er onder andere onze nieuwe smartwatch, TV’s, wasmachines en keukenapparatuur onder de aandacht. Discover praat je in dit artikel helemaal bij.

"Op IFA laten we Europeanen zien hoe we continu werken aan een betere ervaring van onze producten", zegt David Lowes, Chief Marketing Officer Samsung Europe. "Dat geldt voor zowel onze gebruikers als onze partners, binnen alle productcategorieën, van TV en audio tot huishoudelijke apparaten. Alles wat Samsung maakt is bestemd om het leven te verrijken. Met innovatieve technologie dat gebaseerd is op dat wat mensen echt willen."

Gear S3: een nieuwe smartwatch die van zich laat horen

IFA 1

Precies een jaar geleden op dezelfde beurs in Berlijn presenteerden we de Gear S2. Een revolutionaire smartwatch die voor het eerst een ronde behuizing had. Nu, een jaar later, breiden we onze smartwatch portfolio uit met de Gear S3. Deze verschijnt in twee verschillende versies: de Gear S3 frontier en de Gear S3 classic.

Inspiratie voor de Gear S3 komt uit de klassieke horlogerie. Het design van de smartwatch is gekozen na intensief onderzoek onder consumenten, leidende bedrijven en horloge-experts van over de hele wereld. Iedere functie, van de ronde ring en finish tot de horlogebandjes, is uitgedacht om de look en feel van een klassiek horloge te evenaren. Daarnaast is de Gear S3 geschikt voor horlogebandjes van 22 mm, zodat je je horloge gemakkelijk personaliseert bij iedere outfit.

De belangrijkste features zijn:

  • Muziek streamen: je favoriete tracks schud je met de Gear S3 moeiteloos uit je mouw.
  • Ingebouwde speaker: de muziek die je zojuist uit je mouw geschud hebt, hoef je niet meer met een koptelefoontje te beluisteren – je Spotify playlist knal je gewoon direct uit de ingebouwde speakers. Maar ook een belletje plegen, kun je gewoon via deze speaker doen.
  • Schrijven / tekenen op display: Gebruik je horloge om notities op te schrijven die automatisch in digitale tekst omgezet worden.
  • GPS: handig voor tijdens je WOD, golfen, wandelen en / of tijdens het fietsen.
  • Alti / Barometer: veranderingen in het weer lees je real time uit, gewoon vanaf je pols.
  • Kilometerteller: hiermee meet je niet alleen hoeveel kilometer je op een dag aflegt, maar ook wat je gemiddelde snelheid was en hoe lang je er in totaal over gedaan hebt.


Wil je meer over de Gear S3 weten? Bekijk dan hier het volledige bericht over onze nieuwe smartwatch .

Quantum Dot + HDR = TV on steroids

IFA 2

Ook onze TV's zijn uiteraard niet weg te denken van de Berlijnse tech beurs. De belangrijkste boodschap die we je mee willen geven is dat in de nieuwe TV's de Quantum Dot technologie nóg beter uitgewerkt is. Neem bijvoorbeeld de 88-inch KS9800 Quantum Dot TV. Deze Smart TV knalt maar liefst 1 miljard kleuren op je netvlies! Nog niet overtuigd? Lees dan onze 7 goede redenen om over te stappen naar Quantum Dot SUHD TV .

Ander belangrijk nieuws omtrent onze TV's draait om content. Vooral Netflix breidt haar content met HDR films en series, gestaag uit. Dit is dé nieuwe filmtechniek waar Hollywood helemaal lyrisch over is en met alle 2016 TV's van Samsung te bekijken is. Daarnaast worden de content banden ook aangehaald met partijen als Amazon, Sky en Infinity.

Ook gaat Samsung Nederland een samenwerking aan met Insight TV, onderdeel van TERN om content voor Samsungs UHD TV's en TV's met HDR te maken. De Samsung Smart TV app geeft gebruikers in de Benelux toegang tot UHD en HDR-content. Daarmee brengen Samsung en Insight TV de hoogste technologische standaarden in huiskamers: Ultra HD in 50 frames per seconde en HDR. Jaarlijks zal meer dan 200 uur aan nieuwe, originele UHD-content verschijnen.

Op de IFA wordt ook extra aandacht gevestigd op de Smart Remote : de moeder aller afstandsbedieningen. Want met dit handige apparaatje dat slechts vijf toetsen heeft, bedien je niet alleen je Smart TV maar vrijwel al je andere elektronische apparaten. Met afstand de slimste zapper dus.

Quantum Dot curved monitoren

Niet alleen je favoriete Netflix serie kun je in Quantum Dot technologie bekijken. Ook je favoriete games speel je straks op de allereerste Quantum Dot curved monitor. Zo worden de instellingen als zwartwaarden en witbalans geoptimaliseerd en genieten gamers van scherp, helder beeld, onafhankelijk van de game die ze spelen.

Kijkje in de keuken van de toekomst

AddWash wasmachine

Voordat we in onze nieuwe huishoudelijke producten duiken, is het goed om te weten dat de groei van die Samsung producten in de afgelopen drie jaar ongeveer vijf keer zo snel groeide als die van alle andere producenten bij elkaar. En met de Samsung producten die op de IFA aangekondigd werden, is dit eigenlijk nog maar het begin.

AddWash uitbreiding

Vooral de uitbreiding van de AddWash wasmachines is spectaculair te noemen. De lancering van dit apparaat in 2015 zorgde ervoor dat Samsung in korte tijd het belangrijkste premium wasmachine merk in Frankrijk, Polen, Italië en het Verenigd Koninkrijk werd. Op de IFA maakten we bekend dat er aan het huidige aanbod nog twee nieuwe modellen worden toegevoegd. De AddWash Combo is een wasser en droger in één. En de AddWash Slim is een kleinere versie maar die evenveel was kan draaien als een normale AddWash wasmachine.

Family Hub koelkast

Het slimste jongetje uit Samsung's koelkasten klas komt naar Europa. De Family Hub is uitgerust met allerlei handige features als Twin Cooling Plus (maximaliseert voedsel versheid), Precise Chef Cooling (houdt temperatuur fluctuaties binnen plus of min 0,5 graden) en Chef Zone (is ideaal om temperatuur gevoelige proteïnes in te bewaren). Andere, in het oog springende features van de Family Hub zijn de drie camera's aan de binnenkant van de koelkast. Hiermee kun je via je smartphone waar ook ter wereld een kijkje in je koelkast krijgen en hoef je dus nooit meer in de supermarkt te gissen wat er in je koelkast ligt.

Maar: it's not only the inside that counts. Ook over de buitenkant is goed nagedacht. In de deur van de Family Hub is namelijk een 21,5 inch Full HD touchscreen geïntegreerd. Hiermee kun je digitaal foto's, notities en kalenders 'ophangen' door deze via het touchscreen, of op afstand met je smartphone, naar het scherm te uploaden.En voor de foodies onder ons: met de Club des Chefs app krijg je professionele kooktips van 'worldclass culinary experts'.