De 8 meest inspirerende interieur apps voor je tablet

Door Samsung België 05.02.2016

Home Interieur Tablet Design App

app, tablet, design, samsung discover, discover, interieur, wonen, smart home

De winter is volop in het land en dus ook een periode waarin we meer tijd binnen besteden.
Een ideaal moment dus om nieuwe inspiratie op te doen voor je interieur. Of je nu een meubel wil vervangen, gaat verhuizen, een nieuw accessoire zoekt, je woonkamer opnieuw wilt inrichten of aan verbouwen denkt, je tablet is meer dan ooit je partner in crime. Inspiratie doe je best op via deze toppers van apps voor tablet en smartphone.

v1

CNN doopte deze app 'de Wikipedia onder de design apps', een mooie adelbrief dus. Maak je eigen virtuele privé ideeënboek aan en deel naar eigen zin met vrienden of familie. Voeg items, foto's, tips en d-i-y's toe aan deze app. Ook leuk: de andere leden van deze Houzz-community staan de klok rond klaar met advies.


2. Dream Home
v2

Een woonportaal van de laatste interieurtrends en een gallery met tonnen images en inspiratie. Zoek op de gewenste ruimte, bijvoorbeeld keuken of slaapkamer, of zoek op specifieke onderwerpen, denk dan aan trappen of open haarden. Dagverse beelden die je steeds kunt delen of opslaan als favoriet.


3. Vogue Living
v3

De Australische Vogue Living is één van de meest inspirerende woonmagazines ter wereld. Niet alleen een hub voor trends, maar ook een platform waar kunst, cultuur en architectuur de speerpunten zijn. Je kan binnenkijken bij creatievellingen en scrollen doorheen state of the art reisfoto's. Binnen de app kun je ook issues van Vogue Living aankopen.


4. Floor Plan Creator
Floorplan

Gedaan met de pentekeningen op placemats. Wanneer je gaat verhuizen of verbouwen is het een must om vanuit een duidelijke plattegrond een geschikte indeling te maken. Met deze app is dat snel geklaard: teken je eigen kamers of gebruik vaste vormen en uiteraard is er ook een handige manier om deuren, elektrische voorzieningen enzovoort te integreren.


5. Tuindecoratie Idee
v4

Basically: een app bomvol praktische tips en ideeën voor de aanleg en inrichting van zowel grote als kleine tuinen. Van een ultieme hangout om te chillen tot een tuin met Japanse invloeden, voor ieder wat wils. Ook hier is sharen en favorieten saven een evidentie!


6. Etsy
v5

Online marktplaats waar creatievellingen van over de hele wereld hun eigen winkel hosten en waar je (veilig) online kunt kiezen, kopen en bestellen. Van hippe illustraties voor aan de muur over woonaccessoires tot gepersonaliseerd postpapier of unieke cadeaus. De app blijft je trouwens op de hoogte houden van A tot Z gedurende het volledige aankoopproces!


7. Flea Market Insiders
v6

Eindelijk, een app die de leukste vlooienmarkten en vintage shops ter wereld bundelt. Boordenvol foto's, handige kaarten en een reach die zich uitstrekt over Europa maar ook bijvoorbeeld Canada of Japan. Check ook zeker de top 15 must visit vlooienmarkten van de lezers.


8. Pinterest
v7

Een evergreen intussen maar nog steeds true to the core: een bruisende beeldbank waar je eigen moodboards kunt creëren. Nog steeds dé tool om je interieursmaak een platform te geven. Ontdek creatieve ideeën en bewaar ze met visuele bladwijzers. Je kunt vanaf je mobiele browser pinnen en inspirerende foto's van het internet bewaren of pinnen uit de reusachtige poule van alle gepinde beelden op Pinterest zelf.