“Internet of Things”

Door Samsung België 05.03.2015

Home Virtual Reality iot CES

“Internet of Things”

Samenwerken met technologie.

"Het Internet of Things (IoT) kan onze samenleving, economie en levenswijze veranderen", zei BK Yoon in zijn keynote-speech bij de opening van de International Consumer Electronics Show (CES) 2015. "En het is onze taak om de handen in elkaar te slaan – als industrie en tussen de verschillende sectoren – om de belofte van het Internet of Things waar te maken."

Hij benadrukte ook het menselijke aspect. "Het Internet of Things gaat niet over dingen, maar over mensen. Elke mens staat centraal in zijn eigen technologiewereld. Het IoT verandert constant en past zich aan, terwijl mensen door die wereld bewegen."

We willen het IoT-tijdperk resoluut inluiden en daarom werd er een concrete timing aangekondigd om onze technologie zo snel mogelijk klaar te maken. Tegen 2017 zullen alle Samsung televisies IoT-toestellen zijn. En binnen vijf jaar zal ook alle Samsung-hardware IoT-ready zijn.

Toestellen en componenten

In het IoT-tijdperk worden sensors nog geavanceerder en nauwkeuriger. En belangrijke componenten worden nog compacter en uiterst energie-efficiënt.

Onze geavanceerde sensors begrijpen onze omgeving en kunnen zo de juiste oplossing of dienst aanbieden. We ontwikkelen momenteel een nieuwe driedimensionale sensor die zelfs de allerkleinste bewegingen detecteert.

Ook werken we aan nieuwe chips, zoals de 'embedded package on package' (ePOP) en de Bio-Processor. Die zijn compact en energie-efficiënt om in een brede waaier aan wearables en mobiele toestellen te passen.

"Het uitbreiden van de toestellen in het IoT-ecosysteem en van de componenten die hen poweren, is de eerste stap in het waarmaken van de belofte van het Internet of Things", zegt BK Yoon. "Samsung heeft nu al een ruim gamma van IoT-toestellen. Vorig jaar leverden we meer dan 665 miljoen producten af. En dat aantal zal alleen maar stijgen. We ontsluieren volop de verborgen waarde van geconnecteerde toestellen en van alledaagse voorwerpen rondom ons."

Een open ecosysteem

Naast de IoT-toestellen en componenten, is ook openheid van essentieel belang in het tot leven brengen van IoT. SmartThings CEO Alex Hawkinson onderstreepte daarom onze visie voor een open infrastructuur.

"Het Internet of Things kan alleen maar slagen als het open is", zegt hij. "Alle toestellen, vanaf gelijk welk platform, moeten met elkaar kunnen verbinden en communiceren. Daar hebben we keihard aan gewerkt. Onze gebruikers komen daarbij op de eerste plaats. We willen hen zoveel mogelijk keuzes en vrijheid geven. Het SmartThings-ecosysteem is nu compatibel met meer toestellen dan om het even welk ander platform."

Gebruikers staan dus uiteraard centraal maar ontwikkelaars spelen natuurlijk ook een cruciale rol bij de uitbouw van IoT.

"Samsung ondersteunt zijn ontwikkelaars-community. Want alleen samen kunnen we de toekomst beter maken", zegt BK Yoon. Daarom zal Samsung dit jaar meer dan 100 miljoen dollar investeren in het versterken van zijn acceleratorprogramma's en in de verdere uitbreiding van zijn internationale evenementen voor ontwikkelaars.

Industrieoverstijgend samenwerken

We zijn ervan overtuigd dat IoT een ingrijpende impact zal hebben. Veel ingrijpender dan de huidige industrie van consumentenelektronica. IoT zal elk aspect van ons leven raken en elke industrie revolutioneren. Maar om daarin te slagen, moeten bedrijven uit alle sectoren samenwerken om de nodige infrastructuur te bouwen en IoT-diensten te ontwikkelen op maat van de consumenten.

"Ik ben er rotsvast van overtuigd dat geen enkel bedrijf of geen enkele industrie in haar eentje de voordelen van het Internet of Things kan leveren", zegt BK Yoon. "Willen we dit IoT-universum creëren, dan moeten we het potentieel van het Internet of Things in allerlei soorten sectoren zien. Want alleen als we de handen in elkaar slaan, kunnen we het leven van mensen verbeteren."

Meer info op global.samsungtomorrow.com/ CES2015