Razendsnelle Wi-Fi in aantocht

Door Samsung Belgie 05.03.2015

Home iot Technologie & innovatie

Razendsnelle Wi-Fi in aantocht

Een staaltje technologie waar we trots op zijn!

Hoe snel? Tot 575MB per seconde! In mensentaal: een filmpje van 1GB downloaden in minder dan drie seconden, real-time en zonder vertraging HD video's van mobiele apparaten naar je TV streamen … Binnenkort kan het. Innoveren is voor ons dagelijkse kost, maar nu hebben we een staaltje technologie waar we toch wel erg trots op zijn …

De 60GHz Wi-Fi technologie van Samsung maakt een snelheid van maar liefst 575MB per seconde mogelijk, dat is wel vijf keer zo snel dan de huidige snelheid van 108MB per seconde.

Hoe het werkt?

De Wi-Fi technologie die we nu gebruiken verliest snelheid wanneer veel apparaten op hetzelfde netwerk zitten of binnen het zelfde frequentiekanaal: daardoor ontstaat een verstoring van het signaal. De 60GHz techniek verwijdert deze storing tussen de verschillende kanalen en daardoor schiet de snelheid.

Nu pas?

Het principe is dan wel logisch, maar het ontwikkelen en op de markt brengen van de speciale, krachtige antenne die hiervoor nodig is, was minder gemakkelijk.

Dat wil ik ook!

Zie jij jezelf al op het snelste niveau door de digitale wereld manoeuvreren? Dat kan sneller dan je denkt! Om van de nieuwe techniek te profiteren heb je wel een nieuwe Wi-Fi-router nodig en ook je andere apparaten moeten klaar zijn voor deze nieuwe technologie. De eerste apparaten die met de razendsnelle 60Ghz Wi-Fi technologie kunnen werken zullen in 2015 al te koop zijn.

Blijf op de hoogte!

Houd deze blog en samsungtomorrow.com in de gaten!