De Serif TV steelt de show én het hart van Europese design liefhebbers

Door Samsung België 02.11.2016

Home Design Smart TV

serif tv

De Serif TV blijft met haar pionierende design indruk maken. Zo gaf de TV acte de présence tijdens diverse Europese fashion- en designweken en wordt inmiddels omarmd als volwaardig designobject. We zetten een aantal hoogtepunten van de tour die Serif door Europa maakte voor je op een rij.

Brussels Design September

Brussel Design September foto

In de maand september stond onze eigen hoofdstad in het teken van design en ook daar kon de aanwezigheid van de Serif TV niet ontbreken. De TV was onderwerp van een serie tentoonstellingen, evenementen en lezingen tijdens Brussels Design September; een festival en verzamelplaats voor Belgische en internationale designers en designliefhebbers.

Serif TV schitterde onder meer bij de ingang van de Brussels Design Market -de grootste vintage design beurs van Europa- en de TV werd tentoongesteld bij Vitrapoint, een prominente Belgische meubelshowroom.

VT WONEN & DESIGN Fair

VT WONEN foto

Begin oktober was het weer tijd voor de VT Wonen & Design Fair, de grootste Nederlandse consumentenbeurs voor meubels, design en interieurinrichting, met dit jaar een recordaantal van 88.000 bezoekers.

De Serif TV had één eigen stand en stond verder te pronken in diverse stijlkamers. Om de creativiteit van de bezoekers te activeren was een Instagram-contest uitgezet voor de meest originele foto van de Serif stand. Er viel een hele mooie prijs mee te winnen...namelijk een Slow Chair van de gebroeders Bourollec! Een waar designer collector's item.

London Fashion Week lente-zomer 2017

London fashion week foto

Samsung Serif TV werd aangewezen als de officiële televisie voor de lente-zomer 2017 editie van de Londense modeweek. De televisie werd als stijlvol interieuraccessoire neergezet in de lounge voor pers en inkoop, en gebruikt om de beste shows van de London Fashion Week te livestreamen.

Een tentoonstelling die eveneens plaatsvond tijdens London Fashion Week toonde hoe de Serif TV zich eerder de rol van een meubelstuk aanmeet dan van een tech product, en zich thuisvoelt in elke woonruimte.

Commercieel directeur van The British Fashion Council, Jenico Preston is ook zeer te spreken over de Samsung Serif TV: "Het vertegenwoordigt de juiste synergie tussen design, trend en technologie en doet hiermee recht aan de kleur en creativiteit van 's werelds meest inspirerende ontwerpers."

CHART Art Fair en HAY House in Denemarken

Chair foto

De Denen hebben de term 'interieurdesign' zo ongeveer verzonnen en ook daar kan de Serif rekenen op een schare fans. De CHART Art Fair - de belangrijkste Noord-Europese beurs voor hedendaagse kunst en de eerste in Denemarken die volledig gewijd is aan moderne kunst- vond van 26 tot en met 28 augustus plaats in Kopenhagen.

Tijdens deze beurs heeft Samsung samen met Deens designlabel HAY een Mini Market georganiseerd waar een serie exclusieve producten werd getoond, ontworpen of geïnterpreteerd door CHART-kunstenaars. De Serif TV werd geïntegreerd in de Mini Market in de vorm van een kunstinstallatie waarop het werk van kunstenaar Douglas Coupland te zien was.

Om consumenten nog meer te enthousiasmeren kreeg de Serif TV tevens een mooie plek in de HAY House in hartje Kopenhagen.

Paris Design Week en Maison&Objet

Paris Design Week

Paris Design Week is een stadsbrede expositie die designmerken bij elkaar brengt om de crème de la crème van de designwereld te promoten. Tijdens de editie die plaatsvond tussen 3 en 10 september waren maar liefst 3200 designmerken van de partij, waaronder Samsung met de Serif TV. De Bouroullec-broers hebben de stand mede vormgegeven, zodat de fraaie kenmerken van de Serif - waaronder zijn unieke interface en opvallende, kleurrijke frame- extra werden belicht.

De Serif TV stal ook de show tijdens Maison&Objet: Frankrijk's belangrijkste beurs op het gebied van lifestyle, wooninrichting en design. Ruim 30 Serif TV's werden verspreid over de beurshal, de promotieruimte, het café en de designer's studio om de veelzijdige integratiemogelijkheden van het TV-designobject  te kunnen demonstreren. Maar ook bij de hoofdingang en in de persruimte prijkte een Serif en stal daarmee met zijn charme tevens de harten van de vele bezoekers.