De evolutie van Samsung Tv's

Door Samsung Belgie 05.03.2015

Home Technologie & innovatie Smart TV

De evolutie van Samsung Tv's

'Curved' heruitgevonden!

In 1938 startte Samsung als een handelsbedrijf in gedroogde vis, en stond dus nog behoorlijk ver van elektronica. Het Samsung Electronics dat wij nu allemaal kennen werd opgericht in 1969 en groeide snel uit tot één van de grootste fabrikanten in de Koreaanse economie.

Curved TV- maar dan andersom

We begonnen met zwart-wit TV's: in november 1970 werd de productie van de zwart / wit-televisie (model P-3202) gestart. Een grote houten kast met een klein, bol, zwart-wit schermpje. Ook 'Curved' dus, maar dan precies andersom! Amper twee maanden na de opstart van de productie, werd er al geëxporteerd naar Latijns Amerika.

In april 1973 kwam de eerste 19" transistor zwart-wit TV uit, de Maha 506. Dit model werd een gigantisch succes in Zuid-Korea.

Tv 3


Een tweede voltreffer was de lancering van de EconoTV in april 1975 en betekende een grote groei voor Samsung in de consumentenelektronica. Deze TV had een verminderd energieverbruik en dat sprak de consument tijdens de oliecrisis in de jaren '70 natuurlijk erg aan.

Tv 5


Eerste miljoen zwart-wit TV's

Op 20 oktober 1976 werd de miljoenste zwart-wit TV geproduceerd.

Tv 6


In december 1978 werd de kaap van 5 miljoen bereikt en in mei van datzelfde jaar had Samsung de lijn van de zwart-wit TV's al zodanig uitgebreid dat het de nummer 1 TV-producent in de wereld werd. Deze indrukwekkende prestatie was vooral te danken aan de grote innovaties in technologie en kostenbesparing.

Tv 8


Het succes krijgt kleur én wordt groter

In 1977 werd ook de massaproductie en export van kleuren-tv's gestart en in '89 produceerde Samsung in totaal al meer dan 20 miljoen kleuren-tv's. Ook de schermen werden steeds groter en in 1995 ontwikkelde Samsung de eerste 33-inch tv ter wereld.

Het platte beeld komt in beeld

We kunnen ons tegenwoordig al bijna geen grote ouderwetse beeldbuis in de woonkamer meer voorstellen. Samsung is dan ook al geruime tijd actief op dit gebied. In 1997 bijvoorbeeld, werd het eerste, volledige 30-inch TFT-LCD-scherm ontwikkeld; om in 1998 opgevolgd te worden door een volledig plat TV-beeldscherm. In datzelfde jaar wordt ook de massaproductie van de eerste digitale TV's ter wereld gestart.

Internationaal marktleider

Gedreven door al die ontwikkelingen werd Samsung in 2006 het grootste TV-merk wereldwijd. Innovatie staat nog steeds voorop en als bewijs werd in 2014 's werelds eerste UHD Curved TV gelanceerd.

Ode aan de televisie

We kunnen gerust besluiten dat de hedendaagse TV's onvergelijkbaar zijn met de allereerste TV's. Van Smart TV, tot UHD en zelfs UHD Curved … de beeldkwaliteit en kijkervaring zijn niet te vergelijken met conventionele televisies. De hoek van de UHD Curved TV is met 4200R zelfs helemaal afgestemd op het formaat van de gemiddelde huiskamer (4.87m * 4.87m) voor een optimale beleving!

Zo herhaalt de geschiedenis zich eigenlijk een beetje: 'Curved' heruitgevonden!

Bekijk hier ons uitgebreide aanbod TV's.