Wat brengt 2015?

Door Samsung België 05.03.2015

Home iot Technologie & innovatie KNOX

Wat brengt 2015?

We voorspellen enkele technologietrends die we in 2015 kunnen verwachten.

Wearables in bedrijven

'Wearables' ('smart' toestellen die je echt draagt) gaan volgens ons echt hun meerwaarde bewijzen voor slimme bedrijven en ondernemers. Ons onderzoek toont aan dat mensen met een wearable zich slimmer (47%) en meer op de hoogte voelen (61%). Ook voelen ze zich dankzij wearables geholpen in hun carrière (37%) en zeggen ze efficiënter te zijn (61%).

Ze zorgen voor een meer organische balans tussen werk en privé, die onze efficiëntie op een natuurlijke manier verhoogt. En dankzij de grote voordelen van thuiswerken en de talloze vormen van digitale communicatie kunnen werkritmes gemakkelijker op maat afgestemd worden.

Schermen centraal

We doen stilaan alles op schermen en de manier waarop we omgaan met die schermen zal de komende jaren verder veranderen. Nog voor 2020 zullen we onze huidige, platte schermen vervangen worden door buigbare, opvouwbare en doorzichtige varianten, die weer nieuwe mogelijkheden met zich meebrengen. De eerste stap, gebogen schermen, vind je nu al in onze Curved UHD TV's, Galaxy Note Edge en Gear S.

Voor verkopers worden schermen ook belangrijker. Ruimte is schaars en duur, dus worden er steeds meer web- en pop-up-shops geopend. Ook virtual technology wordt steeds meer gebruikt. Bijvoorbeeld om medewerkers te trainen of shoppers een virtuele tour te geven. We verwachten dat de shopervaring in alle soorten winkels nog digitaler wordt en daarin zullen interactieve displays natuurlijk centraal staan.

Slimmer leven

Hoewel we nu al in twee op vijf huishoudens automatisering vinden, hebben veel mensen nog wat twijfels bij het doorvoeren van automatisering in huis. Technologie lijkt overbodig te worden (52%), hun privacy moet beschermd blijven (42%) en het nut van automatisering blijft een beetje onduidelijk (36%).

In 2015 willen we deze zorgen wegnemen door meer gebruiksvriendelijke oplossingen en functies. We bouwen dan ook aan een open platform, waarbij slimme apparaten van verschillende fabrikanten samenwerken. Denk bijvoorbeeld aan een boodschappen-app die van de koelkast "hoort" dat de melk bijna op is, en melk automatisch op je digitale boodschappenlijst zet.

Meten is weten

Je gezondheid monitoren werd doodnormaal in 2014. In 2015 meten we nog meer en nog beter, door de sterke groei van wearables (594,2% groei in 2014) en de nieuwe en innovatieve oplossingen die we blijven ontwikkelen. Stel je eens voor dat de wearable om je pols je niet alleen vertelt wat je nodig hebt om aan je dagelijkse energiebehoefte te voldoen, maar ook meteen een recept op maat uitzoekt.

Bewuster met data

In 2014 is de kracht van online data opnieuw duidelijk geworden, in zowel positieve als negatieve zin. Mede door standaardencryptie in 's werelds grootste mobiele besturingssystemen, verwachten we dat de trend om bewuster met data om te gaan in 2015 blijft bestaan. Met initiatieven als KNOX helpen we ook bedrijven bij het beschermen van gevoelige bedrijfsdocumentatie op smartphones en tablets.

Iedereen programmeert

De vraag naar IT-medewerkers blijft groot en volgens ons wordt programmeren een basisvaardigheid voor de toekomst. Ieder kind dat in de komende 12 maanden geboren wordt, zal leren programmeren. We geloven dat organisaties, scholen en overheden zullen samenwerken om deze onderwijsinnovaties langzaamaan tot norm te maken.

Onze overtuiging is dat technologie het leven aangenamer moet maken. Iedere dag werken er over de hele wereld 69.300 mensen in onze Research&Development-centra aan productontwikkeling. Daarnaast investeren we jaarlijks $10.800.000.000 aan R&D. Door in te spelen op trends en eigen consumentenonderzoek, stemmen we ons continu af op de behoeften van de moderne mens en wordt slimmere technologie geen verre toekomstdroom, maar een nabije realiteit.