Tips voor een schoner huis

Zoals bij de meeste huisdierenvrienden, maakt uw hond of kat deel uit van het gezin. Uw huisdier houdt onvoorwaardelijk van u, spreekt nooit tegen en doet niet moeilijk als het eten niet op tijd klaar is. En het is niet zo dat huisdieren hun rommel niet willen opruimen... ze kunnen het gewoonweg niet. Met de volgende tips wordt het verwijderen van dierenharen zo makkelijk

Verwijderen van dierenharen van meubels

Honden- en kattenharen zijn statisch geladen en daardoor blijven ze aan veel oppervlakken vastzitten. U kunt ze op de volgende manieren verwijderen:

  • • Gebruik voor het verwijderen van dierenharen van houten meubels een zachte doek, waar u wat meubelwas of antistatische stofspray op spuit. De spray voorkomt de elektrostatische lading, zodat u de haren makkelijker kunt verwijderen en ze niet meer zo gauw vastplakken.

  • • Trek om dierenharen te verwijderen van gestoffeerde oppervlakken of beddengoed, een paar rubberen handschoenen aan en maak ze vochtig. Ga vervolgens met uw hand over het oppervlak en de haren blijven aan de handschoen plakken. Spoel de handschoen af als deze vol haren zit en maak hem zo nodig opnieuw vochtig.


Verwijderen van dierenharen van tapijten en vloeren

Als u een hond of kat heeft, dan weet u hoe snel hun haren zich kunnen ophopen. Die grote haarballen in de hoeken of op de vloerbedekking zijn niet alleen vervelend om te zien, maar ze zitten ook vol allergenen en stof. Om uw huis netjes en schoon te houden moet u wellicht elke dag stofzuigen. Vooral als u een huisdier met lange haren of meerdere huisdieren heeft.

Als u ertegenop ziet elke dag te moeten stofzuigen, dan is een robotstofzuiger misschien een goed idee. Deze automatische stofzuigers kunnen zonder dat u erbij hoeft te blijven aan het werk worden gezet en zijn erg handig als u huisdieren heeft. Kies wel een model met de juiste functies.

Speciale robotstofzuigers voor dierenharen

Kies een robotstofzuiger die speciaal bedoeld is voor het opzuigen van dierenharen. De NaviBot-modellen van Samsung maken gebruik van een gepatenteerde technologie, die speciaal ontwikkeld is om dierenharen beter op te pikken en te voorkomen dat ze blijven steken in de borstels van de stofzuiger. Op die manier is ook nauwelijks onderhoud vereist. De stofzuiger blijft even krachtig zonder dat u keer op keer de haren uit de borstels moet verwijderen.

Uw stofzuiger moet ook voorzien zijn van een HEPA-filter, dat ervoor zorgt dat haarschilfertjes, andere allergenen en stof worden opgevangen zodat ze zich niet opnieuw in de lucht verspreiden. Dit is extra van belang als iemand binnen uw gezin of onder uw vrienden allergisch of astmatisch is. Met een afwasbaar HEPA-filter kunt u ervoor zorgen dat alle stofdeeltjes uit het filter worden verwijderd voor en na elke grote schoonmaakbeurt.

Hoe slimmer uw robotstofzuiger is, hoe meer haren hij zal oppikken. Met de Spot-mode van de NaviBot-stofzuiger wordt de favoriete slaapplek van uw hond of kat extra grondig schoongemaakt en met de Edge-mode krijgen de haarballen in de hoeken geen kans. En met de Virtual Fence-functie van de NaviBot kunt u bepalen welk gebied moet worden gestofzuigd, zodat de robot bijvoorbeeld uit de buurt van het eten en drinken van uw huisdier blijft.

Zorg dat de dierenharen niet op uw kleding komen

Dierenharen blijven snel vastzitten aan kleding. Daarom zijn kledingrollers met een plaklaag veel effectiever dan stoffen kledingborstels om ze te verwijderen. U kunt ook gewoon plakband met de plakkant naar buiten om uw hand wikkelen om zo over uw kleding te gaan. (Gebruik hiervoor geen duct tape of isolatietape, want die kunnen resten achterlaten.) Als u heel veel haren op uw kleding heeft zitten, dan kunt eerst de vochtige rubberen handschoen gebruiken zoals hierboven beschreven en vervolgens de kledingroller.

Laat het niet zover komen dat u zich aan uw hond of kat ergert vanwege die haren. Met deze schoonmaaktips bent u sneller klaar en heeft u meer tijd om met uw huisdier te spelen.