5 Technologische hoogtepunten van de New York Fashion Week

Door Samsung België 06.10.2015

Lifestyle Technologie & innovatie Fashion

nyfw, fashion, samsung, gear s2, galaxy

Vorige week verzamelde de crème de la crème uit de fashion wereld zich in mode Mekka New York voor de New York Fashion Week. Hier zagen we dat de modewereld steeds vaker met nieuwe technologische mogelijkheden flirt. Discover zette die versierpogingen voor je op een rijtje.

LED-jurk van designer Zac Posen

In samenwerking met Google's Girls Who Code foundation ontwierp designer Zac Posen een met LED-lichtjes gedecoreerde jurk. Girls Who Code heeft als doel meer vrouwen naar de tech sector te krijgen. Posen nam uiteraard het design van de jurk voor zijn rekening, maar de dynamische licht patronen die de LED-lichtjes creëerden, werden geprogrammeerd door de meisjes van Girls Who Code.

Smart BH van sportswear label Chromat en Intel

Tijdens het sporten verkeert je lichaam in verschillende stadia. Je beweegt, je temperatuur stijgt, je zweet. Maar ook de stress en adrenaline niveaus veranderen tijdens het sporten. De Smart Bra van Chromat en Intel is in staat zich aan die stadia van je lichaam aan te passen. Zo openen de ventilatie gaatjes van deze BH zich, zodra het lichaam een bepaalde temperatuur bereikt en een bepaalde hoeveelheid transpiratie detecteert.

Show collectie Rebecca Minkoff vastgelegd met drones

Ook op het gebied van live-registratie was er tijdens deze New York Fashion Week editie genoeg leuks te ontdekken. De show waarin designer Rebecca Minkoff haar nieuwe collectie toonde, werd voor het eerst met drones gefilmd. Bekijk hieronder een aantal shots die door de drones gemaakt zijn:

Twitter bracht fashionable emojis

M8

Nieuwe media en mode zijn tegenwoordig onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het social media platform lanceerde tijdens de New York Fashion Week dan ook een serie op mode geïnspireerde emoji's die in no-time door menig fashionista omarmd werd.


Tommy Hilfiger's Twitter Halo

Tijdens de New York Fashion Week presenteerde Tommy Hilfiger zijn nieuwe bikini collectie. Hilfiger en Twitter bedachten letterlijk iets leuks 'rondom' deze bikini's: de Twitter Halo. Rondom de modellen die de bikini's showden, waren een aantal camera's geplaatst die gezamenlijk een 360 shot creëerden en direct via Twitter verspreid werden.


Hieronder zie één van de modellen een nieuwe Tommy Hilfiger bikini showen:

HIER TWITTER 1

En ook Tommy Hilfiger zelf gaf acte de presence

HIER TWITTER 2