Beste Instagram selfies 2015 en hoe jij betere selfies maakt

Door Samsung België 11.01.2016

Lifestyle Smartphone App Fashion Fotografie

Beste Instagram selfies 2015 en hoe jij betere selfies maakt, camera, fotografie, selfie, galaxy, galaxy A, samsung, discover, mobile

In december 2015 maakte Instagram de foto’s met de meeste likes en comments van het jaar bekend. Het is duidelijk dat bekende millennials Instagram domineren met miljoenen volgers. Wat zijn die populairste foto’s en hoe kun jij de beste selfies ooit maken?

Televisiepersoonlijkheid Kendall Jenner heeft dit jaar de foto met de meeste likes en comments gepost op Instagram en neemt daarmee het stokje over van haar oudere zus Kim Kardashian-West. In 2014 brak haar trouwfoto alle records met al 1,93 miljoen likes binnen een paar dagen na het posten van de foto. Kendall heeft op dit moment al meer dan 45,7 miljoen volgers en de foto waarbij haar haren in de vorm van hartjes is neergelegd, heeft de meeste likes en commentaren in 2015 ontvangen. Op dit moment zo'n 3,4 miljoen.


Meest invloedrijke personen in de media in 2015

The Guardian publiceerde een lijst met de meest invloedrijke personen in de media in 2015. Zangeres Taylor Swift staat daarin op nummer acht als eerste vrouw in de lijst, mede door haar enorme bereik op social media. Op Instagram heeft ze nu op 61,7 miljoen volgers en het is dan ook niet gek dat een van haar foto's volgens Instagram na de foto van Jenner vorig jaar het meest populair was. De foto met een enorme bos bloemen die ze kreeg van Kanye West, heeft nu al meer dan 2,6 miljoen likes . Dat zes van de tien foto's in de Instagram lijst van Swift ofwel van Jenner zijn, zegt wel iets over hun populariteit op dit medium.


Maak je beste Selfies ooit
Visual1

De sleutel tot veel likes is een selfie in het gezelschap van een superster. Aangezien toppers zoals Taylor Swift maar heel zelden in ons kleine landje passeren, zijn er natuurlijk ook andere gemakkelijke truckjes om het beste uit je foto's te halen. Op de Galaxy A series, de nieuwe Samsung smartphones, zit bijvoorbeeld een camera met speciale selfie functies. Hoe helpen deze functies om je beste selfies ooit te maken?


1. De functies 'Wide Selfie en Palm Selfie' zorgen ervoor dat je heel gemakkelijk en comfortabel Selfies kunt maken. Met de 'Wide Selfie' functie maak je een stabiele selfie in de breedte, bijvoorbeeld met meerdere mensen erop of met een mooie weidse achtergrond.


2. Met de 'Palm Selfie' functie maak je een selfie met de pal van je hand en hoef je dus niet op het knopje aan de voorkant te tikken. Iets wat het resultaat zeker ten goede komt.


3. Photoshop is zo 2015, de nieuwe 'Beauty Face' functie zorgt ervoor dat je op je mooist op je selfie staat. Je kunt retoucheren, wallen verminderen, ogen wat vergroten en je gezicht smaller maken.