Live broadcasting met de nieuwe Galaxy S6 edge+

Door Samsung België 01.09.2015

Lifestyle Film Smartphone

Live broadcasting met de nieuwe Galaxy S6 edge+

2015 is het jaar dat live broadcasting zijn intrede deed. Op het SXSW-festival in Texas liet de app Meerkat de wereld zien wat live streamen allemaal mogelijk maakt. De gloednieuwe Samsung Galaxy S6 Edge+ zal standaard geleverd worden met de Live Broadcast functie waarmee je direct naar je YouTube kanaal kunt streamen. Die video’s film je overigens met een waanzinnige camera en kun je terugkijken op het grootste smartphone scherm dat op dit moment verkrijgbaar is.

Live broadcasting: enkele hoogtepunten


Als gevestigde instanties zich zorgen gaan maken over nieuwe technologieën, dan weet je dat er iets serieus aan de hand is. Zo ook bij live broadcasting. De bokswedstrijd tussen Floyd Mayweather en Pacquiao werd door bezoekers live gestreamd, waar HBO, die de TV-rechten had, niet heel blij van werd. Maar ook in eigen land wist een app als Meerkat, in de korte tijd dat ze bestaat, de nodige aandacht te trekken, waarbij Vincent van Quickenborne (burgemeester van Kortrijk en federaal parlementslid) vanuit de kamer met Meerkat een eerste live stream wist op te zetten.


Live broadcasting via de Samsung Galaxy S6 Edge +


Natuurlijk kun je op de nieuwe Samsung Galaxy S6 Edge + zowel Periscope als Meerkat downloaden. Maar omdat we in de camerafunctie een speciale Live Broadcast functie hebben geïnstalleerd, denken we dat de navigatie naar een door jou live gestreamde video een stukje eenvoudiger gemaakt hebben. Wanneer je op je YouTube account ingelogd bent, wordt je broadcast (met een delay van 30 seconden) naar YouTube gestreamd. En zelfs tijdens het streamen kun je je vrienden via social media uitnodigen om getuige te zijn van jouw eigen Live Broadcast.


16 megapixel camera aan boord


Bij deze nieuwe manier van communiceren met de buitenwereld, hoort ook de beeldkwaliteit tip top in orde te zijn. Met een camera waar maar liefst 16 megapixels in schuil gaan, film je elke video op hoogwaardig niveau. Bovendien start de camera op in 0,7 seconden, waardoor je geen enkel moment hoeft te missen.


Je Live Broadcast terugkijken op een 5,7 inch beeldscherm


Bij live broadcasting gaat het vooral om de live beleving. Maar sommige momenten wil je natuurlijk nog eens terug kunnen kijken. Op het grote 5,7 inch Super AMOLED beeldscherm is dat meer dan mogelijk. Met een resolutie van 2560x1440 beschik je over de mogelijkheid om het leven dat je vastgelegd hebt op HD-kwaliteit terug te kijken.