Olympische Spelen 2016: De weg naar Rio in beeld gebracht

Door Samsung Belgie 23.03.2016

Lifestyle Rio2016 Film Sport

olympische-spelen-2016-rio

Aankomende zomer is het weer tijd voor de Olympische Spelen, die deze keer in Rio de Janeiro, Brazilië doorgaan. Iedere keer werken meer dan een miljoen sporters hier naar toe door keihard te trainen en alles aan de kant te zetten. Met daarbij de nodige tegenslagen. Maar hoe doe je dat als je uit een van de armste landen ter wereld komt? Als je bijgevolg bepaalde financiële, professionele middelen niet ter beschikking hebt? In samenwerking met Samsung volgt de Oscar-winnende documentairemaker Morgan Neville vier atleten en hun weg naar de Zomerspelen in zijn nieuwe short docu ‘A Fighting Chance’.

De inspirerende documentaire vertelt een verhaal dat anders ongehoord zal blijven. Het introduceert vier uitzonderlijke atleten en hun zware en emotionele tocht. Alle vier hopen ze de obstakels te overwinnen om mee te kunnen doen aan de Olympische Spelen. Ze verleggen vastberaden de grenzen van wat mogelijk is. De volledige documentaire zal deze lente uitkomen. De trailer zie je alvast hier.
De Olympische Spelen voor Tsepo Mathibelle
Tsepo

Mathibelle is een marathonloper uit Lesotho, een klein land in Zuid Afrika. Hij wil graag zijn familie onderhouden met zijn sport. Ondanks dat hij in 2012 bij de Olympische Spelen in Londen nog laatste werd, is hij vastberaden om ditmaal de eerste medaille voor zijn vaderland binnen te slepen.


De Olympische Spelen voor Miller Pata & Linline Matauatu
De Olympische Spelen voor Miller Pata & Linline Matauatu

Pata en Matauatu vormen samen een beachvolleybal team en komen uit Vanuatu, een eiland in de Grote Oceaan dat in 2015 nog getroffen werd door een cycloon. Met hun doorzettingsvermogen inspireren ze een hele generatie vrouwen om buiten de grenzen van traditionele patronen te denken en hun dromen te volgen.


De Olympische Spelen voor Yenebier Guillén Benitez
De Olympische Spelen voor Yenebier Guillén Benitez

De uit de Dominicaanse Republiek afkomstige Yenebier Guillén Benitez wil de eerste vrouwelijke medaillewinnaar zijn van haar land. Met haar bokscarrière wil ze de sporttraditie van haar familie in ere houden door haar vader en grootvader in hun voetsporen te volgen.


Morgan Neville: Oscar-winnende documentairemaker

Neville staat bekend om zijn vermogen om van relatief onbekende onderwerpen een ster te maken. In 'A Fighting Chance' brengt hij de verhalen van de atleten op unieke wijze tot leven. Hij heeft duizenden kilometers gereisd om hun geschiedenis, ambitie en gedeelde passie vast te leggen. Hij weet een goed beeld te schetsen hoe de sporters barrières doorbreken en geschiedenis schrijven voor hun land. Ook legt hij hun rigoureuze training routines vast, hun toewijding, wilskracht en vastberadenheid die ze samenbrengt tot één doel: het winnen van een medaille en hun landsvlag te zien rijzen op het podium. Neville: "Ik ben blij om voor deze documentaire samen te werken met Samsung. Het is een merk dat wereldwijd bekend is. Ik zie de positieve effecten die het heeft op niet alleen de atleten, maar ook op anderen. De Olympische spirit gaat over het overkomen van elk obstakel en met geen enkele limiet genoegen te nemen, Samsung is een goede ambassadeur voor deze waarden."


Samsung officiële partner Olympische Spelen

Samsung is al sinds 1988 sponsor van de Olympische Spelen en wil graag de ziel van de Spelen vast leggen door deze vier atleten in de spotlight te zetten. Younghee Lee, EVP Global Marketing van Samsung: "We delen dezelfde dromen als deze atleten: om uitzonderlijk te zijn en grenzen te verleggen om het onmogelijke te bereiken. Het is dan ook een verhaal dat we graag willen delen. Deze film zal de wereld intrigeren en het enthousiasme aanwakkeren in de loop naar de Spelen."