Rio 2016 app: de Olympische Spelen op je smartphone

Door Samsung België 10.08.2016

Lifestyle App Smartphone Rio2016

Olympische spelen Rio 2016

Kijk jij al maandenlang uit naar de Olympische Spelen in Rio? Dan wil je er zeker niets van missen! Als officiële partner van de zomerspelen ontwikkelde Samsung een handige app die je toegang geeft tot een eindeloze bron van informatie, en die is vanaf nu beschikbaar.

Rio 2016 Official Application

Uurroosters, informatie over de verschillende locaties en events, resultaten, aantal medailles per land, real-time updates over alle Olympische en paralympische sporten … De app die Samsung ontwikkelde in samenwerking met het organisatie comité van de Olympische Spelen biedt alle nodige praktische informatie om niets te missen van de spelen, of je nu thuis in je zetel van het event geniet of als je de reis naar het zonnige Brazilië maakte.

Facts & figures

Bovendien bezorgt de app liefhebbers een flinke dosis "Rio-fun" om volop te genieten van het sportevent. Zo kan je via de app Olympische en wereldrecords opzoeken of gedetailleerde informatie krijgen over alle disciplines, atleten en teams. Ook over de locaties kom je alles te weten. De app zorgt er uiteraard ook voor dat je altijd up-to-date bent dankzij het officiële nieuws van het Internationaal Olympisch Comité. Informatie over de competities wordt minuut per minuut aangevuld … preciezer kan het niet.

Een app op maat

Heb je een voorkeur voor basketbal? Of ben je helemaal gek op atletiek? Dan kan je de app instellen zodat je je enkel op je lievelingsdiscipline kan focussen. Zo krijg je enkel notificaties voor de landen, sporten of atleten voor wie jij daadwerkelijk supportert. Dan laat de app je bijvoorbeeld weten wanneer de volgende basketbalmatch begint, wat de resultaten zijn en welke landen de medailles binnenhaalden.

Samsung Zone

Als jarenlange officiële partner streeft Samsung ernaar om de organisatoren, atleten en fans dankzij technologie en innovatie een optimale beleving te bezorgen. De app die dit jaar werd ontwikkeld heeft ook een "Samsung Zone" die je laat weten welke specifieke events de technologiereus organiseert tijdens de Spelen, maar ook informatie geeft over de Galaxy X Olympics.

Download de Rio 2016 Official App hier.