Rodania x Gear S2: Cross-over tussen technologie en luxe

Door Samsung België 25.05.2016

Lifestyle Fashion Smartwatch

Rodania Gear S2

Een geconnecteerd horloge waarmee je e-mails kan lezen, bellen of iets op het internet opzoeken, nog niet zo lang geleden leek dit een staaltje pure sciencefiction. Het aanbod van draagbare apparaten, ook wel wearables genoemd, is de laatste jaren echter ongelofelijk gediversifieerd. En Samsung liet deze trend natuurlijk niet aan zich voorbij gaan en zocht daarbij de samenwerking met Rodania. Discover nam een deep dive in deze unieke collab.

Om zich te onderscheiden in het huidige aanbod ging de Zuid-Koreaanse technologiereus een samenwerking aan met het Zwitserse merk Rodania om een hoogstaande smartwatch te ontwerpen die resoluut anders is. Rodania levert al meer dan 85 jaar hoogwaardige en luxueuze horloges maar in 2016 is het tijd voor vernieuwing: het merk wil nu zijn knowhow en traditie ook naar een digitale omgeving vertalen.

Smart én klassiek

Waar de meeste smartwatches een zeer strak en futuristisch design hanteren, kreeg het nieuwe model, ontwikkelt in samenwerking met Rodania, alle kenmerken van een 'klassieke' horloge. Horlogebanden van massief roestvrij staal in geïoniseerd roségoud, staal of zwart … Fashionistas met een liefde voor technologie kunnen hun hart ophalen: de technologiereus en het Zwitserse horlogemerk zorgen voor een ware cross-over tussen technologie en luxe.

Rodania Watchface

De vormgeving van de Galaxy S2 Gear Classic door Rodania is een spannende kruising tussen innovatieve functies en een luxueus ontwerp, die de kloof tussen technologie en luxe verkleint. De drie door Rodania ontworpen horlogebanden passen perfect bij de vormgeving van de horlogekas. Het hoogwaardige ontwerp zit uiteraard aangenaam rond de pols. Daarnaast ontwikkelde het Zwitserse merk een speciale Rodania Watchface, die gemakkelijk te installeren is door de gebruiker.

Opwindend

Dankzij deze samenwerking kan Rodania een opwindende nieuwe markt betreden zonder zijn kernwaarden te verloochenen. Een ding is alvast zeker … de keuze van onze volgende smartwatch is net nog iets moelijker geworden!