Achter de schermen van het EK met de Rode Duivels

Door Samsung België 01.06.2016

Lifestyle Smartphone App Rode Duivels

rode duivels app achter de schermen

In volle Rode Duivels-hype, heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) de Belgian Red Devils-app gelanceerd. Het resultaat van het creatieve werk van EASI is gebundeld in een zeer uitgebreide app die er zeker zal voor zorgen dat de band tussen supporters en de nationale ploeg nog sterker wordt.

Je hoeft de televisie nog maar aan te zetten of even naar de radio te luisteren om te beseffen dat heel België zich met bakken enthousiasme aan het voorbereiden is op het EK: er is geen ontsnappen aan. Sinds enkele jaren heeft het communicatieteam rond de jonge ploeg resoluut voor een nieuwe en zeer sociale aanpak gekozen. Een goede keuze, als je bedenkt hoe sterk de steun van de supporters is. De KBVB was al aanwezig op verschillende social media , onder andere Facebook en Twitter, maar gaat nu nog een stapje verder met de lancering van hun eigen Belgian Red Devils-app.

Uitgebreide en innovatieve inhoud
Rode duivels app

Het EK beleven alsof je echt achter de schermen was, samen met je favoriete selectie, dat is precies wat de app van de Rode Duivels zal mogelijk maken. Het laatste nieuws over de Duivels, praktische informatie over trainingen en wedstrijden van het Belgische team, de recentste backstage video's... de app centraliseert alle informatie die relevant is voor supporters en alle bestaande online communicatiekanalen, zoals Twitter, Youtube of hun website. De app heeft ook een bijzonder fijne nieuwigheid die fans zeker zal kunnen bekoren: de "Devil Snaps".

"Devil Snaps"

Geïnspireerd door de zeer populaire app Snapchat, heeft ook de Belgian Red Devils-app zijn eigen snap-kanaal waarmee spelers en staf van de Rode Duivels momentopnamen kunnen delen met hun supporters en hen toelaten om alles vanop de eerste rij te beleven. De korte filmpjes en foto's zullen enkele minuten of uren beschikbaar zijn, een slimme zet om de bestaande fanbase aan te moedigen om het avontuur van de Duivels in Frankrijk ijverig te volgen.

Niets missen van het EK 2016

Dankzij het "Match Center" van de app is het mogelijk om zowel de voorbereiding van de Belgische ploeg als de wedstrijden van het EK te beleven. De app zendt ook meldingen om de supporters te herinneren aan belangrijke gebeurtenissen tijdens de competitie. Dankzij het tabblad "Devil of the Match" zal iedere supporter kunnen stemmen voor de speler die hij als de man van de wedstrijd beschouwt. En ook de fans die ter plaatste zullen zijn, worden niet vergeten: via de "1895 Fan Guide" krijgen ze praktische informatie om zich optimaal te kunnen voorbereiden op de verschillende matchen. Veiligheidsinstructies, beschikbare drankjes, afstand tussen het stadium en het dichtstbijzijnde openbaar vervoer... niets – of toch bijna — wordt aan het toeval overgelaten.

Download hier de Rode Duivels app: http:// app.belgianreddevils.be