Samsung Gear S2 met een vleug Italiaans design

Door Samsung België 20.11.2015

Lifestyle Smartwatch Fashion

Samsung Gear S2 met een vleug Italiaans design, alessandro mendini, mendini, samsung gear s2, gear s2, smartwatch, samsung smartwatch, wearable

De Samsung Gear S2, onze nieuwe smartwatch, barst van de nieuwe features, maar het meest opvallende detail is de aan te passen wijzerplaat met de zogenaamde 'watch-faces'. En het verhaal wordt nóg mooier: de Italiaanse designer Alessandro Mendini heeft exclusief een aantal watch-faces en horlogebanden ontworpen.

Wie is Alessandro Mendini?

Designer / architect Alessandro Mendini is de geestelijk vader van het Groninger museum, de wereldberoemde, neo-barokke 'Proust' stoel, en een scala aan Alessi-producten (waaronder de welbekende kurkentrekker Anna). Hij is de trotse bezitter van diverse design-awards en eretitels, en alsof dat niet indrukwekkend genoeg is, heeft hij ook samenwerkingen met onder andere Cartier, Hermès en Swarovski op zijn naam staan. Hij speelde bovendien een belangrijke rol in de ontwikkeling van het moderne Italiaans design, en staat erom bekend verschillende culturen en waarden te verwerken in zijn postmoderne signatuur, om hiermee de grenzen van design te verleggen en af te rekenen met de gebruikelijke opvattingen over functionaliteit. Deze designfilosofie sluit naadloos aan op de benadering van Samsung.

Mvisual

De inmiddels 84 jaar oude Mendini runt sinds 1989 samen met zijn broer Francesco Atelier Mendini vanuit designstad Milaan.


Samsung Gear S2 x Mendini

De samenwerking met designgrootheid Mendini was voor Samsung een weloverwogen keuze: "Omdat smartwatches rechtstreeks om de pols worden gedragen en voor iedereen zichtbaar zijn, vertegenwoordigen ze een uniekere, persoonlijkere ervaring dan de alledaagse smartphones", zegt Younghee Lee, Executive Vice President van Global Marketing, IT & Mobile Division van Samsung. "Onze samenwerking met Alessandro Mendini voor het ontwerpen van deze prachtige watch-faces en horlogebanden voor de Gear S2, is een onderdeel van onze voortdurende inzet om meer custom opties beschikbaar te stellen voor gebruikers. Zo kunnen ze hun persoonlijke stijl uiten, en ondertussen altijd verbonden blijven."


Ook van de zijde van de ontwerper enkel positieve geluiden: "Ik geloof dat het horloge een van de meest nauwkeurige en waardevolle apparaten is die de mens ooit heeft gemaakt, en Samsung heeft het horloge met succes opnieuw uitgevonden op een manier die past binnen onze door technologie gedreven wereld," aldus Alessandro Mendini.


Unieke designs

Met de unieke, kleurrijke watch-faces en diverse superslanke, fashionable horlogebanden, is het voor elke gebruiker mogelijk om met de Alessandro Mendini collectie voor de Samsung Gear S2 zijn eigen persoonlijke looks te creëren.


Wil je meer fashion inspiratie?

Discover brengt je de laatste tech nieuwtjes op het gebied van fashion. Check bijvoorbeeld de digitale initiatieven van Chanel , onze fashion apps van de maand, of de laatste tech trends gesignaleerd op de fashion weeks van New York en Londen .